Voeding

Quick tip: Keukenweegschaal bij de Action!

Door

1

Een keukenweegschaal is voor mij onmisbaar in de keuken. Ik gebruik hem meerdere keren per week, onder andere voor het afwegen van havermout voor het ontbijt, pasta voor het avondeten of bij het maken van koekjes, cakes of andere lekkernijen. Bij een kookwinkel betaal je al snel een paar tientjes voor een weegschaal, ik heb echter een budget-tip voor jullie!

Ik heb mijn keukenweegschaal namelijk ruim een jaar geleden gekocht bij de Action voor €5,99! Ik was vandaag in de Action en zag dat ze hem nog steeds in het assortiment hebben, dit wilde ik graag even met jullie delen.

De weegschaal is lekker simpel, met maar 2 knopjes erop. Met het rechter knopje zet je de weegschaal aan en kun je hem op nul zetten. Dit is erg handig bij het afwegen van losse producten, je kunt namelijk eerst een kom of pan op de weegschaal zetten, de schaal op nul zetten en vervolgens het product gemakkelijk afwegen tot je de gewenste hoeveelheid hebt. Met het linker knopje verander je de eenheid die de weegschaal gebruikt. Naast grammen kan de weegschaal ook ‘ounces’ (oz) of ‘ponden’ (lb) wegen. Ik gebruik deze optie nooit, maar het is misschien handig als je Engelse kookboeken gebruikt.

2

Toen ik de weegschaal aanschafte, was ik wat sceptisch over hoe lang hij mee zou gaan. Voor die prijs kun je toch geen kwaliteit verwachten?? Na ruim een jaar doet hij zijn taak echter prima! Ik heb denk ik 2x het batterijtje moeten vervangen, maar deze zijn voor ongeveer €2,- in een pak van 6 bij de Action verkrijgbaar.

Sinds ik meer structureel een weegschaal gebruik, hoef ik vrijwel nooit meer eten weg te gooien. Aan 150g droge pasta hebben Albert en ik voldoende. Bij het ontbijt voeg ik 60g havermout toe aan 250ml melk en ik weet zeker dat mijn pap de juiste dikte krijgt. Ik kan niet meer zonder!!

Groetjes, Marloes

Gebruik jij een keukenweegschaal?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (22)
 1. Mandy 9 jarengeleden

  Super bedankt! Vanmiddag halen!

  Reageer
 2. Hassan 9 jarengeleden

  Super! Was opzoek naar een keukenweegschaal ivm met mijn bodybuild dieet. Meeste keukenweegschalen zijn best prijzig dus het is fijn dat ik op deze site gestrand ben. Ik zal morgenochtend gelijk naar de action gaan. Hartelijk dank voor de tip!

  Reageer
 3. Jesdiny 9 jarengeleden

  Bedankt voor deze fijne review. Gisteren heb ik dezelfde gehaald!

  Reageer
 4. Jan Pieter 9 jarengeleden

  Beste Marloes,
  Vandaag kocht ik precies deze keukenweegschaal bij de Action.
  Er werd 1 batterij meegeleverd maar de weegschaal werkt nog niet.
  Had jij dit ook net na de aanschaf? Dat het even tijd kost om te snappen
  hoe te batterij en glasplaat precies goed te plaatsen zodat
  de weegschaal effectief functioneert?

  Bedankt voor een antwoord 🙂

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Hallo Jan Pieter, ik had hier geen last van! Ik hoop dat het je inmiddels is gelukt. De weegschaal werkt bij mij prima. Extra batterijen zijn dus heel goedkoop bij de Action te verkrijgen.

   Reageer
  • droppie 8 jarengeleden

   Ik heb deze ook gehaald vandaag, maar doet het niet. Met hoop gefrunnik bij batterij deed ie het even. Lijkt net of batterij niet goed zit, maar hoe het anders moet???

   Reageer
   • Marloes 8 jarengeleden

    Oeh…geen idee!! Even terug naar de winkel misschien…

    Reageer
 5. Hans 7 jarengeleden

  Vandaag precies deze weegschaal gehaald bij Action, die dus nog steeds in het assortiment zit (al kon ik hem niet vinden op de site van Action) en nu 5,49 kost.

  Na het uit de verpakking halen moet je het glazen weegplateau er even opschroeven en een reepje plastic bij de batterij wegtrekken zodat de batterij contact maakt. Nadat ik dat gedaan had, werkte -ie meteen.

  De weegschaal is ook behoorlijk nauwkeurig. Ik was vanochtend ook naar de markt geweest en had, volgens de geijkte weegschaal van de groentekraam, 265 gram champignons gekocht. Thuisgekomen woog ik het zakje champignons op het Action-weegschaaltje en die gaf 266 gram aan. Prima dus.

  Reageer
 6. Anita Nuszbaumer 7 jarengeleden

  Beste Marloes,
  Gistermiddag ben ik nadat ik Uw artikel over de keukenweegschaal gelezen te hebben, naar de Action gegaan om er eentje te halen, ondanks dat ik las, dat de actie allang afgelopen was. (Niet geschoten is altijd mis, niet waar?) Ze hadden hem nog in de schap voor € 5,45 en heb hem genomen, omdat een pas gekochte voor 1 en hetzelfde gewicht verschillende en dus ook afwijkende gewichten aangaf en die heeft mij € 11,- gekost. Met die weegschaal van de Action, heb ik 1 en hetzelfde gewicht en ik neem aan de juiste ook nog. Daar vertrouw ik dan op, aangezien Uw kwalificatie in uw artikel daarover. Hartelijk dank ervoor en hartelijke groeten,
  Anita Johanna Nuszbaumer.

  Reageer
 7. Nieske 6 jarengeleden

  Vraagje
  Kan je deze weegschaal ook als brievenweegschaal gebruiken? Weegt hij bijvoorbeeld 20 gram?

  Ik ben benieuwd

  Groet

  Nieske

  Reageer
 8. Man Grill 6 jarengeleden

  Beste Marloes,

  Ik had laatst deze weegschaal gevonden en vroeg me af of je deze zou aanraden.

  https://www.jantjevanalles.nl/huis-en-tuin/keuken/keukenhulpen/royalty-line-kf-5-keukenweegschaal

  Reageer
 9. Freddy 6 jarengeleden

  Wij hebben deze inmiddels een jaar of 5.
  Bevalt uitstekend en Werkt nog steeds prima, batterijtje’s kosten iets van 60 cent per 6 of 8 bij action.
  Werkt op grammen en ounces (Oz) .

  Reageer
  • Nelly de Vaan 5 jarengeleden

   Hoi, welke weegschaal bedoel je, die van de Action of die van de link www. jantje van alles?
   Ik moet ook een nieuwe kopen, maar vraag me af die van de Action €5.49 het goed doet en nauwkeurig is.

   Hoor het graag.
   Grt. Nelly

   Reageer
 10. sam 5 jarengeleden

  hallo!

  ik heb gisteren deze keukenweegschaal gekocht bij dd Action maar weet u hoe je ‘t plastic lipje van de batterij moet verwijderen, ik begrijp er nl. niets van.

  dankjewel alvast!

  groetjes,
  sam

  Reageer
 11. sam 5 jarengeleden

  hallo nogmaals,

  ik lees bij een eerdere reactie van Hans hierboven dat ‘t plastic lipje op de batterij weggetrokken moet worden, ik ga ‘t proberen!

  groetjes,
  sam

  Reageer
 12. sam 5 jarengeleden

  hallo wederom,

  ik heb geprobeerd ‘t lipje eraf te trekken maar hij doet ‘t niet. ik heb ‘t idee dat er nog meer plastic af moet maar ik krijg de batterij er met geen mogelijkheid uit. er zit ook een haakje aan, waar dient die voor?

  dankjewel alvast!

  groetjes,
  sam

  Reageer
 13. Francisca 4 jarengeleden

  Ik heb deze weegschaal 7 jaar gehad en hij is vandaag helaas stuk gegaan 🙁 Hoop dat ie nog te koop is. Fantastisch apparaat.

  Reageer
 14. Will 3 jarengeleden

  Mei 2019 en nog altijd is precies dezelfde te koop, zelfs €4,96 dus prijs is verlaagd. Inflatie kennen ze dus niet bij Action, integendeel.

  Reageer
 15. Brian Empa 3 jarengeleden

  Juni 2019 gekocht. Toch wel gek dat action dezelfde product zolang blijft aanbieden en zelfs de prijs kan verlagen! Top!

  Voor de mensen die niet weten hoe ze het plastic eraf moeten halen (bij de batterij), haal eerst de batterij eruit (met een mesje prik je em zo eruit) en daarna kun je het plastic makkelijk eruit trekken.

  Zolang het plastic niet eruit is, werkt ie nog niet!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: