Recept: Gevulde Spaanse tortilla met Courgette

Klaar

Het originele recept bestaat uit ei, aardappel, knoflook en kruiden. Soms aangevuld met een paprika en/of wat kruiden. Ik heb ze ook wel eens voorbij zien komen met chorizo, andere worstsoorten of met gerookte zalm. Ik voegde vandaag flink wat groenten aan mijn tortilla toe!

Ingrediënten (2 personen)

  • 400g aardappels (ik had krieltjes in schil)
  • 4 eieren
  • 1 kleine courgette
  • 1 grote ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • Peper en kruiden naar keuze, ik gebruikte verse bieslook en verse peterselie
  • Eventueel zout
  • Eventueel tomaat, sla of andere garnering naar keuze

Schil de aardappels als je dat wilt. Als je ze in de schil laat, boen ze dan goed af. Snijd ze in dunne plakjes, als je grote aardappels hebt kun je de plakjes door midden snijden. Verhit wat olie in een koekenpan en doe hier de plakjes aardappel in en laat ze 10 minuten bakken met de deksel op de pan. Schud of roer ze regelmatig om.

1

Snijd ondertussen de courgette in plakken, snijd deze doormidden. Snipper de ui en pers de knoflook.Breek de eieren in een kom en voeg hier peper, eventueel zout en kruiden naar keuze aan toe. Ik deed er verse bieslook bij en verse peterselie. Klop de eieren goed door elkaar.

2

Als de aardappels 10 minuten hebben gebakken, dan voeg je de ui, de courgette en de knoflook toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit 8-10 minuten bakken totdat alles gaar is. Schep ook nu weer regelmatig om en doe de deksel op de pan.

3

Als de aardappels en de groenten gaar zijn, voeg ze bij de eieren in de kom. Roer alles goed door elkaar. Spoel ondertussen de koekenpan goed af, dit zorgt er straks voor dat je de tortilla goed kun omdraaien. Maak de pan droog met een keukenpapiertje en zet hem op een zacht vuurtje met wat olie erin. Doe het mengsel in de pan, verdeel de groenten met een spatel en druk ze in het ei, zodat een zo plat mogelijke pannenkoek ontstaat.

4

Als de bovenkant van de tortilla stevig is geworden, kun je hem omdraaien. Ga voorzichtig met een spatel eronder totdat hij volledig los is. Leg een bord op de pan en draai de pan om zodat de tortilla op het bord ligt. Laat hem nu vanaf het bord andersom in de pan glijden. Bak hem nog even door en klaar is Kees!

5

Verdeel de tortilla over de borden (Ik gaf Albert iets meer dan mijzelf) en garneer het eventueel met groenten naar keuze. Ik gebruikte tomaat en veldsla. Het lijkt misschien niet veel, maar deze tortilla vult enorm! Ik had de hele middag geen honger.

Klaar

Veel succes en eet smakelijk! Laat me weten wat je ervan vond.

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens Spaanse tortilla? Wat doe jij erin?

7 reacties

  1. Dit was weer lekker, alleen lukte me het niet om het als een mooie wrapuit de pan te krijgen. Een deel zat aan de bodem vast. Maar de smaak was goed

  2. hallo
    ook dit gerecht heb ik gemaakt erg lekker maar ik kon ook niet de pannenkoek heel houden
    toen maar alles door elkaar gehusseld erg goed te doen en ook erg lekker
    en hier heb je echt niet veel van nodig het vult erg goed .

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram