Recept: Heerlijke muffins met superfoods

muffinsuperfood

Door Daniëlla- De laatste tijd zijn de ‘Superfoods’ steeds beter beschikbaar en is het momenteel echt een ‘Hype’. Daarom heb ik een nieuwe variatie op de ei-muffins van Marloes gemaakt. Het is een heerlijk tussendoortje en je zou er ook zo twee kunnen eten als ontbijt of lunch. Het kost weinig tijd om te bereiden en met de ingrediënten heb je het binnen 30 minuten op tafel;)

Allereerst is het belangrijk om alle onderstaande ingrediënten even klaar te zetten, of in huis te halen;) Zet ook even een kom met een kluts klaar.

Ingrediënten

 • 3 handjes mix superfoods (AH 3,99 eur, mix moerbei, goji bes, inca bes, cranberry)
 • 6 walnoten
 • 4 eieren
 • 1 scheutje melk
 • 1 appel

ingredientssss

Bereidingswijze

Laat de oven alvast voorverwarmen op 200 graden. Pak de kom erbij en gooi alvast de vier eieren erin, uiteraard zonder schil;). Kluts de eieren even op en gooi er een scheutje melk bij in. Snijd van de appel, het klokhuis eruit en snijd van de rest van de appel in kleine blokjes/stukjes. Voeg het bij de eieren en melk toe en roer het even kort door elkaar heen.

Voeg ongeveer drie kleine handjes superfoods aan de mix toe en zes kleine walnoten, nog even roeren en klaar is de mix! Verdeel de mix over acht vakken van de muffin bakplaat en zet de bakplaat in de oven voor ongeveer twintig minuten. Kijk tussentijds even in de oven, want iedere oven is niet hetzelfde. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het recept bij mij vijf minuten eerder klaar is of dat het er vijf minuten langer over doet;) De muffins mogen een mooi kleurtje krijgen!

Ennnn… klaar je is heerlijke muffin! Hier hebben we er heerlijk van gesmuld, ik hoop dat hij jullie net zo lekker smaakt!

Groetjes, Daniëlla

jammmmii

Wat vinden jullie van de superfoods? Waar gebruiken jullie ze het meeste doorheen?

26 reacties

  1. Ik had het ook nog nooit geprobeerd, wou wel eens kijken of je er lekker mee kon koken;) je kunt natuurlijk ook gewoon voor een notenmix bij de Lidll gaan, denk dat ze net zo lekker dan smaken:)

 1. Huh, om 7 uur stond er een artikel over salades voor bij de BBQ…of zie ik spoken??!
  😉
  Maar deze zijn ook lekker hoor! Haha

  1. Dat zou heel goed kunnen Marion;) Marloes en ik waren allebei met een artikel bezig. Dan zijn de salades morgen aan de beurt:)

 2. Hoi Daniella,

  Wat is jouw mening over superfoods? Ik las laatst ergens dat een superoverschatte hype is die je alleen maar veel geld kost. Natuurlijk zijn de producten goed en kun je dat beter eten dan chips of andere snacks maar is het vergelijkbaar met fruit/noten etc…. Ben benieuwd…

  Gr. Bart

  P.S.: Als je toch bezig bent, zou je nog even willen reageren op mijn vraag over de zelfgemaakte ijsthee? (onder het artikel) 🙂

  1. Hoi Bart,

   Sorry heb je reactie nog niet gezien bij de IJstjee zal zo straks gelijk even kijken. Superfoods zijn inderdaad helemaal een hype en kunnen ook prima vervangen worden door noten, peulvruchten en allerlei groenten. Het is erg prijzig om te kopen, tegenwoordig kun je ze heel goedkoop krijgen bij de action. Het kan geen kwaad om ze te gebruiken maar het is slechts een aanvulling op het dagelijks voedingspatroon;) ik was erg benieuwd om ze te gebruiken en het is ook slechts de eerste keer. Je kunt ook bijvoorbeeld een notenmix met cranberry kopen bij de lidll, stukken goedkoper en net zo goed.

   Groetjes, Daniëlla

 3. Ik heb al een paar keer gezocht naar deze (en andere nieuwe producten) bij een grote AH maar nog niet gevonden (en ook nog niet gevraagd aan een medewerker 😉 ). Op welke afdeling vonden jullie ze?

  Ik ga ze (als ik de mix gevonden heb 🙂 zeker eens maken).

  Ik ga dan ook op zoek in de keuken naar een KLUTS. Wat een leuk woord, haha.

  1. Hoi Lilian,

   Ik vond hem op de afdeling van alle superfoods bij de AH. Ze hadden een heel schap met allerlei superfoods in een rek staan, misschien bij een andere AH in de buurt? Ik denk dat het wel heel wisselend kan zijn per AH.
   Ik kon maar niet op het woord komen;) Het heet eigenlijk een garde maar was er echt van overtuigd van een kluts! haha

   Groetjes, Daniëlla

 4. Als ik melk verander in lactose vrij is deze dan ook geschikt voor een lactose glutenvrij dieet?
  ErIs zondag bij mijn bbq 1dieet gast erbij. Je salades van vandaag ziet er top uit! Daar heb ik dezelfde vraag gesteld.Komt toch heel wat bij kijken met 1 allergie gast waar je wel je best voor wilt doen….

  1. Inderdaad even de melk veranderen. Check voor de zekerheid de superfoods verpakking op sporen van gluten. Dit moet staan bij de allergenen-informatie. Ik vraag Daniëlla ook even om te checken. Succes!

 5. Superfoods zijn wel een hype (nu nog, maar het zal me niks verbazen als het steeds meer gewoon gaat worden) maar ik geloof wel in het nut ervan hoewel ik ze zelf (nog) niet veel gebruik. Chiazaad en lijnzaad doe ik wel door mijn havermouttaartje wanneer ik die eet. De muffins ga ik wel een keer maken!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram