Quick tip: Fruit melange bij de AH

1

Ik ben altijd op zoek naar leuke ideetjes voor gezonde tussendoortjes. Ik weet dat het voor veel mensen vooral voor onderweg lastig is om iets te vinden. De kant en klare tussendoortjes zijn meestal nou eenmaal niet de meest gezonde en niet iedereen zit te wachten op een zakje geschraapte worteltjes of een simpele appel. Toen ik deze leuke mix bij de Albert Heijn zag, werd ik daarom direct enthousiast!

Ik vond deze ‘zomerfavoriet’ in de koeling bij de groente- en fruitafdeling van de lokale Albert Heijn. Het is een mix van gesneden stukjes ananas, papaja, mango en kokosnoot met een stukje limoen erbij. Ik vind fruit heerlijk, vooral om verschillende soorten naast elkaar te eten. Daarnaast ben ik super fan van kokosnoot, dus deze combinatie is voor mij een match made in heaven.

Meer dan een jaar geleden schreef ik al eens een artikel over de bakjes met stukjes kokosnoot. Ik was enthousiast, maar vond de hoeveelheid wat groot. In dit bakje zit ook kokosnoot, maar een stuk minder én gecombineerd met fruit. Ideaal!

2

Ik ben dan ook geheel vrijwillig voor jullie gaan proeven ;). Ik kneep het stukje limoen uit over de andere stukjes fruit, voor wat extra frisheid. De ananas en de mango zijn heerlijk zoet. Ik moet zeggen dat de papaja voor mijn smaak nog net niet rijp genoeg was, maar ik weet natuurlijk niet of dat bij alle bakjes zo is. Na het eten van dit bakje had ik een heerlijk verzadigd gevoel, terwijl ik best trek had. Het is dan ook een flinke portie! Je zou het eventueel zelfs met iemand kunnen delen.

Dat dit een gezonde optie is, betekent niet dat het weinig calorieën bevat. Een bakje komt op ongeveer 300 kcal, wat best pittig is voor een tussendoortje. Ik vind dat niet zo erg, zeker niet als ik stevige trek heb. Als je wilt afvallen, raad ik aan om de portie te delen, of om de helft te bewaren voor een volgende dag.

Voor dit bakje betaalde ik €3,-. Best heel prijzig voor een , maar super lekker en nog gezond ook. Naar mijn idee dus ideaal voor af en toe. Ook lekker om mee te nemen in de auto tijdens een lange rit.

Kortom, ik ben enthousiast! Ik vind dit een leuk idee van de Albert Heijn.

Groetjes, Marloes

Kende jij deze bakjes? Lijkt het je wat?

15 reacties

 1. Ziet er heel erg lekker uit!
  Jammer dat de gezondere tussendoortjes altijd prijzig zijn want de croissantjes en frikandel-broodjes etc. zijn veel goedkoper.
  Ik denk dat dat ook wel een reden is dat mensen minder gezond eten, simpelweg omdat het goedkoper is…

 2. Deze bakjes kende ik nog niet, wel de bekende bakjes met fruitstukjes, die koop ik zo af en toe, als ik ergens heen ga en ik heb geen fruit om zelf klaar te maken. Meestal zorg ik zelf voor een bakje met fruit, sowieso elke dag op mijn werk of als we ergens heen gaan. Ideaal!

 3. Is kokosnoot echt lekker om zo te eten? Nog nooit gedaan eigenlijkl. 😉

  Ik vind de bakjes erg lekker en er leuk uitzien, maar wel duur. Ik mag dit dus niet meer van mezelf kopen. Eerst zelf fruit snijden. 😉

  1. Ben ik het mee eens! 🙂 Ik vind, dat ik ook maar gewoon het fruit moet snijden, scheelt een hoop geld. Eerst wat doen en dan pas lekker snoepen van het fruit!

 4. Ziet er lekker uit! Maar ik zou ook eerder op de markt zelf fruit kopen en dat snijden. Scheelt behoorlijk in de prijs. Maar voor mensen die vooral snel iets gezonds willen hebben en daar meer voor willen betalen kan ik me voorstellen dat het wel handig is!

 5. Je hebt ook zo’n fruitmix tegenwoordig bij de Lidl, volgens mij betaal je € 1,79 voor 260 gram. Qua inhoud nog steeds meer dan genoeg en een stukje goedkoper. Inderdaad ideaal om mee te nemen!

 6. Sie bakjes fruit vd AH zijn inderdaad perfect als tussendoortje maar vaak erg prijzig, daarom koop ik het fruit liever in zen geheel en dan neem ik zo’n zelfde portie mee in een tupperware bakje 🙂

 7. Heb ze vandaag gezien , vind ze erg duur, maar is makkelijk om mee te nemen , heb vandaag de heerlijke watermelonfruitsalade gemaakt, heerlijk. Super lekker

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram