Recept: Frisse Pasta met Pangasiusfilet

pasta!Door Daniëlla- Nu het lekkere weer voor de deur staat, eet ik meestal met warm weer pasta’s. Lekker makkelijk om klaar te maken en het is zowel warm als koud erg lekker! Vandaag heb ik een recept met pasta, broccoli, cherrytomaatjes en pagasiusfilet. Hierin heb ik twee variaties waarin je nog kunt variëren met de pesto.

Ingrediënten (2 pers)

  • 150g pasta, (volkoren voor verzadigder gevoel)
  • 1/2 bakje Cherrytomaatjes
  • 300g broccoli
  • 300 gram pagasiusfilet
  • Knoflookpoeder
  • Dille
  • Citroensap

Variatie-opties

  • 2 theelepels pesto
  • Een theelepel gebrande pijnboompitjes/walnoten (neem dan minder vis)

Allereerst is het belangrijk dat de pangasiusfilet gemarineerd wordt. Ik gebruik diepvries pangasiusfilet, deze heb ik er ‘s ochtends al uit gelegd. Wanneer deze ontdooid is, besprenkel ik de filets met citroensap. Je kunt hiervoor ook een citroen raspen (de schil) en dit over de filets verspreiden. Hierna gooi je er nog iets knoflookpoeder overeen en maak je het af met dille.

pangasiusfilet

Daarna zet je een pan op het vuur met water voor de pasta. Hiervoor gebruik ik een grote pan waar de pasta lekker in zwemt 😉 Ik laat eerst het water koken en gooi de pasta er dan in. Dit laat je ongeveer voor 6-8 minuten koken en giet het dan af. Ondertussen snijd je de broccoli in kleine stronkjes en zet je op het vuur. Laat dit voor ongeveer 4 minuten koken, niet te lang! Anders verliest de broccoli zijn knapperigheid. Ondertussen bak je de pangasiusfilets in een koekenpan in een eetlepel olijfolie knapperig in ongeveer 8 minuten.

ingredient

Daarna snijd je de cherrytomaatjes door de helft. Bak ze op het laatst even mee met de pagasiusfilets in de pan. Je giet de pasta en de broccoli af. Je kunt als variatie door de pasta een theelepel pesto erdoorheen roeren. Dit hoeft echter niet. Maak het bord leuk op.

pastasss

En eet smakelijk! Hoop dat jullie het een lekker recept vinden!

Groetjes, Daniëlla

Houden jullie ook zo van pasta’s? Welk recept maken jullie dan het liefst?

6 reacties

  1. Hallo Daniëlle,

    Klinkt lekker en aangezien ik zaterdag bevroren pangasiusfilets heb gekocht, weet ik zeker dat ik deze ga proberen 🙂

    Zelf maak ik het volgende vaker:
    1. Neem 2 kipfilets. Maak een marinade van citroensap van een halve citroen, een beetje tijm, 1 knoflookteentje, een eetlepel honing, peper en zout en 2 eetlepels olijfolie. Marineer de kipfilets zo’n 15 minuten. Zet ze daarna in een voorverwarmde oven, 200 graden, gedurende 25 minuten.

    2. Pasta erbij, zoals spaghetti of tagliatelle.

    3. Groente: de volgende groentes maak ik klaar in de grillpan (kan ook in de oven):
    plakjes courgette, aubergine (dat eet manlief graag!), paprika-reepjes en cherrytomaatjes.

    En de combinatie van deze 3 is heerlijk!
    Maar nu eerst mijn workout van vandaag doen 🙂

    1. Dat dacht ik eerst ook, maar pasta kan goed zondet saus gegeten worden, zeker met een paar drukpjes olijfolie erover en bijvoorbeeld wat verse basilicum!

  2. Wij hebben er ook van genoten: dank voor het recept!

    Een klein beetje (houdbare) slagroom met de pesto mengen in een apart steelpannetje kan het geheel iets romiger maken! +/- 35 mL

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram