Afvallen Brood Recepten Tussendoortje Tussendoortjes Voeding

Recept: Gezond Bananenbrood!

Door

Ik weet dat jullie net als ik dol zijn op gezonde variaties voor zoete snacks. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je dit heerlijke bananenbrood kunt maken! Eigenlijk lijkt het meer op bananencake, maar het is een stuk minder vet dan normale cake. Je kunt het gebruiken als tussendoortje, voor als er visite komt of als aanvulling op het ontbijt of de lunch. Omdat mijn cakevorm spontaan verdwenen was, werden het bananenmuffins….maar ik raad je echt aan om een cakevorm te gebruiken!

Lees verder voor informatie over de voedingswaarde van deze gezonde cake!

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van ingrediënten die allemaal in een gemiddelde supermarkt te krijgen zijn. Natuurlijk kun je dit recept aanpassen als je dit wilt. Zo kun je speltmeel of havermeel gebruiken in plaats van volkorenmeel, of je kunt kiezen voor sojamelk, amandelmelk of andere melksoorten in plaats van normale koemelk. Ook de vulling kun je zelf bepalen. In plaats van rozijnen kun je bijvoorbeeld dadels of abrikozen nemen, maar denk ook eens aan appel, bessen, noten of zaden als vulling. Zo kun je jouw ideale cake samenstellen!

Ingrediënten (1 middelgrote cake of 8 muffins)

  • 200g volkorenmeel
  • 3 goed rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100ml halfvolle melk
  • 60g rozijnen
  • 1 zakje bakpoeder (+- 16g)
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kaneel en zout) in een kom of schaaltje. Prak de bananen op een bord zo fijn mogelijk met een vork. Breek de eieren in een grote kom en kluts deze door elkaar. Doe hier de melk en de bananenpuree bij en kluts nog even goed door. Voeg vervolgens de droge ingrediënten erbij en meng alles tot een gladde massa. Nu is het tijd om de rozijnen erbij te doen, roer weer goed door.

Vet eventueel je cakevorm (of in mijn geval je muffinvorm) in en giet het mengsel in de vorm. Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven, maar blijf regelmatig checken. Muffins zullen in 25-30 minuten al klaar zijn. Prik met een satéprikker of een cocktailprikker in de cake als je denkt dat hij klaar is, komt deze er droog uit? Dan kun je de cake (of de muffins) uit de oven halen!

Laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bewaar hem luchtdicht, maar onthoud dat er geen conserveermiddelen inzitten, hij zal dus niet veel langer dan 2-3 dagen lekker blijven.

Klaar

Voedingswaarden
Omdat ik weet dat veel van jullie het fijn vinden om de voedingswaarde van producten te weten, heb ik het voor deze cake berekend en vergeleken met normale cake. Ik ben helemaal geen fan van het tellen van calorieën, waarom niet dat lees je hier. Aan de andere kant is het wel goed om te laten zien, dat je ook van gezonde producten zoals deze cake, niet onbeperkt kunt eten! Dat er geen suiker aan wordt toegevoegd, betekent namelijk niet dat de cake vrijwel geen calorieën bevat. Ik ga uit van 15 plakken uit een cake.

Tabel bananenbrood

Zoals je ziet bevat een plak van deze cake 93 kcal, een mooie hoeveelheid voor een tussendoortje, of als vervanging voor een boterham. Niet heel weinig calorieën dus, wel minder dan in een normale plak cake. Maar nog belangrijker: deze cake bevat minder vet, minder verzadigd vet en minder suiker, maar meer eiwit en meer voedingsvezels! Ook bevat hij meer koolhydraten, maar dit zijn koolhydraten die langzaam door het lichaam worden opgenomen. Je zit dus langer vol van deze cake en het levert je lichaam betere energie.

Een muffin zoals ik ze maakte, bevat meer calorieën dan een plak cake, maar nog steeds veel minder dan een normale muffin en bovendien veel betere voedingsstoffen!

Een dikke ‘Yay’ voor dit gezonde bananenbrood!

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens bananenbrood gehad? Ga je dit recept proberen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (102)
  1. Willemine 6 jaargeleden

    dag Marloes,

    Deze ga ik zeker maken want ik ben dol op bananenbrood. Zou het ook met boekweit kunnen? Of wordt het dan weer minder gezond?

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Nee hoor, met boekweitmeel is ook prima!

      Reageer
      • Sabrina 5 jaargeleden

        Hey hoevoeel gram is een plakje ?

        Reageer
        • Marloes 5 jaargeleden

          Ik reken ongeveer 25g, maar dat ligt er natuurlijk aan hoe dik je hem snijdt :).

          Reageer
      • Marielle 4 jaargeleden

        Hoiii marloes,

        Ik zag het recept en ik dacht ik ga het ook maken dus vanavond heerlijke muffins. En ik heb al eerder bananencakejes gemaakt maar dit is gezonder geloof ik. Ik doe er ook nog studentenhaver erdoorheen en hele kleine stukjes appel denk ik. Maar ik heb vraag hoeveel bakpoeder moet erin? Zo’n hele zakje?

        Groetjes.. Graag rea terug..

        Reageer
    • Lydia den Hoed 5 jaargeleden

      hallo Marloes,ik wilde je recept uitschrijven,maar ik kreeg tegelijk 20pagina’s?kan dit niet op een andere manier,ik kreeg ook alle reclame en reacties erbij.
      maar ik vind ze wel geweldig ,al je recepten,mijn man moet nl. alles volkoren eten dus dat is nu geen probleem meer,bedanktmet vriendelijke groetjes

      Reageer
      • Marloes 5 jaargeleden

        Ik denk dat je de tekst wel moet kunnen selecteren en kopieren Lydia!

        Reageer
  2. Marion 6 jaargeleden

    Deze is populair zeg, heb hem al op verschillende blogsites gezien haha! Van het weekend toch maar eens mijn baktalenten aanroepen.
    Wat ik op een andere site las, en een lekker variatie idee vind, vervang 50gr (volkoren)meel door amandelmeel. Daarmee worden de voedingswaarden wel anders natuurlijk!

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Toevallig dat je hem vaker hebt gezien!! 🙂 Amandelmeel kan inderdaad ook, ik probeer alleen altijd producten te gebruiken die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

      Reageer
  3. Lilian 6 jaargeleden

    Klinkt lekker en ziet er lekker uit!
    Heb wel een vraagje.. je maakt veel met banaan.. is er ook een vervanger voor degenen onder ons die niet zo van banaan houden? Ik vind het zelf wel lekker, maar alle mensen met wie ik het zou delen houden er niet van, en om nu in mijn eentje zo’n hele cake in 2 dagen op te eten lijkt me ook niet zo’n goed idee 😉

    Groetjes,

    Lilian

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Je kunt er bosbessen in doen in plaats van banaan, of aardbeien, of zoete appel. Eigenlijk alle soorten fruit, als het maar lekker zoet is :-). Ik raad je dan aan om het in kleine stukjes te snijden in plaats van te prakken. Bosbessen kunnen er gewoon heel in. Succes!

      Reageer
  4. Kimberly 6 jaargeleden

    Ik ga hem nu maken 🙂

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Leuk! Laat maar weten wat je ervan vond 🙂

      Reageer
  5. marjolein 6 jaargeleden

    Goeiemorgen!

    Leuk recept! Hij staat zelfs al in de oven nu! Kan ik ondertussen ff een kopje koffie drinken. 🙂 T recept kwam op t juiste moment want ik zal vanavond trakteren op mn werk en wist niet goed wat. Dus nu wordt t lekkere verantwoorde bananencake. 🙂 Ik heb wel al vaker banenenbrood volgens t recept van Julia Kang gemaakt, die lijkt hier ook wel wat op. Heb er trouwens nog 2 handjes gehakte walnoten door gedaan!

    Ben erg benieuwd!
    Groetjes Marjolein

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Leuk zeg! Wat zijn jullie allemaal snel :-). Ik ben benieuwd wat je collega’s ervan vinden!

      Reageer
      • Gerja 6 jaargeleden

        Ik heb de bananencake gisteravond gemaakt die neem ik morgenavond mee op verjaardagsvisite

        Groetjes Gerja

        Reageer
  6. Maaike 6 jaargeleden

    Wat handig, die tabel erbij! Ik zie dit recept wel vaker voorbij komen, maar meestal is het toch een ongezondere versie.

    Reageer
  7. Lianne 6 jaargeleden

    Lijkt me lekker, spullen in huis gehaald, dus ik denk 1 van deze dagen maken!!

    Reageer
  8. Marjolein 6 jaargeleden

    Ziet er echt heerlijk uit 😀 ik heb hem even opgeslagen!

    Reageer
  9. Kim 6 jaargeleden

    Hallo Marloes,

    Ziet er heerlijk uit.
    ik had alleen 2 vraagjes. moet dit in zoeen vorm als jij hebt of kan het ook in van die papier muffinvormpjes en mijn vriend zegt regelmatig dat je van bananen dik word hoe zit dit?

    Groetjes Kim

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Die papieren vormpjes moeten ook weer in zo’n harde vorm, anders zakken ze in! Lees mijn artikel over calorieën tellen maar eens, daar leg ik uit waarom bijvoorbeeld banaan echt niet zo slecht is.

      Reageer
  10. Pauline 6 jaargeleden

    Prettig recept, had het vaker voorbij zien komen maar dan glutenvrij etc. met moeilijker verkrijgbare producten.
    Van het weekend dus de keuken induiken 🙂

    Reageer
  11. Lianne 6 jaargeleden

    Nou ik heb hem gemaakt hoor, met havermout meel (havermout in de blender gedaan) echt super lekker!!

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Yeeaahh!

      Reageer
    • Diandra 6 jaargeleden

      Hoeveel gram havermoutmeel gebruik je dan?

      Reageer
  12. Patricia 6 jaargeleden

    Ik heb ook al de benodigheden in huis gehaald en ga hem zondag bakken .
    Zo kan ik maandag na de zwembeurt , mijn 3 kleinkinderen trakteren op een gezonde cake.
    Ik ben benieuwd wat zij ervan vinden.

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      🙂 Ik ook!

      Reageer
      • Patricia 6 jaargeleden

        De twee kleinste ( 3 jaar oud ) waren er niet gek op .
        Maar Simon 6 jaar oud vond het supper lekker ( heeft meerdere slices genuttigd )
        Ik ga de volgende keer eens ander fruit en noten indoen .

        Reageer
  13. Tessa 6 jaargeleden

    Hoihoi!

    Is het bananenbrood de volgende dag nog even lekker? Ik had vorige week ook een bananenbrood gemaakt, alleen was deze de volgende dag erg taai en super droog.. zonde 🙁
    Ga deze vanavond maken! Tnx.

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Bij ons blijft hij prima! Goed luhctdicht bewaren, bijvoorbeeld in een tupperware bak. Of in een plastic zak die je heel goed dichtknoopt.

      Reageer
  14. Kristel 6 jaargeleden

    Hoi Marloes,

    Ik ben al een tijdje een stille lezer van jullie website en ik haal er heel veel inspiratie uit! Super bedankt daarvoor.
    Het banenenbrood heb ik vanochtend gebakken, maar hij is erg vochtig! De bodem was eigenlijk gewoon nat. Hoort dit zo te zijn en heb je tips om dit op te lossen?

    Groetjes Kristel

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Graag gedaan Kristel, jij bedankt voor je complimentje :-). Dat hij zo vochtig is vind ik erg raar…had je hem bedekt in de oven staan? Anders zou het vocht namelijk ‘moeten’ verdampen. Of heb je er teveel melk bijgedaan? Anders kun je de volgende keer de melk weglaten. Succes!

      Reageer
  15. Lineke 6 jaargeleden

    Hij zit in de oven;).

    Reageer
  16. Linda 6 jaargeleden

    Kan het ook met zelfrijzend bakmeel of gewoon bloem?

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Vast wel, maar juist het volkorenmeel zorgt ervoor dat er veel vezels in het brood zitten. Dat maakt het gezonder.

      Reageer
  17. Wil 6 jaargeleden

    De bananencake/brood komt net uit de oven.Ziet er heerlijk uit.Nog een beetje warm maar kon het niet laten om het kapje alvast te proeven…..mmmmmmm.
    Nu kijken Hoelang hij vers blijft.

    Reageer
  18. Marion 6 jaargeleden

    Pfff hij staat in de oven, …en de melk staat nog op het aanrecht…! Haha, ben benieuwd of het nog iets wordt!

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Ik ben ook benieuwd Marion!

      Reageer
      • Marion 6 jaargeleden

        Hij is helemaal gelukt, smaakt voortreffelijk en is al voor de helft op! Zelfs mijn man en kinderen vinden het lekker! Dus het beslag kan prima zonder melk 😉

        Reageer
  19. Annieck 6 jaargeleden

    Hi Marloes,

    Hoeveel bosbessen moet ik gebruiken als ik die er door heen wil gooien?

    Groetjes Annieck

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Oeeehhh, dat weet ik zo niet uit mn hoofd. Ik zou gewoom het beslag maken en dan bosbessen toevoegen totdat jij het genoeg vindt! Succes Annieck!

      Reageer
  20. Gemma 6 jaargeleden

    Heerlijk brood! Ik ga. Voor glutenvrij en heb nu voor de derde keer je recept als basis gebruikt, de 1e met boekweitmeel, 2e met amandelmeel en nu de 3e met boekweit, kokos, en amandelmeel. Alle keren is het ‘brood’ goed gelukt de vorige noten en rozijnen. Vandaag alleen rozijnen. En zonder zoet toegevoegd te hebben. Smaakt heerlijk en mijn zoontje 17mnd eet t ook, met of zonder noot hij smult!

    Reageer
  21. Diandra 6 jaargeleden

    Wat raad jij aan Marloes, voor een gezondere leefstijl; havermoutmeel of volkorenmeel?

    Reageer
  22. Diandra 6 jaargeleden

    Ik heb gister de bananenbrood/cake gemaakt maar hij was niet helemaal goed gelukt. De smaak was heerlijk maar de cake was nog erg klef. Ondanks dat ik de cake bijna 60 minuten in de oven heb laten staan aangezien die na 45 minuten nog echt niet goed was. Ik heb de volkorenmeel vervangen door havermoutmeel maar verder heb ik me aan het recept gehouden. Marloes, heb jij een idee wat er verkeerd is gegaan? Kan het komen door de siliconen cakevorm?

    Reageer
    • Diandra 6 jaargeleden

      Ohja, in plaats van rozijnen heb ik er extra pure chocolade door heen gedaan! Errrrrg lekker!

      Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Oeh dat zou ik niet weten!! Misschien de volgende keer de oven iets warmer!? Temperatuur kan per oven verschillen.

      Reageer
  23. Wendy 6 jaargeleden

    Vandaag het bananenbrood gemaakt; heerlijk! Nu staat er een appel-variant in de oven! Super bedankt voor dit suiker/botervrije recept! (Heb het alleen met tarwebloem i.p.v. volkorenmeel gemaakt, want dat verkocht onze AH niet)

    Reageer
  24. Laura 6 jaargeleden

    ik heb ze vandaag gemaakt en ooh wat lekker!
    zelf heb er 12 muffins van gemaakt (ipv plakken cake) met speltmeel,amandelmelk,rozijntjes en nog wat chiazaden. Bedankt voor het recept deze houden we er in.

    Reageer
  25. Jasper 6 jaargeleden

    Ik heb de variant met dadels in de tulbandvorm gebakken… Lekkere kickstarter voor vandaag! (en gelijk van de “oude” bananen af)

    Reageer
    • Jasper 6 jaargeleden

      Als je op mijn naam klikt zie je als het goed is een foto van het resultaat!

      Reageer
  26. Marlou 6 jaargeleden

    Mijn complimenten voor deze site met vele goede recepten!
    Ik heb het net gemaakt met speltmeel, appels en een theelepel cacao.
    Nu maar wachten tot het de oven uit kan. Mmmm

    Reageer
  27. Sandra 6 jaargeleden

    Ik heb hem net ook gemaakt, met tarwemeel (pa lust geen volkoren) en zonder rozijnen (want die lust ik niet) en hij is echt heel lekker!
    Super lekker recept!

    Reageer
  28. tjitske 6 jaargeleden

    Kun je de bananencake ook invriezen?

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

      Ja hoor! Geen probleem. Even in de oven om te ontdooien en een beetje warm te maken is super lekker!

      Reageer
  29. Nelleke 5 jaargeleden

    Ik heb hem net gemaakt in een cake-blik, 45min was te lang na 30min was de cake eigenlijk al goed.
    Buitenkant is precies goed, van binnen wat sponzig maar wel gaar. Klopt dat of hoort de binnenkant harder te zijn?

    Verder lekker recept en gezond, dus we kunnen weer smikkelen 🙂

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Bij mij was dat niet zo Nelleke…. Maar als hij lekker was, geeft het niet 😉

      Reageer
  30. […] zijn er ook onweerstaanbare recepten online gekomen, onder andere: bananenbrood, mueslirepen, fudgy chocolate chip brownies en kersentaart (maar eigenlijk alleen […]

    Reageer
  31. […] dit maakte ik:- Scones- Bananenbrood- Kruidige bramenmuffins- Pecankaramelcupcakes- Citroenblondies- Tomaten-mozzarellabrood- […]

    Reageer
  32. Wendy 5 jaargeleden

    Bewaar je dit bananenbrood in de koelkast of in aluminiumfolie buiten de koelkast?

    Reageer
  33. Nicole 5 jaargeleden

    Hai,

    Een vraagje, ik heb het bananenbrood/-cake vandaag gemaakt netjes volgens recept (zonder rozijnen weliswaar). Nu is het echter zo dat hij bij mij nog behoorlijk inzakt, is dat bij jullie ook?
    Wel een lekker recept, zeker aan te raden en voor herhaling vatbaar 🙂

    Reageer
  34. Manon 5 jaargeleden

    Hallo Marloes, in je recept staat 16 gr bakpoeder maar kan dat ook met wijnsteenbakpoeder en heb je dan dezelfde hoeveelheid nodig?

    Gr Manon

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Sorry Manon, daar kan ik je geen antwoord op geven.

      Reageer
  35. Kim P 5 jaargeleden

    Super lekker! Ik heb vandaag al 3 plakjes gehad, oeps….

    Reageer
  36. Cindy 5 jaargeleden

    Fijn! Een keer een bananenbrood zonder amandelmeel. Mijn vriend heeft een noten- en amandelallergie en veel gezonde recepten zijn met noten en amandelen en ik stuitte op dit recept. Ik heb er zelf geen rozijnen aan toegevoegd, maar rauwe cacaopoeder en het smaakt echt verrukkelijk! Dank je voor het delen van het recept, ook al is het al anderhalf jaar geleden geweest. Een favoriet, nu al!

    Reageer
  37. Ellen 5 jaargeleden

    Hallo,

    Op hoeveel graden zet je de oven?

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      175 graden, dat staat in de beschrijving :). Maar het kan per oven een beetje verschillen.

      Reageer
      • Ellen 5 jaargeleden

        Oeps sorry niet gelezen 😉 dankjewel!

        Reageer
  38. brenda 5 jaargeleden

    Ik ga dit zo even proberen! Een vraagje, zou je het ook in de vriezer kunnen bewaren? Vind het zonde om de helft straks eventueel weg te moeten gooien.

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Ja hoor, dat kan prima! Je zou het zelfs in plakjes kunnen invriezen.

      Reageer
  39. Jaclyn 4 jaargeleden

    Ik heb het uitgeprobeerd en wou dat ik het eerder had gemaakt! Super recept!!

    Reageer
  40. lieke de korte 4 jaargeleden

    Gemaakt voor een babyshower en wat was het een favoriet. iedereen wilde graag het recept en gaat het thuis zelf uitproberen. Heb er zelf 2 grote appels doorheen gedaan en dat maakt het voor mij nog lekkerder.

    Reageer
  41. Annette 4 jaargeleden

    Hij staat in de oven! En ruikt al heerlijk!
    Vraagje, zou je ook een paar plakjes kunnen eten als lunch of ontbijt?
    Gezien de vezels en fruit lijkt het ook op pannenkoekjes.

    Reageer
  42. Jessica 4 jaargeleden

    Heeeeeerlijk is dit!
    Ik maakte een bananenbroodje gisteravond en deze ochtend vroeg maakte ik een 2de.. mijn broer komt straks op visite en men kinderen komen terug thuis van het weekendje bij de papa. Allemaal even grote bananen-freaks, dus dit komt zeker goed! 😉
    Topie 🙂

    Reageer
  43. Rosa 3 jaargeleden

    Ik heb al vaker een gezond bananenbrood geprobeerd te maken, maar vaak werd deze veel te klef. Met jouw recept heb ik hele luchtige muffins gekregen. Jammergenoeg had ik alleen baksoda, wat de cupcakes een beetje zout maakte. De rozijntjes/nootjes vind ik wel echt een must, dit maakt het cakeje namelijk nog lekkerder! Goed recept!!

    Reageer
  44. Josefien 3 jaargeleden

    Leuk recept! Hij staat nu in de oven met cranberry’s erin! Kan ik de plakken denk je ook invriezen zodat ik iedere dag een plak als tussendoortje kan nemen?
    Ben heel benieuwd naar de smaak!

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Ja hoor! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

      Reageer
  45. Sjors 3 jaargeleden

    Hoi hoi!
    Was even weer zoeken naar dit recept, maar gevonden! Maak hem nu voor de 2e keer en hopelijk nog steeds zo lekker! Dank

    Reageer
  46. Fleur 2 jaargeleden

    Hallo Marloes,

    Ik heb een beetje een laat vraagje, aangezien dit artikel best een tijdje geleden is gepost 🙂 maar mijn vraag is: als ik deze cake bak, snijd ik heb ook altijd in 15 stukjes, en thuis zijn we met zijn 4en maar mijn ouders en broertje houden niet heel erg veel van de cake en eten dus maximaal 6 plakjes waardoor er 9 over blijven voor mezelf, die ik dus in 3 dagen zou moeten opeten (aangezien hij max. 3 dagen houdbaar is). Ik vind het zonde om de helft weg te gooien maar is het te veel van het goeie om bijvoorbeeld 2 plakjes als ontbijt te nemen per dag en 1 als tussendoortje?

    Groetjes Fleur

    Reageer
    • Vera 2 jaargeleden

      Hallo Fleur,
      Je kunt se cake ook prima, liefst per plak, invriezen. Blijft het langer goed en heb je op een later moment ook nog cake. Qua variatie in voeding lijkt het me beter maar zeker ook lekkerder!

      Reageer
  47. Britt 2 jaargeleden

    Hee! Hoeveel calorieën reken jij per middelgroot rauw ei?

    Reageer
    • Marloes 2 jaargeleden

      +- 75 🙂

      Reageer
      • Britt 2 jaargeleden

        Is dat niet voor een gekookt ei? Ik heb de site van het Voedingscentrum gecheckt en die geeft voor een rauw ei beduidend meer aan dan een gekookt ei.

        Reageer
        • Marloes 2 jaargeleden

          Je haalt toch geen calorieën in of uit een ei als je het kookt!?

          Reageer
          • Britt 2 jaargeleden

            Haha nou dan moet ik het Voedingscentrum maar vragen hoe dat zit.

  48. Britt 2 jaargeleden

    Edit: ik heb volgens mij niet dezelfde hoeveelheden vergeleken bij het Voedingscentrum, vandaar het verschil in calorieën. Het lijkt mij ook niet kunnen dat er veel verschil in kcal zit. Heb het nogmaals gedaan en zowel bij rauw en gekookt 1 stuk (50g) aangegeven en toen verschilde het qua kcal wel heel iets, maar niet zoveel meer als bij mijn vorige vergelijking.

    Reageer
  49. Maaike 1 jaargeleden

    Ik heb vandaag dit recept gebruikt. Echter kwamen er bij mij 14 cupcakes uit ipv 6 hihi

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: