| 23 december 2016

Oviebollen Challenge: Gezonde Oliebollen uit de Oven!

Ik heb vandaag een iets minder serieuze video voor jullie. Ik probeer namelijk gezonde oliebollen uit de oven te maken, met een pak Oviebollen mix van Koopmans. Iemand tipte me in de reacties bij mijn vlogs over dit product, het leek me erg leuk om het uit te proberen en te beoordelen. Kijk mee naar mijn struggles om dit bak-avontuur tot een goed einde te brengen…inclusief 4 fails!Ik vertel je in de video precies hoe ik de Oviebollen maakte. Dit kun je ook terug vinden op de verpakking. Hieronder vergelijk ik een normale oliebol met een Oviebol. Voor alle eerlijkheid heb ik de normale oliebol omgerekend naar hetzelfde gewicht als dat van de Oviebol.

gezonde-oliebollen

Zoals je ziet zijn er in deze tabel nauwelijks verschillen aan te wijzen, op de hoeveelheid suiker na. Ik kan dus op basis van deze gegevens niet zeggen dat de Oviebol veel gezonder is dan een normale oliebol. Gevoelsmatig scheelt het voor mij iets meer, omdat ik de Oviebollen duidelijk minder vet vind! Ik heb totaal geen vettig randje op mijn lippen zitten na het eten van de bol.

oviebollen

Normale oliebollen zijn totaal niet aan mij besteed. Ik krijg er last van mijn darmen van doordat ze zo ontzettend vet zijn. Ook haat ik het vettige gevoel in en rond mijn mond. Voor mij zouden deze Oviebollen dus zeker een uitkomst zijn!

oliebollen-uit-de-oven

Toch zou ik ze niet snel voor mij alleen gaan bakken…ik vind het helemaal prima om andere snacks te eten op oudejaarsavond, ik eet namelijk al een aantal jaar vrijwel geen oliebollen.

Ik ben dus wel enthousiast over dit product! Ondanks dat ik het niet echt gezond kan noemen…

Groetjes, Marloes

Zou jij deze Oviebollen proberen?

17 reacties

 1. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een oliebol heb gehad…dus zal dan ook niet ineens deze gaan maken. Wel vind ik het een leuk alternatief, qua bereidingswijze in vergelijking met de traditionele oliebollen πŸ™‚

 2. Leuk dat je ze geprobeerd hebt.
  Ik hou het toch bij gewoon bakken in lekker vet… Vind ik gewoon leuk om te doen πŸ˜‰

  Op de verpakking stond eerst gist toevoegen aan het water, normaal bij brood bakken moet je het gist ook eerst door water roeren en even laten staan. Dit om het gist “wakker” te maken en het rijzingsproces goed te krijgen. Daar is dus ook dat lauwe water voor nodig πŸ™‚

  Ze zien er wel lekker uit, maar ik sla dit over, maak gewoon de lekkere vettere oliebollen πŸ™‚
  En als je ze laat uitlekken op een keukenpapiertje zijn ze veel minder vet tijdens het smikkelen.

 3. Wat bijzonder dat ze niet gezonder zijn zeg!
  Dan ga ik ze toch zelf bakken. Hmmmm…Ik hou daarvan! Ik vind het gewoon leuk om te doen en ik laat ze ook goed uitlekken.
  Verder bak ik dan ook meteen bananenpropjes: je haalt een stukje banaan door een beslag en bakt dat in de zonnebloemolie. Echt heerlijk!
  Eerst kerst…! Fijne dagen Marloes en bedankt voor alle leuke video’s.

 4. Ze zijn ideaal zo zonder olie-baklucht. Voor mij geen oud en nieuw zonder minimaal 5 oliebollen. Dan maar een dagje zondigen en het nieuwe jaar weer corrigeren

 5. Ideaal voor mijn pinda allergie! Oliebollen bij de bakker worden in pinda olie gebakken. Zelf bakken in frituur vind ik altijd zo’n toestand dat ik dat niet doe:) Dit is voor mij een uitkomst! Dankjewel voor je revieuw inclusief je fails :):)

 6. Ik heb ze in huis en ga ze maken. Ik ben niet zo’n enorme fan van de vette oliebollen, dus dit lijkt me ideaal. Vorig jaar Airbollen gebakken, die waren ook heerlijk, maar dit lijkt me nog minder gedoe. Leuk en grappig filmpje ik hou er van :-).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram