Recept: Eiwitpannenkoeken!

Eiwitpannenkoeken

Ik plaatste al eens eerder recepten van gezonde varianten op pannenkoeken. Bijvoorbeeld deze havermoutpannenkoeken of deze pannenkoeken van ei en banaan. Vandaag heb ik een nieuwe variant voor jullie, gezonde eiwitpannenkoeken! Sporters gebruiken vaak eiwitpoeder in recepten, om extra bouwstoffen voor hun spieren te hebben. Met dit recept is dat niet nodig! Ook mensen die het eten van veel koolhydraten liever vermijden, zullen baat hebben bij dit recept.

Ingrediënten (een flinke lunch voor 1 persoon)

  • 3 eiwitten (geen dooiers dus!)
  • 100ml magere kwark
  • 50g havermout
  • 20g noten (ik gebruikte pecannoten)
  • 20g cranberry’s

Je kunt natuurlijk ook naturelpannenkoeken maken, door de noten en de cranberry’s weg te laten. Of je kunt kiezen voor een andere vulling.

Bereiding
Breek een ei door midden, en doe het eiwit in een plastic kom. Door de dooier van de ene helft van de schaal naar de andere te gieten, loopt het eiwit in de kom. Doe dit met alle drie de eieren. Doe ook de kwark en de havermout in de kom. Mix dit geheel vervolgens met een staafmixer tot een glad mengsel.

Collage1

Breek de noten in stukjes, deze kun je zo fijn maken als je wilt. Meng ze met de cranberry’s. Mix dit geheel door het pannenkoekenbeslag. Doe een beetje olie of boter in een koekenpan, ik gebuikte een kleine pan. Laat dit even warm worden en giet vervolgens de helft van het beslag in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuurtje langzaam garen.

Collage2

Als de onderkant goudbruin is, kun je de pannenkoek omdraaien. Bak ook de andere kant goudbruin. Doe dit ook met de andere helft van het beslag. Je kunt de pannenkoeken nu op een bord leggen, ik garneerde het met een paar cranberry’s en noten.

Collage3

Deze pannenkoeken vullen super goed, door de grote hoeveelheid eiwitten die ze bevatten. Omdat er de vorige keer super enthousiast op werd gereageerd, nu ook weer de voedingswaarde van dit gerecht:

Voedingswaarde

Je ziet dat deze pannenkoeken minder calorieën, meer eiwit, minder koolhydraten, minder verzadigd vet en meer vezels bevatten dan dezelfde hoeveelheid normale pannenkoeken. Wil je nog minder koolhydraten? Voeg dan minder havermout toe en laat de cranberry’s weg!

Ik heb ook eens gekeken naar kant en klare mixen voor ‘proteïn pancakes’. Body & fitshop verkoopt zo’n mix en adverteert met: 15,3g eiwit per pannenkoek! Mijn pannenkoeken bevatten zelfs nog iets meer eiwit.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze pannenkoeken maken? 

15 reacties

  1. Is de voedingswaarde tabel per 100 gram ?
    Want dan zitten er in jouw gewone pannenkoeken wel heel veel koolhydraten .
    Mijn dochter heeft diabetes ,en ik doen niks anders dan koolhydraten uitrekenen ,
    Maar in onze gewone pannenkoeken zonder beleg zit 32 koolhydraten !
    Ga ik daar 88,5 kh voor rekenen dan heeft ze meteen een hypo.
    Je hebt het zeker onbereid uitgerekend (alleen het meel) ?
    Misschien moet je er ook bij vertellen bereid of onbereid ,net als met pasta’s is dit verschil erg groot.

    1. De voedingswaarde is bij mij altijd voor bereid product, omdat ik inderdaad het kant en klare recept bedoel. De hoeveelheid normale pannenkoeken is gelijk aan de hoeveelheid in de eiwitpannenkoeken. Dus het gewicht van alle ingrediënten samen. Veel meer dan 1 pannenkoek dus :).

  2. Leuk recept! Ik ga deze dit weekend gewoon eens proberen. Eindelijk eens een recept van pannekoeken zonder die basis van bananen (bweikes)!!!
    De noten en de cranberries laat ik wel gewoon weg en ik denk dat ik er blueberry pancakes van ga maken 🙂

  3. Ik heb de noten en cranberries weggelaten en ipv kwark skyr gebruikt. Daardoor waren ze erg neutraal, ondanks de topping van rood fruit. De volgende x toch misschien een zoetje toevoegen maar de pannenkoeken zijn zó veel beter dan de banaan ei pannenkoekjes!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram