Recept: Gezonde Mueslirepen zonder oven!

Wie houdt er nu niet van een lekker tussendoortje, dat ook nog eens gezond is!? Mijn gezonde koekjes zijn erg populair bij jullie, daarom leek het me leuk om jullie vandaag een ander idee te geven voor een gezond, lekker en zoet tussendoortje met een bite: zelf gemaakte mueslirepen! De repen zijn super simpel te maken, met niet teveel ingrediënten. Je hoeft ze zelfs niet eens in de oven te doen!

Dat de repen gezond zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat je er onbeperkt van kunt eten. Wel bevatten ze een stuk minder suiker en calorieën dan een gemiddelde mueslireep die je in de winkel koopt.

Ingrediënten (+- 6 repen)

  • 65g appelstroop
  • Rijstwafels, ik gebruikte er 2, maar je kunt je reep naar eigen smaak vullen!
  • +- 4 eetlepels muesli, ook weer naar smaak. Minder rijstwafel = meer muesli.

Dit zijn de basis-ingrediënten, je kunt je reep verder zelf vullen met smaken naar keuze. Ik gebruikte

  • +- 40g rozijnen
  • Een hand pecannoten

Andere voorbeelden van producten die je door je repen kunt doen zijn bijvoorbeeld: andere soorten noten, pinda’s, ander gedroogd fruit, cranberry’s, havermout, zonnebloempitten, sesamzaadjes, chiazaad etc.

1

Bereiding
Doe de appelstroop in een kom en verwarm deze voor ongeveer 30 seconden in de magnetron, totdat hij volledig vloeibaar is. Dit kan natuurlijk ook au bain marie, als je niet van magnetronstraling houdt :-). Voeg hier vervolgens verkruimelde rijstwafel, muesli, rozijnen en noten of andere vulling naar keuze aan toe. Werk wel een beetje snel, anders wordt de appelstroop hard. Blijf toevoegen tot er een kleverige, dikke massa ontstaat. De gewenste dikte kun je goed zien in de video.

Pak vervolgens een schaal of bord en leg hier bakpapier op. Leg de massa op het bakpapier en duw het aan met een lepel. Het is makkelijk om met een schaal met opstaande rand te werken, dan kun je de brij tegen de rand aanduwen. Vouw vervolgens het bakpapier om je ‘plaat’ met muesli en druk het nog eens goed aan met je platte hand. Doe het pakketje voor een paar uur in de koelkast, of leg hem 1 uur in de vriezer.

Als het hard is geworden, kun je hem uitpakken en in repen snijden! Je mueslirepen zijn klaar.

Bij het bewaren buiten de koelkast, wordt de appelstroop iets zachter waardoor je reep kapot kan gaan. In wat zilverfolie in een broodtrommel gaat het meenemen prima. Wil je toch een meer harde en krokante reep? Leg de repen dan in de oven, ongeveer 8 minuten op 180 graden.

P1030651

Ze worden nu lekker krokant als ze afgekoeld zijn! Blijf er wel bij….want voor je het weet zijn ze te donker geworden…..ahum…..*bloos*

2

Tip: Maak voor kinderen eens een reep met alleen rijstwafel en wat rozijntjes. Zo bevat de reep heel weinig calorieën, maar is toch een lekker zoet tussendoortje.

Ik ben super benieuwd wat jullie van deze repen vinden!

Groetjes, Marloes

Waar zou jij jouw mueslireep mee vullen?

42 reacties

      1. Hoi, in de oven werd mijn stroop weer zacht.. Is dat normaal? Moet je ze dan ook gewoon in de koelkast laten stijven na de oven?
        Grtjs nancy

  1. Fijn dat we testpanel mochten zijn 😉 Al moet ik eerlijk bekennen dat Peter ze beide opgegeten heeft omdat ik niet zo heel erg van noten houdt maar….ik ga ze zelf een keer maken zonder de noten!

      1. Hoi,
        Als tester moet ik natuurlijk ook ff reageren en…….. Ik vond ze geweldig. Lekker zoet, stevige bite en smakelijk.
        Ik dacht dat het zoete van honing kwam. ik had niet verwacht dat er appelstroop in zat.

  2. Heb het vanmiddag gemaakt! Superlekker,gezond en wat ik fijn vind: met een laag aantal Propoints (Weight Watchers).

    Had geen muesli in huis, ipv muesli havermout gebruikt. Naast de stroop, rijstwafels en rozijnen, lijnzaad, chiazaad, sesamzaad, pecannoten en amandelschaafsel erin gedaan. Helaas lukte het me niet om na het vormen hele repen te houden… Er brokkelde stukjes af.

    Dankje voor het fijne recept Marloes!

  3. Mijn vorige reactie is niet geplaatst dus hierbij een nieuwe poging:
    Wat een lekker recept! Duidelijke uitleg ook! Dit weekend duik ik dus zeker even de keuken in om deze mueslirepen te maken.
    Daarnaast kende ik je site helemaal niet, wat een leuke ontdekking. Ik volg je nu via Bloglovin :).

  4. Wat een superleuke site is dit zeg.
    En heerlijke recepten, lekker makkelijk en super gezond.
    Ga er zeker wat van uitproberen, en de site
    doorgeven aan anderen.
    Veel succes verder. Groetjes

  5. Ik heb de mueslirepen vandaag gemaakt… Ze worden alleen niet hard… Heb ze sinds vanmiddag in de koelkast liggen. Daarna maar in de vriezer gelegd. Maar ik kan het pakketje nog steeds buigen… Wat zou ik verkeerd hebben kunnen doen? Heb me aan de 65 gram appelstroop gehouden en er toen rijstwafels, rozijnen, pecannoten, lijnzaad, beetje muesli en sesamzaad bij gedaan…

    1. Hey Karin! Echt keihard worden ze niet, tenzij je ze even 8 minuten in de oven doet. Beetje zacht is niet erg ;-). Als ze echt heel zacht zijn, had je er misschien nog iets meer vulling in moeten doen of ze nog steviger aanduwen. Succes!

  6. Hoi marloes
    Ik heb de repen vandaag gemaakt
    Morgen ga ik ze proberen
    Hoevaak kan je de repen eten
    Jij schrijft niet te vaak
    2x in de week of zo

    Groetjes Gerja

    1. 2x per week is prima. Het ligt er ook aan wat je verder eet en hoeveel je beweegt. Je kunt het als een gezondere vervanging zien voor een koek. Eet bijvoorbeeld liever een stuk fruit tussendoor, maar als je trek hebt in iets lekkers dan kun je dit nemen!

  7. Leuk om eens uit te proberen. De krokante variant uit de oven lijkt me dan het lekkerst. Doe je de mueslimassa meteen in de oven of pas nadat het eerst een uur in de koelkast heeft gelegen?

    1. Het kan wel meteen hoor Jacqueline! Het liefst in niet te brede plakken, want dan wordt het middenin niet heel knapperig. Ze blijven niet heel lang goed, doordat het geen conserveermiddelen inzitten. Niet te veel maken dus ;-). 2 dagen goedhouden moet lukken als je ze luchtdicht bewaart.

  8. Bij mij plakte het niet goed 🙁 ik heb ze ook in de oven gedaan en laten afkoelen, maar hard werd het niet en snijden lukte niet, het viel uit elkaar. Ik heb het uit elkaar gehaald en het in een pot gedaan waar “appelstroopmuesli voor in de vla” op staat. Da’s wel lekker 🙂

  9. Wat een geweldig recept. Ik heb al eerder zeelf repen gemaakt, maar die recepten waren steeds met mierzoete honing. Dit lijkt me een fijn alternatief. Ik ga ze absoluut proberen!

  10. Dit was nou echt een site waar ik naar op zoek was! Super gezonde healthy recepten. Ik heb ook al bananenbrood geprobeerd, het was zó lekker!! Maandag denk ik maar de ingrediënten voor de mueslirepen halen. Bedankt!

  11. Hallo Marloes.
    Hebben ook een recept voor “Onbijtrepen” of heb ik niet goed gezocht op de site.
    Grüß Silvia

  12. Hallo,

    Kan je er ook i.p.v appelstroop agavesiroop doorheen doen?

    Leuk dat je dit recept hebt laten zien.

    Groetjes,

    Angelique

  13. Hoi Marloes.

    Gisteren heb ik de mueslirepen gemaakt. Eerst in de koelkast laten opstijven maar ze brokkelden snel uitelkaar. Vandaag heb ik ze gebakken in de oven. 5 minuten op 180 graden en ze zijn nu perfect!

    Dankjewel voor dit recept en voor alles wat je doet naar je fans toe! ?

    Groetjes,

    Atty Eissens ?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram