Recept: Maaltijdsoep met doperwt, wortel en rijst

Vandaag heb ik een recept voor jullie, een heerlijke gezonde maaltijdsoep met veel groentes en zilvervliesrijst. Ik doe hem ditmaal niet in foto’s zoals normaal, maar ik heb een video gemaakt! Deze soep kun je als lunch of als avondmaaltijd gebruiken.


Ingrediënten (2 personen)

  • 100g zilvervliesrijst (meer vezels dan normale rijst!)
  • 150 wortel in dunne plakjes of kleine stukjes
  • 150g (diepvries)doperwten
  • 150g gerookte ham (broodbeleg) in dunne reepjes
  • 1 grote ui in stukjes
  • 1 hand (verse) basilicum, fijngehakt
  • 1 bouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • Een klein scheutje olijfolie (of andere olie om in te bakken)

Bereiding
Kook water (+- 1,5L) in de waterkoker en giet het in een steelpan. Doe hier het bouillonblokje en de rijst in en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe olie in een koekenpan en bak de ui in 1-2 minuten glazig. Pers de knoflook erbij en voeg ook de wortels toe. Roer het geheel door en laat rustig bakken. Na ongeveer 3 minuten kunnen de doperwten erbij, roer weer even door. Als ze ontdooid zijn, voeg je de ham toe. Zorg ervoor dat deze niet aan elkaar plakt, trek anders even los. Bak de ham en de groentes tot ze gaar zijn en voeg de basilicum toe.
Giet de rijst als hij klaar is samen met de bouillon bij het ham/groentenmengsel en roer alles door elkaar. Laat nog even een minuut pruttelen en serveer het in een diep bord.

Maaltijdsoep

Vegetariërs kunnen in plaats van de ham op het laatste moment geraspte kaas over de soep strooien. Gebruik maximaal 50g kaas per persoon. Kies in dit geval voor groentebouillon.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Wat zie jij liever, een recept in foto- of videovorm? Ga je deze soep maken?

8 reacties

  1. Ik ben het soepje op dit moment aan het eten! Ik heb i.p.v. ham kruidenkaas bij gedaan, erg lekker. Nog genoeg over dus morgen heb ik ook een lekkere lunch op mijn werk, haha. Bedankt voor het lekkere recept weer! Xx

  2. Ik heb deze in het weekend gemaakt en ja hoor supperrrr lekker .
    Ik had hem zondag voor het avondmaal gemaakt en de volgende dag op het werk als lunch .
    Echt genoten van mijn lunch .
    Een welkome afwisseling .
    Bedankt Marloes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram