Recept: Heerlijke verse Italiaanse Pasta

pastaaaa

Door Daniëlla- Doordat het de laatste periode een erg hectische periode is geweest, heb ik minder artikelen voor jullie kunnen schrijven. Vandaag laat ik zien wat ik gisteravond heb gegeten, ik deel graag met jullie het heerlijke recept. Het recept kun je binnen 20 minuten klaar maken en het is nog lekker voedzaam ook.

Allereerst leg je de ingrediënten klaar. Het is handig om er een snijplank bij te leggen, een zeef, een steelpan en pak een grote pan met water. Zet deze met een snufje zout alvast op het vuur.

Ingrediënten voor twee personen

  • 150 gram kipfilet
  • 75 gram rucola sla
  • 250 gram Cherry tomaatjes
  • 2 kleine lepels pijnboompitten
  • 1 pak verse pasta
  • 2 theelepels pesto
  • 2 lepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie (kip in te bakken)
  • snufje peper
  • snufje zout

ingredients

Als je de ingrediënten klaar hebt staan, kun je aan de slag. Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi ze met peper en met zout. Laat dit even intrekken.

kipfilet

Roerbak de kipfilets tot ze een knapperig laagje krijgen en goudbruin worden. Ondertussen kookt het water, je kunt de verse pasta erbij doen, laat deze drie minuten koken. Houd de kipfilets nog even warm door eventueel een deksel op het steelpannetje te plaatsen.

sla wassen

Was ondertussen de rucola en de cherry tomaatjes onder spoelend koud water af. De cherry tomaatjes mogen gehalveerd worden en bak deze even kort aan in de pan. De pijnboompitjes zijn erg lekker als je ze kort even roostert in een steelpannetje. Hieraan hoef je geen boter/olie aan toe te voegen. Hierdoor worden de pijnboompitten lekker droog geroosterd en krijgen ze een kleurtje.

jammie

Als de pasta drie minuten heeft gekookt, mag je het water afgieten. Ik heb door de pasta twee theelepels pesto eraan toegevoegd. Persoonlijk vind ik pesto heerlijk! Maar wees wel zuinig met de portie! Pesto is namelijk heel vet. De stukjes kipfilet voeg je toe aan de rucola. Voeg de pasta met de pesto hier ook bij. Hussel het even goed door elkaar heen.

pastaaaa2

Maak het bord mooi op met het mengsel, hieraan voeg je nog een aantal ongebakken cherry tomaatjes toe. Hierover doe je een eetlepel met geroosterde pijnboompitten en als afsluiter een lepel met Parmezaanse kaas. En smullen maar!;)

Groetjes, Daniëlla

Wat vinden jullie van het pasta recept? Ik hoop dat jullie er net zo van gaan smullen als wat ik ervan heb gedaan!

13 reacties

    1. Nee ik had twee voorbeelden gebruikt. Uiteindelijk is het de rode variant geworden met de vulling kaas en tomaat. Je kunt eigenlijk alle varianten qua verse pasta’s er wel voor gebruiken.

      Groetjes, Daniëlla

  1. Wij gebruiken ook wel eens de verse pasta’s van AH, vooral als ze in de bonus zijn, gezien de prijs 😉
    Ik zou zelf alleen wat meer groente gebruiken. in rucola zitten niet zo veel vitamientjes, toch? Dus dan zijn het alleen de tomaatjes. Misschien een halve courgette erdoor en wat minder pesto.

  2. Ziet er heerlijk uit!
    Toevallig eet ik vanavond ook pasta met rucola en pesto haha,
    alleen ik gebruik daarbij spaghetti en zalm

  3. Beste,

    Ik heb gemerkt dat je erg veel recepten met pasta post. Ik heb namelijk vernomen dat pasta niet gezond is als je aan het opletten bent. Klopt dit? Ik ben namelijk verzot op pasta en zou dit echt meermaals per week kunnen eten. Aangezien ze altijd zeiden dat pasta niet gezond is tijdens een dieet, probeer ik dit zoveel mogelijk te vermijden.

    Mvg,
    Sanne

    1. Ik ben van mening dat pasta prima kunt, zo lang je er gezonde maaltijd mee maakt. Dus veel groenten toevoegt, niet een te grote portie vlees(vervanger) gebruikt en sauzen zelf maakt. In mijn ogen past pasta dan ook prima in een gezond eetpatroon!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram