Voeding

Quick tip: Zelf radler maken vs. Amstel Radler

Door

Radler

Dat alcoholhoudende dranken niet bevorderlijk werken voor de lijn, dat weten we allemaal. Maar een verfrissend biertje op zijn tijd is zeker bij warm weer wel heel erg lekker! Zelf ben ik niet zo’n bierdrinker, geef mij maar een wijntje op zijn tijd. Collega Monique gaf me echter een goede tip hoe je heel gemakkelijk zelf een minder calorierijk biertje kunt maken, dat toch heerlijk verfrissend is! Ik wil jullie deze niet onthouden.

Het is eigenlijk heel simpel (vandaar ook een ‘Quick tip’ :-D): schenk een glas halfvol met bier en vul aan met spa rood. Doe hier een schijfje citroen in met een stampertje en you are good to go! De helft van de calorieën van een normaal biertje, maar net zoveel genot. Ideaal voor bij de barbecue.

Amstel maakt de laatste tijd ook fanatiek reclame voor hun Radler-bier. Ik heb deze voor jullie vergeleken met een normaal biertje. Amstel zegt: ‘Amstel Radler is de mix van Amstel bier en sprankelend citroenwater’. Op het eerste oog lijkt dit precies hetzelfde als ons eigen gemaakte Radler-biertje, ik twijfel echter of het citroenwater van Amstel geen extra suiker bevat. Ik ging daarom verder op onderzoek uit.

Amstel Radler

Normaal Amstel bier bevat per 100ml 45 calorieën en 2,9g koolhydraten (suiker). Amstel Radler bevat 42 calorieën en 7,5g koolhydraten per 100ml. Aan Amstel Radler is dus inderdaad extra suiker toegevoegd! Ons eigen gemaakte biertje zou per 100ml 24,5kcal bevatten en 1,7g koolhydraten (inclusief het schijfje citroen). Een flinke winst dus!

Let wel op dat er minimaal 200ml bier in een glas gaat, doe bovenstaande aantallen dus keer twee om de voedingswaarde per glas te berekenen.

Mijn conclusie is dat je veel beter zelf een radler-biertje kunt maken, dan dat je kies voor de variant van Amstel. Hoe het zit met de smaak? Dat laat ik aan jullie over! Volgens Monique is het heerlijk. Natuurlijk is teveel bier drinken nooit goed, dus drink ook radler-bier met mate. Ik hoop eigenlijk dat dit voor zich spreekt, maar ik zet het er voor de zekerheid toch even bij.

Dus Monique….dank je wel voor deze goede tip!

Groetjes, Marloes

Bron foto 1, 2, 3, en 4

Drink jij graag een biertje? Ga je deze variant proberen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. natanja 9 jarengeleden

  dat is het enigste wat ik niet drink geen alcohol voor mijn kan het niet goed verdragen !!

  Reageer
 2. Chantal 9 jarengeleden

  Leuk artikel, ik drink zelf echt nooit bier haha! Bijna geen alcohol, en als.. Dan een wijntje 🙂

  Reageer
 3. Sarah 9 jarengeleden

  Radler! Dat is het enige biertje wat ik echt lekker vind, naast rosebier. Heb je daar misschien ook een receptje van?

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Nee, sorry Sarah. Ook rosebier bevat echter helaas veel suiker. Je zou aan dit recept in plaats van citroen wat verse aardbeien uit de blender kunnen toevoegen! Eventueel even door de zeef om stukjes te voorkomen. Geen idee of het lekker is…?

   Reageer
   • Lisanne Takx 7 jarengeleden

    Rosébier boots je een beetje na door een scheutje siroop in je bier te doen. Echt veel gezonder wordt het er niet op…

    Reageer
 4. Sarah 9 jarengeleden

  Dankjewel voor de tip! Ik ga het binnenkort eens maken.

  Reageer
 5. Peter 9 jarengeleden

  Het is belachelijk, er zit een fractie alcohohol in, verder een beetje citroenlimonade. Alleen de prijs is hoger dan een gewoon biertje. Net zo;n misser als Buckler.

  Reageer
  • Bert 9 jarengeleden

   Dacht het niet, radler van Amstel is een verkoopkanon geworden.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: