Recept: Heerlijke Zelfgemaakte Slushpuppy!

slushouooy!

Door Daniëlla- Ben je ook zo dol op Slush puppy? Vaak worden er veel suiker, smaak-, kleur- en/of zoetstoffen aan de ‘Echte’ Slushpuppy toegevoegd en krijg je na de tijd weer snel zin in zoetigheid. Dat vind ik een beetje jammer. Daarom heb ik vandaag voor jullie een super simpel recept gemaakt voor een gezonde variant. Het kan binnen een minuutje op tafel staan!

Wat heb je nodig?
Eigenlijk heel simpel, 100 ml water, een zakje diepvries fruit of fruit dat je zelf in stukjes hebt ingevroren. Verder een staafmixer en een kom.

ingredientslushpupp

Je kunt allerlei fruitvariaties bedenken en maken. Ik kies zelf graag voor vers fruit, snijd het in stukjes en gooi het in de vriezer. Zo kun je altijd wanneer het warm weer is een supergezond tussendoortje maken. Zo heb ik eerder geschreven over sorbetijs, dat kun je terug lezen hier. Wanneer je een zakje fruit in de diepvries hebt zitten kun je het er gemakkelijk uit halen. Heb je dit niet? Dan kun je ook gaan voor diepvriesfruit uit de supermarkt. Dit is tegenwoordig bij vrijwel alle supermarkten te krijgen.

Wil jij deze slushpuppu maken? Gooi dan een zakje fruit (100g) een avond van te voren in de diepvries, zodat je het de volgende ochtend eruit kan halen. Laat het fruit ongeveer 10 minuten van te voren even ontdooien. Anders heb je kans dat de staafmixer bij het mixen oververhit raakt!

Doe het fruit in een kom met ongeveer 100 ml kraanwater erop (zoals op de foto is afgebeeld). Pak de staafmixer en mix het ongeveer voor 20 seconden. Zorg ervoor dat het mooi één geheel is geworden. Schep het uit in een leuk glas en serveer het met een rietje!

slussssh

Zo komt je heerlijke slushpuppy eruit te zien! Voor kinderen is het een goed alternatief voor de invriesijsjes. Zo voorkom je dat de kinderen veel kleur en smaakstoffen binnen krijgen en krijgen ze onbewust toch hun fruit binnen.

Groetjes, Daniëlla

Wat voor lekkere variaties hebben jullie voor deze SlushPuppy?

 

 

 

6 reacties

  1. Je zou ook ijsklontjes kunnen gebruiken i.p.v. water,
    dat krijg je meer de textuur van een slushpuppy,
    heel erg lekker!

    1. Door het bevroren fruit heb je dat ook al een beetje, maar zou inderdaad heel goed met ijsklontjes kunnen! Beter in een keukenmachine dan met een staafmixer dan :-).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram