Recept: Groenten met Ei, Kaas en Pitten

Groenten met ei, pitten en kaas

Ik krijg steeds vaker verzoekjes voor koolhydraatarme gerechten. Heel veel mensen proberen tegenwoordig minder koolhydraten te eten. Ik raad dit lang niet altijd aan en adviseer sowieso om dit in overleg met een voedingsprofessional te doen, maar ik eet zelf ook regelmatig een gerecht met minder koolhydraten. Gewoon omdat ik dat lekker vind. Vandaag deel ik er een met jullie, die ik laatst als lunch gebruikte.

Ingredienten (per persoon)

  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 tomaat
  • 1 ei
  • 20g geraspte kaas
  • 25g noten of pitten naar keuze, ik ging voor pompoenpitten omdat ik die nog had liggen.

Bereiding
Dit gerechtje is super simpel en heel snel klaar. Snijd de courgette, de aubergine en de tomaat in stukjes. Doe wat olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes groenten totdat ze bijna gaar zijn.

Collage1

Breek een ei in de koekenpan en roer alles met een spatel door elkaar. Blijf goed roeren! Anders bak het ei vast aan de pan. Blijf net zo lang roeren tot de stukjes ei gestold zijn. Nu kun je de pitten of noten toevoegen.

Collage2

Roer ook deze nog even mee en zorg dat het geheel warm is. Schep het gerecht op een bord en strooi tenslotte de kaas erover. Zout toevoegen is niet nodig, de kaas is van zichzelf al zout. Eventueel zou je kruiden naar keuze door het gerecht kunnen mengen.

Ik vind dit gerecht heerlijk als warme lunch. Doordat het vrij veel eiwit bevat, vult het prima. Ook de voedingsvezels uit de groenten geven je lang een vol gevoel. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Groetjes, Marloes

Ga jij dit gerecht maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt!ย 

18 reacties

  1. ziet er lekker uit, maar met een knapperig sneetje boerenbrood nog lekkerder wellicht.
    andere vraag:
    Weet jij een verantwoord recept met rabarber? Ik vindt het zo bij dit seizoen passen maar verder dan cake compote of crumble kom ik niet en dat past allemaal niet echt in de gezond in mei uitdaging. groetjes barbara

    1. Ik gebruik bij mijn raberbercompote altijd twee zoetjes en twee zakjes vanillesuiker (รก 8 gram) bij 400g rabarber. Zo is het alsnog wel zoet, maar wat slanker dan de volledige suikervariant. Bovendien heeft het extra smaak door de vanille en hoeft het minder zoet te zijn, vind ik. Ik haal hier 4 porties uit, dus eet dan 1 suikerklontje per keer.

  2. Marloes, ik weet niet of dit de bedoeling is maar ik schrijf het toch even.
    rabarber was ik goed af. Daarna snij ik ze in stukjes van ongeveer2cm. Doe ze in depan met een klein beetje water en suiker 100gr. op 1 kilo rabarber. Dan doe ik er een aantal stukjes stemgember bij. Heel klein gesneden. Dit geheel laat ik tot moes koken. Doordat je er weinig water op doet hoeft het niet gemengd te worden. Wel goed op letten dat het niet aanbranden dus af en toe roeren. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Groetjes Oma.

    1. Bedankt oma! Het probleem is alleen dat we juist op zoek zijn naar een recept zonder suiker :). Maar ik denk nog even verder! Ik vind het leuk om uw recept eens te maken, want ik herinner me het van vroeger en ik vond het heerlijk!!

  3. Vanmiddag gegeten met nog een beetje overgebleven kipfilet en ik kan je vertellen het was heerlijk.
    Het vulde echt super goed. Heb de rest van de middag niets meer hoeven eten en ook geen knorrende maag (iets waar ik een hekel aan hebt….) Kortom, een top recept!!!

    1. Dat ligt er helemaal aan hoe je het uitvoert, wat je persoonlijke doel is en of je WILT afvallen. Het kan absoluut! Veel mensen zullen er van afvallen. Maar ik heb persoonlijk meer als doel om goed voor mijn lichaam te zorgen.

  4. Net vanmiddag gerecht gegeten, was erg lekker !
    Je behoud lang een vol gevoel idd.
    De pitten die jij hebt gebruikt, die op de foto staan, zijn geen pompoenpitten, maar zonnebloempitten.
    Pompoenpitten , ook wel pepita’s genoemd, zijn groen van kleur.
    Ik heb de pompoen en zonnebloempit gebruikt.
    Van te voren eerst even aangezet in een droge hete pan, totdat de pompoenpitten bol ploffen, en de zonnebloem wat verkleuren, dan krijgt het wat meer smaak.
    Voor de rest heb ik er nog Italiaanse kruiden over gedaan.
    Voor herhaling vatbaar, dank je wel !

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram