Recept: Quinoa met feta, olijven, tomaat en rucola

P1030481

Quinoa is de laatste tijd erg populair. Het is dan ook niet alleen lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Een tijd geleden schreef ik al eens over waarom dit product zo goed is. Als je dit nog niet gelezen hebt, kun je het hier vinden. Na mijn vorige recept met quinoa, vroegen jullie massaal om meer. Daarom ben ik gaan denken over een andere lekkere combinatie en kwam op deze. Je kunt dit gerecht als lunch of als avondmaaltijd gebruiken. Daarnaast is het zowel koud als warm te eten, en dus prima mee te nemen naar werk of school. Ook kun je het in de koelkast zetten en kleine beetjes eruit pakken als tussendoortje. Lekker veelzijdig dus! Bovendien is het gerecht super snel klaar, ik ben enthousiast. We gaan aan de slag…

Ingrediënten (2 personen)

 • 100g feta (neem kleine porties kaas, anders wordt het al snel te calorie- en vetrijk!)
 • 150g quinoa
 • 4 kleine of 2 grote tomaten
 • +- 4 eetlepels olijven
 • Een flinke hand rucola
 • Een ui
 • Basilicum (vers als je hebt en anders gedroogd)
 • Een teentje knoflook
 • Zout en peper naar smaak (vonden wij niet nodig!)
 • Eventueel een paar walnoten. Dit is erg lekker, maar maakt het gerecht iets meer calorierijk. Als je dit niet wilt, laat de noten dan liever weg.

Bereiding
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak moet je deze nog even afspoelen voordat je het kookt, om een bittere smaak te voorkomen.

P1030475

Snipper de ui en snijd (of pers) de knoflook fijn. Zet een hapjespan op het vuur, doe er wat olie of vloeibare bak- en braad in en bak de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe.

P1030476

Snijd ondertussen de feta en de tomaten in stukjes en halveer de olijven. Snijd ook de basilicum fijn.

P1030477

Als de quinoa klaar is, giet je het af. Voeg de tomaat en de olijven bij de ui en verwarm het geheel ongeveer 1 minuut door.

P1030478

Zet het vuur laag, doe de quinoa bij het groentenmengsel en roer het door elkaar. Voeg ook de rucola, de feta en de basilicum toe. Breng indien gewenst op smaak met zout en peper en verdeel het gerecht over de borden. Zout en peper vonden wij niet nodig, de kaas is zout en de rucola peperachtig.

P1030479

Kruimel er een paar walnoten overheen als je dat wilt.

P1030481

Wij hebben ervan gesmuld, ik hoop dat jij dat ook gaat doen. Lust je geen quinoa? Maak het dan eens met couscous, zilvervliesrijst of olkoren pasta.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Houd jij van quinoa, of kende je het nog niet? Laat we weten wat je van het gerecht vond!

8 reacties

 1. Deze hebben we als avondmaal genuttigd en het is voor ons de eerste maal dat we quinoa aten , we hadden er zelfs nog nooit van gehoord .En het is ook niet zo maar verkrijgbaar in de gewone winkel . Ik vond het in de natuurwinkel . Maar wel een heel lekker receptje waar we met zen tweetjes hebben van genoten. Het komt zekers op onze menu te staan . Dank je wel Marloes

 2. Deze maaltijd ziet er lekker uit! Nu heb het aantal kCal even opgezocht, maar go wat zitten er veel kCal in quinoa. Ik begrijp dat het qua voedingstoffen etc. erg gezond is..
  Maar is dit ook een recept dat binnen een dieet past (vanwege de kCal)?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram