Recept: Heerlijke chocolade tussendoortjes!

choco!Door Daniëlla- Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over pure chocolade. Hierbij heb ik verteld dat je 10 gram per dag zou mogen eten. Nu kan je natuurlijk ook lekker gaan variëren met de pure chocolade voor als tussendoortje. Hierbij heb ik een aantal ideetjes voor jullie bedacht.

Pure chocolade is goed voor het lichaam, ook voor de vrouw kan chocolade veel voldoening geven. Eerder heb ik hierover een artikel geschreven, dit kun je hier terug lezen.

Als recept ideetjes heb ik chocolade fruitspiesjes voor jullie gemaakt en chocoladebrokjes. Vind je het er ook zo lekker uitzien? Het is te maken binnen een paar minuten! Het is ideaal voor een tussendoortje, zo krijg je je fruit binnen en je heerlijke stukje chocolade.

Lekkere chocolade fruitspiesjes
chocospiesjes

Voor de fruitspiesjes kun je zelf variëren met fruit. Zorg ervoor dat je satéprikkers in huis hebt en je kunt aan de slag! Rijg de stukjes fruit aan de satéprikker. Verwarm het blokje chocolade in de magnetron of in een klein pannetje. Smelt de chocolade over de spiesjes. Zet het even in de koelkast en smullen maar!

Chocolade rijstewafelbrokjes

chocobrokjesHeb je nu meer zin in een knapperig tussendoortje? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor de rijstewafelbrokjes! Hierbij heb je één rijstewafel nodig. Verkruimel de rijstewafel in kleine stukjes, zoals rechtsbovenin op de foto. Smelt het chocoladeblokje in de magnetron of in een klein pannetje. Roer de chocolade door de rijstewafel stukjes en laat het even afkoelen in de koelkast. Na een minuutje kun je het eruit halen en kun je lekker smullen!

Qua tussendoortje is het een perfecte aanvulling, bevat weinig calorieën en maakt je tussendoortje net even wat specialer;) Ik raad je wel aan om maximaal 10 gram pure chocolade per dag te gebruiken. Geniet er lekker van!

Groetjes, Daniëlla

Wat vinden jullie van het tussendoortje? Ga je hem ook namaken?

 

 

19 reacties

 1. Hmmm. dat ziet er super lekker uit en de chocolade “vult” zo ook beter. Goeie tip. Heb aardbeien in huis, dus ik weet mijn tussendoortje voor vandaag wel. Jammie

 2. Leuk haha, maar ik vraag me af he, welke chocolade kan je het beste gebruiken ervoor dan? Want die in de supermarkt zitten allemaal vol met suikers, ook die met de hoog cacao gehalte. Ik vermijd witte suikers namelijk. Zelfs honing laat ik zoveel mogelijk achterwege.

  1. Eva, je kunt het beste pure chocolade gebruiken en dan maximaal 10 gram. Ik ga nog even voor je op zoek naar een alternatief;)

   1. Dankjewel voor je antwoord, ik snap dat pure chocolade het beste is, maar welke? Ben heel erg benieuwd eigenlijk naar een artikel over de gezondste pure chocolade!
    Maximaal 10 gram dus, voor een tussendoortje? Handig om te weten!

     1. Dat snap ik allemaal wel, was alleen op zoek naar pure chocolade zonder suiker. Ik vermijd suiker (het liefst ook honing) in het dagelijks leven. Omdat ik écht van die suikerverslaving af wil komen.

     2. Hoi Eva,

      Ik heb even voor je rond gekeken. Er bestaat wel suikervrije chocolade. De volgende merken zou je kunnen gebruiken: Cavalier Fairtrade sugarfree en van het merk Leone tablet puur sugarfree. Deze merken zijn wel wat lastiger te verkrijgen maar via internet zou je het goed kunnen bestellen of een natuurwinkeltje in de buurt;)

     3. Dankjewel voor je reactie Danielle (kon even niet op je bericht reageren, dus even zo) Ik ga die eens googlen! Bedankt voor je moeite!

  1. Ilse,
   Het is over tussen Marloes en Albert.
   Helaas geen artikel meer van Albert. Misschien binnenkort weer een mannenlijk artikel;)

   Groetjes, Daniella

 3. Ik heb nog een recept voor ‘gezonde chocolade’. Kokosolie mengen met pure cacao, beetje vanilline, au bain Marie verwarmen, snufje zout. Roeren roeren roeren! Klaar!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram