Afvallen Lunch Recepten Voeding

Recept: Gezonde tonijnsalade (voor op brood)

Door

2

Gister maakt ik een grove indeling voor jullie, wat betreft de voedingswaarde van verschillende soorten broodbeleg. Zoals jullie inmiddels weten, houd ik niet zo van een ‘kale boterham met kipfilet’. Ik probeer altijd een klein feestje van mijn maaltijden te maken. Één van mijn favoriete soorten broodbeleg, is zelfgemaakte gezonde tonijnsalade! Tonijnsalade uit de winkel bevat vaak veel vet (mayonaise) en andere onnodige toevoegingen. Ik maak daarom af en toe zelf een kom salade, ik laat je vandaag zien hoe ik dat doe.

Dit is echt supersimpel, alleen wat snijwerk en je hebt een heerlijke gezonde salade voor je staan. Waar ze in de fabriek mayonaise gebruiken om het romig te krijgen, kies ik voor kwark. Hierdoor blijft de salade lekker mager. De tonijn bevat enorm veel eiwitten, die ervoor zorgen dat je niet direct na je maaltijd weer trek krijgt.

1

Ingrediënten

  • Een blikje tonijn. Bij voorkeur op water, zorg er anders voor dat je zoveel mogelijk olie uit het blikje drukt.
  • +- 1/4 ui
  • 1/2 paprika
  • 1 tomaat
  • 1/2 appel
  • Een kleine eetlepel magere kwark
  • Kruiden naar keuze, hier varieer ik vaak mee. Ik ging deze keer voor gemakkelijk en nam Italiaanse kruiden.

Bereiding
Laat de tonijn goed uitlekken en doe deze in een kom. Snijd een kwart van een ui zo fijn mogelijk en snijd ook de halve paprika in stukjes. Je kunt natuurlijk altijd meer of minder van een bepaald product toevoegen, ik vind veel ui in mijn salade niet zo lekker. Je kunt ook kiezen voor rode ui, die heeft een iets minder sterke smaak. Voeg de ui en de paprika bij de tonijn.

collage1

Snijd ook de tomaat en een halve appel in stukjes, ook deze gaan bij het tonijnmengsel. Vervolgens strooi je er kruiden naar keuze overheen en voegt een lepel (ik gebruikte een kleine eetlepel) magere kwark toe. Schep alles goed door elkaar.

collage2

En klaar is je gezonde tonijnsalade! Je kunt deze gebruiken als broodbeleg, op een cracker of toastje bij de borrel, maar ook gewoon gemengd door een flinke hand sla! Ik vind dit een heerlijke aanvulling op mijn lunch.

2

De producten die je niet helemaal gebruikt, doe ik altijd in wat folie in de koelkast, die gebruik is ‘s avonds bij het bereiden van de avondmaaltijd. De andere helft van de appel snoep ik lekker op bij de lunch.

Ik doe meestal nog wat blaadjes sla op de salade en dan smullen maar!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens zelf salade? Wat is je favoriete recept?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
  1. Sandra Stieding 6 jaargeleden

    Wat ook lekker is om gerookte makreel met ricotta te mengen tot een soort van spread, per en zout erbij Heerlijk. Deze ga ik ook eens proberen.
    Bedankt voor al je leuke items, moet eens de tijd nemen om je sport video’s te bekijken zodat ik daar ook mee aan de slag kan. Ga zo door!

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Klinkt ook lekker Sandra! En dank je wel 🙂

      Reageer
  2. Rianne 6 jaargeleden

    Ik vind tonijnsalade heel lekker maar ik vind het vaak zo vettig. Ik ga dit recept zeker proberen, bedankt!

    Reageer
  3. Petra 6 jaargeleden

    Heerlijk! Ik maak vaak een soortgelijke salade. 1 van mijn favorieten!

    Reageer
  4. Roy 6 jaargeleden

    Na je pannenkoeken en banaan nu deze salada gemaakt. Heerlijk hoor.

    Reageer
  5. Roy 6 jaargeleden

    Ik bedoel natuurlijk ei pannenkoek met banaan 🙂 En nu deze salade. Heerlijk. Lekker op een afbak broodje.

    Reageer
  6. Patricia 6 jaargeleden

    Deze middag een geroosterde volkoren boterham met daarop de tonijnsalade en sla genuttigd .
    Ik had ook een klein toetje mosterd op mijn bord liggen en ja ik heb weer genoten van deze lekkere lunch.
    Dank je wel Marloes

    Reageer
  7. Joyce 6 jaargeleden

    Net gemaakt! Heerlijk! Groetjes, Joyce.

    Reageer
  8. Kirsten 6 jaargeleden

    Hij was heerlijk! Top site;)

    Reageer
  9. Michelle 6 jaargeleden

    Dit was ook lekker vorige week!!!

    Reageer
  10. Nynke 6 jaargeleden

    Hai Marloes,

    Ziet er goed uit zeg! Extra tip: i.p.v. de ui, fijn gesneden stukjes augurk erdoor en een mespuntje mierikswortel. Super goede combi.

    Reageer
  11. Jasmijn 6 jaargeleden

    Ik heb het net gemaakt en het was echt heerlijk! Super recept dit 🙂

    Reageer
  12. Jenny 6 jaargeleden

    Ik heb juist de tonijnsalade gemaakt , zonder de appel en hij is zo ook lekker .
    Dat gaat straks op mijn zelfgebakken speltbrood , hhmm
    Bedankt Marloes , ik kom hier veel kijken , heerlijke site heb je . Goede tips en het werkt aanstekelijk . Doe zo verder

    Reageer
  13. Vera 5 jaargeleden

    Klinkt super lekker! Hoe lang is dit na maken te bewaren?

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Ik denk ongeveer 2-3 dagen in de koelkast.

      Reageer
  14. Lenie Ballhaus 5 jaargeleden

    Hallo Marloes, ik heb je site zojuist bekeken en is erg leuk. Ik ben op zoek naar betere en gezondere voeding, niet dat ik heel slecht eet maar het kan beter. Ik heb traagwerkende darmen en ik ben dus op zoek naar producten waar veel vezels in zitten en daarbij recepten. De recepten die er staan ga ik zeker maken. Groetjes Lenie

    Reageer
  15. Lenie Ballhaus 5 jaargeleden

    Is de salade ook een ochtend buiten de koelkast te bewaren. Zodat ik het tussen de middag op mijn werk kan eten?

    Reageer
  16. Sanne 5 jaargeleden

    Voor hoeveel broodjes is dit recept? 🙂

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Oei…heel wat! Ligt eraan hoe dik je smeert natuurlijk ;). Maar zeker een stuk of vijf!

      Reageer
  17. Ananda 4 jaargeleden

    Heerlijk gezond gevoel na het eten van deze tonijnsalade 🙂 Bedankt voor het recept! Groet Ananda

    Reageer
  18. […] tonijnsalade: In tonijn zitten ontzettend veel eiwitten. Een prima aanvulling. Het recept vind je hier. Een keertje wat anders? Hier vind een recept voor een vegan […]

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: