Recept: Gezonde Havermoutkoekjes

havermoutkoekies

Door Daniëlla – Marloes plaatste eerder een artikel over havermoutkoekjes, dit is een van de meest populaire artikelen van optimavita.nl. Ik wil jullie vandaag laten zien dat je hier heerlijk mee kunt variëren, je kunt aan de koekjes toevoegen wat je wilt! Ik had natuurlijk nog de superfoods van de muffins over en besloot deze er doorheen te doen, samen met wat noten. Zoals ik in de reacties bij het muffin-artikel al zei, zijn wij niet zo van de hype over superfoods. Ze zijn best goed als aanvulling op je voedingspatroon, maar je kunt ook prima zonder! Omdat ik weet dat veel mensen wel op zoek zijn naar recepten met superfoods, hier nog een ideetje!
Allereerst leg je de ingrediënten klaar om te kunnen beginnen. De ingrediënten vind je hieronder. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een keukenmachine/staafmixer of blender klaar en je kunt beginnen!

Ingrediënten:

 • 2 bananen
 • 2 blokjes pure chocolade
 • 6 walnoten
 • 3 eetlepels superfruit (Mix AH, Incabes/Gojibes/moerbei/cranberry. Uiteraard kun je ook een goedkope notenmix met cranberrys gebruiken;))
 • 100 gram havermout (Je kunt ook eigen merk van de supermarkt gebruiken)

ingredientshavermoutkoek

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine/een bakje voor de staafmixer of een blender. Mix alles goed door elkaar voor ongeveer 30 seconden.

mixeeee

Als je alles goed vermengd hebt met elkaar, kun je het beste een bakplaat pakken met bakpapier. In de mix mogen nog best stukjes zitten;) Het hoeft niet helemaal één geheel met elkaar te worden. Verdeel de mix over ongeveer negen bolletjes. De bolletjes moeten qua grootte allemaal ongeveer met elkaar overeenkomen, anders garen ze niet gelijk. Druk de bolletjes met een lepel aan, zodat het platte rondjes worden.

bolletjeskoekjes

Wanneer de bolletjes plat gedrukt zijn, kan de bakplaat in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Pak er een lekker kopje thee of koffie bij en je kunt lekker smullen van je gezonde havermoutkoek;)

havermoutkoekkkiieee

Marloes en ik hebben ze natuurlijk voor jullie getest en ze zijn heeeerlijk! Dat deze koekjes gezond zijn, betekent niet dat je er onbeperkt van kunt eten. Het is wel een goed alternatief voor een andere koek die je misschien normaal gesproken zou nemen.

Groetjes, Daniëlla

Wat vonden jullie van het recept? Koken jullie ook met havermout?

15 reacties

 1. Lekker recept! Ik had alleen vraagje, zou je minder smileys ‘;)’ kunnen gebruiken? Het staat een beetje kinderachtig vind ik, terwijl deze website dat voor de rest absoluut niet is!

 2. Hoihoi…
  ik ga ze snel eens uitproberen 😉
  Vind jullie site super….zelfs met de smileys;-))))
  Vooral zo doorgaan zoals jullie doen…ik volg jullie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram