Recept: Quinoa met Geitenkaas en Peer

Quinoa geitenkaas peer

De afgelopen periode heb ik regelmatig een voedingsdagboek geplaatst. Op één van die dagen at ik een heerlijke maaltijd met quinoa en geitenkaas. Ik heb beloofd die met jullie te delen en werd hier laatst ook nog even aan herinnert door een oplettende lezeres. Quinoa is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond. Ik schreef er al eens een artikel over.

Dit gerecht bevat veel voedingsvezels, vitamines en mineralen. De geitenkaas is vrij vet, maar doordat je een niet te grote portie neemt kan dit niet zoveel kwaad.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g quinoa
  • 1 peer
  • 100g geitenkaas
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 200g diepvriesdoperwten

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de paprika in stukjes en bak deze in een pannetje met een klein beetje olie.

image

Voeg de doperwten na ongeveer 2 minuten aan de paprika toe en snijd de tomaat en de peer in stukjes.

image

Als de doperwtjes en de paprika gaar zijn, kun je de peer en de tomaat aan het mengsel toevoegen. Bak ze nog heel even mee totdat alles warm is.

image

Verdeel de quinoa over de borden en verdeel ook het groentenmengsel. Brokkel de geitenkaas in stukjes en strooi het over het gerecht. Klaar is je heerlijke healthy maaltijd! Je kunt eventueel nog kruiden naar keuze toevoegen. Zout is niet nodig omdat de geitenkaas al erg zout is.

Eet smakelijk!

Groetjes Marloes

Houd jij van quinoa? Of heb je het nog nooit gegeten?

10 reacties

  1. Op de foto ziet het er lekker uit, maar wij houden niet van geitenkaas. Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere zachte kazen.
    Ondanks dat ik een pak heb staan, heb ik quinoa nog nooit voor de warme maaltijd gebruikt. De vlokken gebruik ik daarentegen regelmatig en die vind ik wel lekker.

  2. Leuk recept en lijkt me lekker. Ik heb gisteren mijn intolerantie lijst van voeding gekregen en moet de komende maanden erg creatief worden, ben ik bang. Geen gluten, tarwe, haver, rogge, spelt, olijf, banaan, kiwi, appel, kropsla, sesamzaad, rode kool, citroen, bassilicum, tijm, oregano, cacaobonen, gerst, zwarte peper, paprikapoeder, kaneel, pepermunt, koemelk, lamsvlees, rietsuiker, rozemarijn en zure melkproducten gemaakt van koemelk.
    Dat wordt van het weekend flink puzzelen en maandag beginnen.

  3. Ik heb het diezelfde avond nog gemaakt en ik vond het een super recept! Zeker de combinatie van geitenkaas en peer was heerlijk. Ik miste totaal geen vlees terwijl mn vriend ( wat is dat toch,mannen en vlees haha) er graag een stukje kip bij luste. Dus volgende keer dus een paar stukjes gegrilde kip voor man lief 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram