Recept: Pasta met broccolisaus

Klaar

Laatst liet ik jullie al een rode pastasaus zien zonder pot of pakje, hier kwamen erg veel enthousiaste reacties op. Er zijn echter nog veel meer manieren om een gezonde pastasaus te maken, vandaag laat ik jullie een recept zien voor pasta met broccolisaus!


Ingrediënten (ruim 2 personen, wij hadden teveel)

    • 150g volkorenpasta naar keuze
  • 1 stronkje broccoli
  • 2 middelgrote tomaten
  • 1 bakje champignons
  • 200g gerookte ham (vleeswaren)

Bereiding
Kook de broccoli in ongeveer 10 minuten gaar, je moet er gemakkelijk met je vork in kunnen prikken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.

Collage1

Snijd de champignons en de tomaten in grove stukken en de ham in reepjes. Maak de hamplakken eventueel los van elkaar. Doe een beetje olie in een pan en bak hier de champignons in.

Collage2

Als de champignons hal gaar zijn, kun je de ham toevoegen. Na +- 2 minuten kunnen ook de tomaten erbij.

Collage3

Als de broccoli gaar is, giet je deze af maar je laat een klein beetje vocht in de pan zitten! Pureer de broccoli met een staafmixer en giet het mengsel over de groenten en ham. Roer het geheel door elkaar en laat nog even doorwarmen.

Collage4

Giet de pasta af en verdeel deze over de borden. Schep de saus eroverheen.
Je kunt voor dit gerecht ook prima kiezen voor kip, hamblokjes, vleesvervanger of stukjes feta. Wij hebben heerlijk genoten van deze pasta.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete pastarecept?

 

14 reacties

  1. donderdag dit recept gemaakt, mijn man en zoon waren blij verrast…heel lekker en eens iets anders zei de zoon…blijf u volgen…

  2. Hey Marloes,

    wat zijn de voedingswaarden van dit recept? Meestal staan ze erbij bij je recepten maar miste ze hier 😉 Al zijn ze voor dit recept ook wel gemakkelijk op te zoeken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram