| 10 november 2014

Quick tip: Kruidenmixen van Jonnie Boer

Bovenaan

Ik hoor van heel veel mensen dat ze het lastig vinden om te bedenken welke kruiden ze bij welke gerechten moeten gebruiken. Het is dan ook ontzettend moeilijk om te bedenken welke smaken goed bij elkaar passen. Daarom werd ik enthousiast van de nieuwe kruidenmixen van Jonnie Boer, die ik zag bij de Albert Heijn. Ik vertel jullie er vandaag meer over. Dit artikel is trouwens niet gesponsord, ik ben gewoon enthousiast :).

Jonnie Boer is eigenaar en Kok van een van de beste restaurants van Nederland, de Librije in Zwolle. Hij heeft 15 verschillende kruidenmixen gemaakt voor verschillende gerechten. Deze zijn dus onder andere te koop bij de Albert Heijn. Als er iemand verstand heeft van lekkere smaken, dan is het Jonnie Boer wel, ik werd daarom gelijk enthousiast bij het zien van deze mixen.

Ik kocht twee soorten van de kruidenmixen bij de Albert Heijn, ik weet niet meer precies wat ik betaalde, maar ik denk iets meer dan €3,-. Het handige aan deze mixen, is dat er op de verpakking staat voor welke gerechten de kruiden geschikt zijn! Er staat zelfs een QR-code op, die je naar een recept brengt waarin de kruidenmix verwerkt wordt. Super leuk bedacht!

Caribean Spice

De eerste mix die ik kocht is de ‘Caribbean Spice’. Zoals je hierboven kunt lezen, kan het heel goed bij tonijn of kip, twee producten die ik super lekker vind! Deze kruidenmix maakt een simpel kipfiletje ineens een stuk meer bijzonder. Op de rechter afbeelding zie je welke kruiden er in de mix zitten.

Ras el Hanout

De tweede mix is ‘Ras el Hanout’, een kruidenmix waar geen zout in is verwerkt! Dit is ideaal voor mensen met een hoge bloeddruk, voor hen is eten van (veel) zout namelijk af te raden. Sowieso vind ik het goed om niet teveel zout te gebruiken in gerechten. Deze mix is dan ideaal! Deze mix is iets pittiger dan de vorige (zie de pepertjes die dat aangeven!) en past volgens het etiket goed bij tajines en stoofpotten. Heerlijk voor in winterse gerechten dus! Ik denk dat deze ook lekker is om stampotten een hele unieke smaak te geven.

Ik wordt dus blij van deze mixen! Zo kun je gerechten heel gemakkelijk een lekkere smaak geven, zonder dat je daar zelf heel erg over moet nadenken. Bovendien zijn de verpakkingen super leuk, het staat lekker vrolijk op je aanrecht of in je kast. Enige nadeel is wel dat ik ze niet goedkoop vind. Maar dat zijn kruiden nu eenmaal niet….

Het volledige assortiment kun je hier vinden. Hier kun je ze online kopen, zelfs inclusief een leuk kruidenrek!

Groetjes, Marloes

Kende jij deze mixen? Ga je ze proberen?

12 reacties

 1. Hmm.. ik ben niet zo enthousiast. Maar ik ben iemand die erg van koken houd en zelf liever de kruiden kiest. En bij de carribeankruidenmix zit ook zout, dat voeg ik liever zelf naar smaak toe. Maar ik kan begrijpen dat iemand die niet zoveel van kruiden af weet of gewoon daar niet geïnteresseerd in is, maar wel lekker gekruid wil eten, baat heeft bij dit soort mixen! Kruiden hoeven niet duur te zijn hoor! Bij een toko kun je flinke zakken halen voor 3 euro.

 2. Ik ben het wel met Berdie eens,
  ik vind het leuk om zelf een beetje met kruiden te spelen tot dat ik op de ‘perfecte’ hoeveelheid komt.
  Maar het is inderdaad wel een goed hulpmiddel voor mensen die lekker makkelijk en snel willen koken.

 3. Alleen al vanwege de blikjes zou je ze kopen! Ik vind eten kruiden lastig, de kruiden vind ik dan lekker maar dan doe ik het ergens doorheen en dan smaakt het nergens naar. Bijvoorbeeld tomatensaus op smaak brengen als pastasaus, het lukt me niet, ik blijf die flauwe smaak van de tomatensaus zelf nog teveel proeven die ik dus niet lekker vind. Dus wie weet zijn die blikjes wat voor mij 🙂 Maar de AH zit niet heel direct in mijn buurt.

 4. Ik heb altijd de ras el hanout van johnnie de boer, ik heb het ooit eens meegenomen uit Marokko maar nooit meer zelf tot de goede combo kunnen komen en deze komt aardig in de buurt.
  Ik vind het heerlijk om door gehakt te doen en daar een paprika mee te vullen, maar door de boerenkool gaat hij ook regelmatig!!

 5. Ik kies graag zelf de kruiden, dus in dit geval zou ik zeggen: kopieer de combinatie en maak het zelf van losse kruiden. Is goedkoper en je kunt bijvoorbeeld het zout weglaten. Ik check wel eens vaker de kruidenmixen en kom zo zelf met nieuwe ideeen.

  Ik denk trouwens niet dat Jonnie Boer zo hard meegewerkt heeft aan al die smaken…. Commercieel gezien natuurlijk een goeie zet, hij verdient er vast aan dat ze zijn naam mogen gebruiken!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram