Afvallen Leefstijl Persoonlijk Question Voeding Voedingstips

Question: Wat is jouw ‘guilty’ pleasure?

Door

Daniella en Marloes

Gezond eten is belangrijk, maar genieten ook! Via optimavita.nl lees je heel vaak ideeën voor lekkere gezonde maaltijden, maar zoals jullie weten vinden we het ook erg belangrijk dat je af en toe heerlijk geniet van iets dat minder gezond is. Je schuldig voelen na het eten van een koekje, snoepje of andere snack is echt niet nodig! Daarbij kan het wel ontzettend handig zijn om uit te vinden wat je écht lekker vindt. Daarom vandaag de vraag: Wat is jouw ‘guilty’ pleasure? Oftewel, welke ongezonde dingen eet jij heel graag!?

Eigenlijk is de term ‘guilty pleaure’ in dit geval niet helemaal juist, want het is juist de bedoeling dat je je niet schuldig gaat voelen! Maar ik vind dat het leuk klinkt en jullie weten door deze term direct wat ik bedoel.

Ik zeg altijd tegen de cliënten die ik begeleid: ‘Een zak chips opeten is helemaal geen probleem, zo lang het niet te vaak gebeurt!’ Iedereen eet wel eens teveel van een ongezond product, dat is helemaal niet erg. Waar je wel heel veel aan kunt hebben, is dat je oprecht gaat genieten van datgene wat je eet. Hierdoor heb je meer verzadiging en zal je automatisch (iets) minder nemen.

Ik heb ooit een cliënt gehad die elke dag veel drop at. Toen ik met haar ging werken aan het bewust genieten en goed beoordelen waar je écht trek in hebt, kwam ze erachter dat ze eigenlijk helemaal niet zo van drop hield! Hierdoor at ze heel veel, omdat ze er niet verzadigd door raakte. Ik ben daarom benieuwd welke producten jullie écht heel lekker vinden. Natuurlijk zullen Daniëlla en ik ook onze mening geven!

Cocktail2

Marloes
Ik heb eigenlijk best veel dingen die ik héél erg lekker vindt, maar het hangt er vanaf in welke bui ik ben. Zo vind ik drop echt heerlijk, maar ik heb er niet altijd zin in. Chocolade vind ik super lekker, maar dan het liefst puur met nootjes. Borrelnootjes en chips heb ik niet vaak behoefte aan, heel af en toe vind ik chips lekker, maar dan heb ik aan een schaaltje wel genoeg.
Vooral de combinatie van pure chocolade en nootjes (M&M’s, chocopinda’s, pindarotsjes etc.) daar kan ik echt niet van af blijven als ik er een klein handje van heb gehad. Op een filmavond met een vriendin haal ik dit dan ook graag in huis! Daarnaast kan ik ontzettend genieten van lekkere drankjes, zoals cocktails of likeurtjes (sambuca!). Ik drink ze niet heel vaak, juist omdat het dan speciaal blijft. Als ik zoiets drink, dan heb ik niet eens meer de behoefte om er iets bij te eten.
Natuurlijk lust ik ook wel koekjes, gebak, cake etc. Maar dat zijn geen dingen waar ik écht niet vanaf kan blijven als ze ergens staan. Wat dat betreft zou ik dan tóch weer voor de chocolade-variant gaan en bijvoorbeeld een brownie nemen 🙂

Daniëlla chocola2

Daniëlla
Mijn guilty pleasure is echt witte chocolade met kokos of met rijststukjes erin. De paaseieren doen mij niet heel veel goed de afgelopen weken. Zo heb ik mezelf erop betrapt dat ik de afgelopen week elke avond minimaal 4 eitjes heb gehad. Maar de aankomende week ga ik hierin minderen. In het weekend hebben we altijd één avond waarop m’n man en ik samen een zak chips leeg eten, hier kan ik echt van genieten. Wijntjes drink ik graag met vriendinnen, hierbij drinken we met z’n tweeën dan twee flessen leeg. Maar dit komt misschien één keer per maand voor. Kip vind ik ook erg lekker! Dan vooral de kip van de KFC, maar we hebben afgesproken dat we één keer per twee maanden een bucket ophalen. Zo probeer ik mijn quilty pleasures binnen de perken te houden 😉

We zijn heel benieuwd….wat is jouw ‘guilty pleasure’? Van welk ongezond product kun jij écht niet afblijven? Of wat zou je kiezen op een verwen-avondje?

Groetjes, Marloes (en Daniëlla)

Vertel? Welke ongezonde producten eet jij het liefst?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (33)
 1. Gerda 8 jaargeleden

  Ik ben zo gek op chips. Helaas ken ik dan geen stop, en gaat de hele zak leeg. Dus haal ik ze gewoon niet meer. Of er moet een verjaardag zijn.
  Verder natuurlijk chocolade heerlijk.

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Haha, als je oefent in het eerder stoppen, lukt het op een gegeven moment echt wel!

   Reageer
 2. Ati Hector 8 jaargeleden

  Zonder twijfel: M&Ms en dan de gele!!!

  Reageer
 3. Rasheeda 8 jaargeleden

  Witte chocola!! En heeeeeel af en toe doe ik ook wel eens bodemonderzoek bij een pak koekjes (met chocola)…..je weet nooit of de laatste net zo lekker is als de eerste;)

  Reageer
 4. Marion 8 jaargeleden

  Alcohol en frisdrank doen mij niks, maar gele M&M’s, alle melkchocolade met noten, zoute popcorn of bugles….mmmmm! Als ik er al op los ga is dat op zaterdagavond, maar meestal zorg ik dat ik het niet in huis heb zodat ik ook niet in de verleiding kom 😉

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Af en toe jezelf verwennen is heel belangrijk 🙂

   Reageer
 5. Ati Hector 8 jaargeleden

  Precies, niet in huis hebben helpt echt! En vrijdagavond is onze ‘snaaiavond’ en dan geniet ik er ook echt van

  Reageer
 6. Fleur 8 jaargeleden

  Kaas van de Cono… (Beemsterkaas) Hmmm daar kan ik plakjes van af blijven schaven:D

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Heel veel Nederlanderds zijn echte kaasfreaks!

   Reageer
 7. Annie 8 jaargeleden

  Frikandel speciaal, frites…..chocolade en koekjes, cake, taart, ijs, toetjes, slagroom… en, en, en…….daarom heb ik dus buikvet maar ik rook al 6 jaar en 10 maanden niet meer! 🙂

  Reageer
 8. Tessa 8 jaargeleden

  hahah leuke post! Ik ben de laatste tijd een beetje geobsedeerd door eten en eet ik bijna niks meer wat je een ‘guilty pleasure’ noemt.. al weet ik dat dat wel moet kunnen, maar het zit in mijn hoofd dat dat niet ‘mag’.. Mijn guilty pleasure is softijs hahah ! Heerlijk! En bueno’s en kinder reepjes nomnomnom <3

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Probeer echt te werken aan jezelf af en toe iets te gunnen, anders houd je het echt niet vol. Bovendien wordt het op die manier eerder een obsessie.

   Reageer
 9. wendy 8 jaargeleden

  Mijn guilti pleasure is zeker wijn en koekjes. Haha bij elkaar geen lekkere combi maar apart mmmm

  Reageer
 10. natascha 8 jaargeleden

  alle soorten kaas :p
  en op alles wat kaas zit of op kan zoals:
  pizza spaghetti ovenschotel macaroni ezv :p
  maar ik hou ook wel van chocolade en frietjes en wafels :p
  daar kan je niet aan weerstaan als belg :p
  maar gelukkig heb ik geleerd om het mr af en toe eens te eten .
  want anders komt het niet goed 😉

  Reageer
 11. Gilvana 8 jaargeleden

  Oreo koekjes, oreo ijs, oreo taart

  Reageer
 12. Lilian 8 jaargeleden

  Paprika chips, softijs en drop (stoepkrijtjes). Mmmmmm

  Reageer
 13. Anneloes 8 jaargeleden

  Broodje met veel Nutella! Heerlijk!

  Reageer
 14. Jolien 8 jaargeleden

  te veel om op te noemen 😀 kan al beter zeggen wat voor ongezonde dingen dat ik wel kan weerstaan 😀

  Reageer
 15. Berdie 8 jaargeleden

  Chocolade, vooral die melkchocolade met stukjes gezouten caramel. Die haal ik niet meer zoveel in huis want ik eet zo 200gr op! Of die bruine m&m’s En vers schepijs. Ik ben echt een zoete kauw.

  Reageer
 16. deb 8 jaargeleden

  Mijn guility pleasure is tegenwoordig de welbekende durüm, ook de italiaanse keuken vind ik heerlijk! Zijn er verantwoorde pasta’s?
  Met lekkere koekjes en gebak maak je mij ook erug blij:)

  Reageer
 17. Tamara 8 jaargeleden

  Chips, chips en nog eens chips. Ik kan altijd wel chips eten. Hmmm! Daarom halen we maar 1x in de week een kleine zak. Dan kom ik aan mijn behoeftes en loopt het niet uit de hand. Sjonge, krijg er nu al weer zin in haha.

  Reageer
 18. Marieke 8 jaargeleden

  Chocolat, chocolat, chocolat! En dan vooral melkchocolade met nootjes. Het liefst met pralinevulling! :-p

  Reageer
 19. Daniella van Dijk 8 jaargeleden

  Super leuke reacties! Zo leuk om te lezen dat iedereen wel lekkere keuzes maakt!;) keep on going!

  Reageer
 20. Hannah 8 jaargeleden

  Alles wat zoet is. Maar vooral chocolade. Al eet ik dat zo vaak (wel keurig pure 70% cocoa chocolade) dat het niet echt meer als een guilty pleasure voelt. Maar genieten doe ik wel.

  Reageer
 21. Stacy 8 jaargeleden

  Patat en chips…zonder twijfel mijn nummer een haha. Chips haal ik nooit in huis en eet ik bij hoge uitzondering bij een verjaardag. Patat eet ik 1x per week. niet heel gezond maar anders houd ik het niet vol haha..

  Reageer
 22. Katinka 8 jaargeleden

  Mijn guilty pleasure is melkchocolade met allerlei vullingen: karamel, nougat, nootjes, biscuit, etc. Ook koekjes met chocolade erin vind ik heerlijk. Dat haal ik maar niet meer in huis, want het is in één keer op!

  Reageer
 23. romy 8 jaargeleden

  Wat leuk gedeeld leed, naja cokolade is ook zo lekker, niet in huis halen wordt ik nerveus van dus maar de donkere. Van de rest gaat het goed het afblijven.

  Reageer
 24. Roeline 8 jaargeleden

  Paprika chips, drop en Milka Oreo, vind ik op het moment erg lekker! Daarnaast heus nog andere dingen maar dit is denk wel de basis voor als ik iets moet kiezen.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.