Recept: Guacamole!

20140528_181348

Ik houd ontzettend van avocado. Ik vertelde in dit artikel al eens waarom het voor mij een ideaal gezond product is. Guacamole is een soort saus gemaakt van avocado, heerlijk voor op brood, op een toastje, als dip voor groenten of bij tortillachips. Ik laat je vandaag zien hoe je heel gemakkelijk zelf guacamole kunt maken!

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado (hij moet zacht zijn)
  • 1/2 tomaat
  • ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel sweet chili saus (of een halve rode peper)

1

Bereiding 
Snijd de avocado door midden en haal de pit eruit. Je kunt nu met een lepel gemakkelijk het vruchtvlees in een kom scheppen. Snijd ondertussen de ui en de tomaat in hele kleine stukjes en pers de knoflook uit boven de avocado.

Collage

Voeg nu de tomaat en de ui bij de avocado. Ik neem ongeveer een flinke eetlepel, dat vind ik voldoende. Ik houd niet zo van de nasmaak van rauwe ui, if you get what I mean ;-). Houd jij wel van ui? Voeg dan gerust wat meer toe! Ook deed ik een eetlepel tijm bij het mengsel en voegde ik een eetlepel chilisaus toe. Je kunt natuurlijk ook een halve chilipeper nemen, maar die heb ik niet altijd in huis. Chilisaus vind ik lekker makkelijk, bovendien is extra zout toevoegen nu niet nodig!

20140528_181348

Prak nu alles goed door elkaar. Je kunt hier een mixer voor gebruiken, maar ik vind juist een grove guacamole ontzettend lekker! Gebruik het sausje nu zoals jij dat wilt. Ik vind het heerlijk op een boterham, als dip voor komkommer en wortel of voor bij de barbecue! We plaatsten al eerder ideeën voor gezonde sausjes, zoals bijvoorbeeld deze tzatziki en deze hummus.

Eetse!

Groetjes Marloes

Houd jij van guacamole? Heb je het wel eens zelf gemaakt?

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram