Recept: Quinoa met Zalm, Doperwten en Paprika

Klaar

We eten deze week veel vezelrijke producten tijdens onze 90 Dagen Challenge. Een vezelrijk product dat nog niet zo heel bekend is, is quinoa. Ik vertelde eerder al over deze gezonde variant op rijst of couscous. Quinoa bevat heel veel goede voedingsstoffen, zorgt ervoor dat je uren geen honger hebt en ik vind het nog lekker ook! Recepten met quinoa zijn nog niet heel gemakkelijk te vinden, daarom heb ik er weer eens een voor jullie bedacht.
 Ingrediënten (2 personen)

  • 150g quinoa (ongekookt gewogen), quinoa is gewoon bij de grote supermarkten te krijgen.
  • 200g gerookte zalm
  • 1 paprika
  • 100g doperwten (ik nam diepvries-erwten)
  • 3 bosuitjes
  • 2 tomaten
  • Kruiden naar keuze, ik gebruikte verse peterselie en verse basilicum.

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak. Ik merk dat ik quinoa liever +- 2 minuten langer kook dan staat aangegeven, anders blijft het wel erg hard. Snijd ondertussen de bosui en de paprika in stukjes. Verwarm wat olie in een pan en bak het hierin voor 2 minuten.

1

Voeg na 2 minuten ook de doperwten toe en bak deze +- 5 minuten mee. Snijd de tomaten in stukjes en de gerookte zalm in reepjes.

2

Als de groenten bijna gaar zijn, dan kunnen de stukjes tomaat erbij. Je kunt nu ook kruiden naar keuze toevoegen, ik koos voor verse peterselie en verse bieslook, je kunt natuurlijk ook gedroogde kruiden nemen. Zout toevoegen is niet nodig! De gerookte zalm is al heel erg zout van zichzelf. Laat de tomaat en de kruiden ongeveer 1-2 minuten meebakken en voeg op het allerlaatst de gerookte zalm toe. Je kunt nu direct het vuur uitzetten en alles goed doorroeren, laat nog even een minuut staan zodat de zalm gaar kan worden door de warmte van de groenten.

3

Schep de quinoa op de borden en doe het groenten-zalm mengsel eroverheen. Eventueel kun je een klein beetje citroensap toevoegen voor een extra frisje.

Klaar

En klaar is je heerlijke gezonde maaltje! Dit gerecht is super snel, het staat in ieder geval binnen 15 minuten op tafel. Het bevat veel vitamines, mineralen, voedingsvezels, goede vetten en eiwitten en past daarmee perfect in een gezond eetpatroon.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens quinoa? Hoe combineer jij het? Ga het anders zeker eens proberen!

26 reacties

  1. dat ziet er heerlijk uit! ga ik van de week eens proberen, BEDANKT!

    heb nog nooit quinoa gegeten.. wou het laatst kopen, maar bij onze supermarkt hadden ze het niet, dus ik zal nog eens even langs de Appie Hein
    ik ben namelijk wel heeeel benieuwd!!

  2. Ziet er lekker uit 🙂 Ik houd alleen niet zo van doperwten, weet je nog een andere groente die je in de plaats daarvan erbij kan doen?
    Groetjes

  3. Ik dacht altijd dat je quinoa altijd eerst heel lang moest weken ofzo..maar alleen de aangegeven tijd koken moet voldoende zijn?!
    klinkt super lekker..! ik ga het op mijn lijstje zetten!!

  4. Ziet er lekker uit Marloes. Ik heb 1x eerder Quinoa gegeten maar was er niet kapot van. Ik vond het heel lastig om de bereidingswijze te vinden, op het pak werd gerefereerd naar de website. Uiteindelijk heb ik het net als couscous klaargemaakt en dat ging goed. Aangezien ik een planvrouw ben staat het menu van deze week al vast, maar volgende week ga ik het zeker proberen, alhoewel ik voor de rest van het gezin waarschijnlijk rijst ga koken, want die zullen quinoa niet zo lekker vinden ben ik bang, de structuur is wat raar in de mond en voor een autist (zoon van 10) is dat te vreemd.
    Groetjes,
    Sandra

      1. Wij hebben gisteren nog quinoa geeten en het was een receptje dat ik van jou heb .
        Ik heb het bij de colruyt gevonden bij de gedroogde bonen .
        Supper lekker en het staat nu regelmatig bij ons op het menu .
        Dit receptje ziet er ook heel smakelijk uit komt ook op onze menu te staan .
        Dank u wel Marloesje

      2. Nou ik kom net van tafel en we (mijn man en ik dan 🙂 ) hebben heerlijk gegeten van dit gerecht. De quinoa had ik niet helemaal goed klaargemaakt, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben beide genoeg gegeten, maar was volgens mijn dochter geen WAUW! 🙂
        Dit gaan we zeker nog eens eten, het staat ook zo op tafel.
        Groetjes,
        Sandra

    1. Ik heb het vanavond ook gegeten. Weer eens wat anders dan rijst. De zalm erbij maakte het zeer smaakvol. Ik ga dit recept vaker maken. Lekker snel en super lekker.

  5. Hoi,

    Ik heb hem gisteren gegeten als een soort lauw warme maaltijdsalade. Met doperwtjes, munt, sjalotje en gerookte kip. Als laatste nog wat feta eroverheen gekruimeld en een scheutje olijfolie. Heerlijk!!
    En inderdaad iets langer koken als 8 minuten.

    Groetjes Eva

  6. Heeeerlijk!
    Heb meerdere malen quinoa gegeten en dat was nooit een succes, dus ik had de hoop eigenlijk al opgegeven. Dit recept heeft me echter aangenaam verrast. Ga het zeker vaker maken!

  7. Ik had wel eens van Quinoa gehoord maar er nog nooit mee gekookt! Super lekker gerecht, daarnaast ook heel erg makkelijk en gezond! Het andere recept met Quinoa is ook top, dank voor de inspiratie en ga zo door!

  8. Hoi

    ik ga voor het eerst quinoa maken en ga dit recept zeker proberen. zou het ook lekker zijn met verse zalm en dan afkoelen voor de volgende dag om op te eten voordat ik ga sporten?

    Groetjes Wendy

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram