Recept: Couscous met broccoli, paprika, courgette en kip

20140316_182008

Door Daniella-Vandaag hebben we een heerlijke, gezond en verantwoorde recept gemaakt voor een avondmaaltijd. Vind je het er lekker uitzien en wil je het ook graag maken? Lees dan gauw het artikel…

Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe en is rijk aan eiwitten en vezels, super voedzaam dus! Couscous betekent kus kus in het Arabisch! Je kunt het op verschillende manieren maken en combineren met andere voedingsmiddelen. Ik gebruik vandaag couscous met een tomatensmaakje, ik kocht deze bij de Aldi voor slechts €1,-!

Ingrediënten

  • 350 gram Couscous tomaat (of naturel)
  • 1 bouillonblokje van Maggie
  • 1 courgette
  • 250 gram broccoli
  • 2 rode paprika’s
  • 300 gram kipfilet

couscous

Allereerst pak je een snijplank om de groenten te kunnen voorsnijden, ook is het handig om een pannetje met 350 ml water op te zetten met een half bouillon blokje. Breng dit aan de kook. Snijd de kipfilet alvast in kleine blokjes. Pak twee grote bakpannen en een klein steelpannetje.

Wanneer je de groenten hebt gesneden, roerbak je ze in een pan met een half bouillonblokje erdoor om wat extra smaak te geven. Let op: bouillonblokjes bevatten veel zout. Heb je een hoge bloeddruk? Laat deze dan weg. Wanneer je de kip in kleine stukjes hebt gesneden, kun je deze op smaak brengen met peper. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en bak de kip tot deze een goudbruin kleurtje krijgt.

Wanneer de bouillon heeft gekookt, neem je het pannetje van het vuur en voeg je de 350 gram Couscous eraan toe. Doe een deksel op de pan en laat het vijf minuten weken. Na vijf minuten voeg je een theelepel olijfolie toe aan de Couscous en maak je het los met een vork.

20140316_182008

Als de kipfilet goudbruin is gekleurd en de groentes goed gewokt zijn in de pan, voeg je alle ingrediënten bij elkaar, ook de Couscous! Even goed door elkaar mixen en je krijgt hetzelfde resultaat als op de foto.

Voor wat variatie kun je lekker variëren in de groentes maar je kunt er ook een handjevol rozijnen of lekkere nootjes aan toevoegen voor een extra knapperige bite!

Groetjes, Daniëlla

Wat vinden jullie van het recept? Gaan jullie het ook uitproberen?

8 reacties

  1. Lijkt me lekker en komt vast in mijn receptenboekje. 🙂 Ik vroeg me af, is t voor 2 pers? Ivm 300gr kipfilet. Dacht dat jij normaal vaak 75 gr p.p deed?

    En er zijn ook bij de gewone supermarkt bouillonblokjes zonder zout te koop. 🙂 Toevallig was ik laatst op zoek naar bouillonblokjes zonder allerlei toevoegingen en vond ik deze maar wel zonder zout. Lagen bij de glutenvrije producten enzo volgens mij. Later zag ik dat zonnatura ze ook verkoopt zonder allerlei toevoegingen dus die neem ik de volgende x. 🙂

    1. Hoi Marjolein,

      Het recept is voor twee personen, je mag natuurlijk altijd minder vlees eten;) zelf ben ik een echte vleeseter en houd al zelf van wat extra vlees.
      Bedankt voor de aanvulling van de bouillonblokjes! 🙂

      Groetjes Daniella

    2. Hoi Marjolein,

      Het recept is voor twee personen, je mag natuurlijk altijd minder vlees eten;) zelf ben ik een echte vleeseter en houd al zelf van wat extra vlees.
      Bedankt voor de aanvulling van de bouillonblokjes! 🙂

      Groetjes Daniella

  2. Ik heb dit recept gisteren gemaakt. Had het nog aangevuld met een handje walnoten, en ui. We hebben zitten smullen, lekker hoor.

  3. Heerlijk recept, in iddels een paar keer gemaakt. Zelf doe ik er voor de afwisseling nog wat blokjes feta en rozijntjes doorheen. Jammie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram