Question: Wat is jouw ‘guilty’ pleasure?

Daniella en Marloes

Gezond eten is belangrijk, maar genieten ook! Via optimavita.nl lees je heel vaak ideeën voor lekkere gezonde maaltijden, maar zoals jullie weten vinden we het ook erg belangrijk dat je af en toe heerlijk geniet van iets dat minder gezond is. Je schuldig voelen na het eten van een koekje, snoepje of andere snack is echt niet nodig! Daarbij kan het wel ontzettend handig zijn om uit te vinden wat je écht lekker vindt. Daarom vandaag de vraag: Wat is jouw ‘guilty’ pleasure? Oftewel, welke ongezonde dingen eet jij heel graag!?

Eigenlijk is de term ‘guilty pleaure’ in dit geval niet helemaal juist, want het is juist de bedoeling dat je je niet schuldig gaat voelen! Maar ik vind dat het leuk klinkt en jullie weten door deze term direct wat ik bedoel.

Ik zeg altijd tegen de cliënten die ik begeleid: ‘Een zak chips opeten is helemaal geen probleem, zo lang het niet te vaak gebeurt!’ Iedereen eet wel eens teveel van een ongezond product, dat is helemaal niet erg. Waar je wel heel veel aan kunt hebben, is dat je oprecht gaat genieten van datgene wat je eet. Hierdoor heb je meer verzadiging en zal je automatisch (iets) minder nemen.

Ik heb ooit een cliënt gehad die elke dag veel drop at. Toen ik met haar ging werken aan het bewust genieten en goed beoordelen waar je écht trek in hebt, kwam ze erachter dat ze eigenlijk helemaal niet zo van drop hield! Hierdoor at ze heel veel, omdat ze er niet verzadigd door raakte. Ik ben daarom benieuwd welke producten jullie écht heel lekker vinden. Natuurlijk zullen Daniëlla en ik ook onze mening geven!

Cocktail2

Marloes
Ik heb eigenlijk best veel dingen die ik héél erg lekker vindt, maar het hangt er vanaf in welke bui ik ben. Zo vind ik drop echt heerlijk, maar ik heb er niet altijd zin in. Chocolade vind ik super lekker, maar dan het liefst puur met nootjes. Borrelnootjes en chips heb ik niet vaak behoefte aan, heel af en toe vind ik chips lekker, maar dan heb ik aan een schaaltje wel genoeg.
Vooral de combinatie van pure chocolade en nootjes (M&M’s, chocopinda’s, pindarotsjes etc.) daar kan ik echt niet van af blijven als ik er een klein handje van heb gehad. Op een filmavond met een vriendin haal ik dit dan ook graag in huis! Daarnaast kan ik ontzettend genieten van lekkere drankjes, zoals cocktails of likeurtjes (sambuca!). Ik drink ze niet heel vaak, juist omdat het dan speciaal blijft. Als ik zoiets drink, dan heb ik niet eens meer de behoefte om er iets bij te eten.
Natuurlijk lust ik ook wel koekjes, gebak, cake etc. Maar dat zijn geen dingen waar ik écht niet vanaf kan blijven als ze ergens staan. Wat dat betreft zou ik dan tóch weer voor de chocolade-variant gaan en bijvoorbeeld een brownie nemen 🙂

Daniëlla chocola2

Daniëlla
Mijn guilty pleasure is echt witte chocolade met kokos of met rijststukjes erin. De paaseieren doen mij niet heel veel goed de afgelopen weken. Zo heb ik mezelf erop betrapt dat ik de afgelopen week elke avond minimaal 4 eitjes heb gehad. Maar de aankomende week ga ik hierin minderen. In het weekend hebben we altijd één avond waarop m’n man en ik samen een zak chips leeg eten, hier kan ik echt van genieten. Wijntjes drink ik graag met vriendinnen, hierbij drinken we met z’n tweeën dan twee flessen leeg. Maar dit komt misschien één keer per maand voor. Kip vind ik ook erg lekker! Dan vooral de kip van de KFC, maar we hebben afgesproken dat we één keer per twee maanden een bucket ophalen. Zo probeer ik mijn quilty pleasures binnen de perken te houden 😉

We zijn heel benieuwd….wat is jouw ‘guilty pleasure’? Van welk ongezond product kun jij écht niet afblijven? Of wat zou je kiezen op een verwen-avondje?

Groetjes, Marloes (en Daniëlla)

Vertel? Welke ongezonde producten eet jij het liefst?

33 reacties

 1. Ik ben zo gek op chips. Helaas ken ik dan geen stop, en gaat de hele zak leeg. Dus haal ik ze gewoon niet meer. Of er moet een verjaardag zijn.
  Verder natuurlijk chocolade heerlijk.

 2. Witte chocola!! En heeeeeel af en toe doe ik ook wel eens bodemonderzoek bij een pak koekjes (met chocola)…..je weet nooit of de laatste net zo lekker is als de eerste;)

 3. Alcohol en frisdrank doen mij niks, maar gele M&M’s, alle melkchocolade met noten, zoute popcorn of bugles….mmmmm! Als ik er al op los ga is dat op zaterdagavond, maar meestal zorg ik dat ik het niet in huis heb zodat ik ook niet in de verleiding kom 😉

 4. Precies, niet in huis hebben helpt echt! En vrijdagavond is onze ‘snaaiavond’ en dan geniet ik er ook echt van

 5. Frikandel speciaal, frites…..chocolade en koekjes, cake, taart, ijs, toetjes, slagroom… en, en, en…….daarom heb ik dus buikvet maar ik rook al 6 jaar en 10 maanden niet meer! 🙂

 6. hahah leuke post! Ik ben de laatste tijd een beetje geobsedeerd door eten en eet ik bijna niks meer wat je een ‘guilty pleasure’ noemt.. al weet ik dat dat wel moet kunnen, maar het zit in mijn hoofd dat dat niet ‘mag’.. Mijn guilty pleasure is softijs hahah ! Heerlijk! En bueno’s en kinder reepjes nomnomnom <3

 7. alle soorten kaas :p
  en op alles wat kaas zit of op kan zoals:
  pizza spaghetti ovenschotel macaroni ezv :p
  maar ik hou ook wel van chocolade en frietjes en wafels :p
  daar kan je niet aan weerstaan als belg :p
  maar gelukkig heb ik geleerd om het mr af en toe eens te eten .
  want anders komt het niet goed 😉

 8. Chocolade, vooral die melkchocolade met stukjes gezouten caramel. Die haal ik niet meer zoveel in huis want ik eet zo 200gr op! Of die bruine m&m’s En vers schepijs. Ik ben echt een zoete kauw.

 9. Mijn guility pleasure is tegenwoordig de welbekende durüm, ook de italiaanse keuken vind ik heerlijk! Zijn er verantwoorde pasta’s?
  Met lekkere koekjes en gebak maak je mij ook erug blij:)

 10. Chips, chips en nog eens chips. Ik kan altijd wel chips eten. Hmmm! Daarom halen we maar 1x in de week een kleine zak. Dan kom ik aan mijn behoeftes en loopt het niet uit de hand. Sjonge, krijg er nu al weer zin in haha.

 11. Alles wat zoet is. Maar vooral chocolade. Al eet ik dat zo vaak (wel keurig pure 70% cocoa chocolade) dat het niet echt meer als een guilty pleasure voelt. Maar genieten doe ik wel.

 12. Patat en chips…zonder twijfel mijn nummer een haha. Chips haal ik nooit in huis en eet ik bij hoge uitzondering bij een verjaardag. Patat eet ik 1x per week. niet heel gezond maar anders houd ik het niet vol haha..

 13. Mijn guilty pleasure is melkchocolade met allerlei vullingen: karamel, nougat, nootjes, biscuit, etc. Ook koekjes met chocolade erin vind ik heerlijk. Dat haal ik maar niet meer in huis, want het is in één keer op!

 14. Wat leuk gedeeld leed, naja cokolade is ook zo lekker, niet in huis halen wordt ik nerveus van dus maar de donkere. Van de rest gaat het goed het afblijven.

 15. Paprika chips, drop en Milka Oreo, vind ik op het moment erg lekker! Daarnaast heus nog andere dingen maar dit is denk wel de basis voor als ik iets moet kiezen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram