| 12 januari 2017

Optima Fitstart Opdrachten #4 – Training en Recepten

Wat gaat de tijd toch snel, we zijn al bijna op de helft van de Optima Fitstart 2017 Challenge! Het wordt langzaam steeds moeilijker, omdat er meer opdrachten komen. Ook vandaag heb ik weer twee nieuwe doe-opdrachten voor je. Ook is er een psychologische opdracht voor in je schriftje. Ik leg alles uit in deze video en ook nog eens kort hieronder.


Het facebook evenement van deze challenge vind je hier.

Hieronder vind je nog even kort de opdrachten die ik je in de video geef onder elkaar:

Psychologische opdracht: 
Schrijf minimaal 2 dingen op die de afgelopen tijd goed zijn gegaan met betrekking tot gezond leven. Schrijf 1 ding op dat je in de komende tijd graag zou willen verbeteren.

optima-fitstart

Doe-opdrachten:
1. Probeer meer uit je training te halen. Verhoog bijvoorbeeld de intensiteit, de snelheid of het gewicht waarmee je traint. Je bent nu bijna twee weken aan het trainen, het wordt dus tijd om jezelf te gaan uitdagen.

2. Probeer in de komende week 3 nieuwe recepten uit. Je mag zelf kiezen voor welk maaltijdmoment deze recepten zijn.

Ik raad je aan om alle doe-opdrachten onder elkaar in je schrift te schrijven, zodat je overzicht houdt.

Heel veel succes de komende periode! Als je me volgt op instagram, dan blijf je op de hoogte van wat ik aan het doen bent. Ook kun je jouw eigen foto’s delen met #optimafitstart.

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het met jou? Wat gaat goed en wat kan beter?

26 reacties

 1. Met mij gaat het heel goed.
  Drinken gaat super, eet dagelijks wel 300 tot 400 gram groente (begin bij ontbijt al met 100gram rode biet, bij de lunch meestal al 200 en dan bij het avond eten ook een groot deel).
  Ontbijt gaat dus ook prima.

  Ik ga momenteel elke avond minimaal 30min op de loopband wandelen, meer lukt nog even niet door mijn gekneusde stuitje, maar probeer wel op een hoog haalbaar tempo (5,2km/u) en hellingshoekje van 3% en dan lekker doorlopen. Meer dan dit lukt nog even niet, maar verder gaat het weer prima. Mis het sporten wel (normaal ga ik 2x per week uur naar bodypump, maar dat lukt niet en paardrijden ook even niet).

  De psycologische opdracht:
  2 dingen die goed zijn gegaan:
  1. Deze week een keer “nee” gezegd tegen gebak en chocorozijnen op een familiebezoekje. Ook na een paar keer aandringen gewoon NIET genomen, wou het niet omdat het juist nu zo goed gaat!
  2. Paar keer ‘savonds snack-trek gekregen maar ipv chips of chocolade gewoon lekker een bakje kwark met fruit gepakt.

  Dingen die beter kunnen: Sporten hihi… verder eigenlijk niets wat nu niet goed gaat 🙂

  Al met al gaat het heerlijk en hoop dat ik het sporten gewoon snel weer op kan pakken!!
  Het eten hou ik nu ook dagelijks bij in mijn appje MFP en toevallig wou ik vanavond een nieuw recept van Jamie Oliver uitproberen, vegetarische pasta met linzen. Ben heel benieuwd.

 2. Dingen die goed gaan.
  1 Elke dag minimaal 2 l water drinken. Drink nog veel meer, eerder 3 a 4 liter water per dag. Heerlijk:)
  2 Vier dagen per week minimaal 30 min sporten. 2 x per week rij ik minimaal 30 min paard, 2 keer een uur of langer. daarvoor stallen uitmesten en ik doe 2 keer per week 20 a 30 min filmpjes via youtube. Ook doe ik tijdens het tandenpoetsen squats dat is toch ook elke dag 2 x 2 minuten. 😀
  3 Volkoren producten, dat gebruik ik sowieso al. Ook al heb ik ook de aflevering gezien van de keuringsdienst van waarde geloof ik over dat volkoren alleen een beschermde term is met brood. Het blijft dus goed de etiketten lezen. Veder eet ik vaak, wanneer ik aardappels eet deze met schil. Toch ook net wat meer vezels.

  Wat ging er minder goed, Elke dag gezond ontbijten, ontbijt blijft toch echt niet mijn ding. Hierdoor heb ik ook soms niet de 200 a 300 gram fruit gehaald.
  ‘ t snoepen blijft ook een dingetje.

  Deze week 3 nieuwe recepten uit proberen word hem ook niet, omdat ik de boodschappen al in huis heb voor komende week. Ik heb wel afgelopen week een nieuw recept uitgeprobeerd. Telt dat ook mee;p
  Ik kijk niet veel op jou site voor recepten moet ik bekennen. Vaak zitten hier in basis veel de zelfde producten in waar ik of zelf al veel mee varieer of die mij niet aanspreken (bv tonijn, tomaat ivm allergie of avocado)
  Maar voor volgende week ga ik wel een nieuw recept uit kiezen. Mijn doel, die ik toevoeg voor 2017 word dan ook elke twee weken 1 nieuw recept uit proberen. Dit is voor mij beter dan 3 in 1 week, omdat het snel te veel word qua energie, maar ik het wel een goed idee vind!

  Groetjes Michelle

 3. Hoi Hoi.

  1 van de doe opdracht maar direct gedaan.
  Nieuw recept proberen hier van de site.
  Brood met avocado en ei… simpel te maken staat erbij… voor deze keukenprinses dus ideaal dacht ik.
  Haha niks is minder waar. Ei wordt niet gaar en broodje zwart?
  Dus Maar 2 broodjes in de broodrooster en ei gebakken in drupje olie… bijkomend voordeel was dat ik nu er nu een portie rucola en komkommer tussen de broodjes deed (extra groente) en er bovenop de avocado met ei. Lekker!!
  Missie geslaagd maar net even anders.

  Verder ga ik mijn best doen meer water te drinken. Heb daar moeite mee met dit koude weer.

 4. Hello! Ik let nu goed op mijn eten en eet ook gewoon ontbijt, tussendoor, lunch, tussendoor en diner. Maar met mijn ‘nieuwe’ eten strand ik regelmatig op 1400 kcal terwijl ik niet weinig eet oid.

  Voorbeeld;
  Kwark als ontbijt, tussendoor druiven/aardbeien, lunch 2 volkoren boterhammen kaas, tomaat, komkommer, crunchbar en normaal avondeten.

  Oké to the point. Volgens mij vind jij dit persoonlijk te weinig. Moet ik het echt ergens gaan aanpassen?

    1. Ik vind die richtlijn van 2000 kcal sowieso altijd enorm hoog. Heb op mijn opleiding wel eens van een aantal dagen eten drinken op wetenschappelijke manier het eten ‘gewogen’ wat betreft kcal. Vrijwel iedereen zat zo tussen de 1200 en 1800 kcal per dag. En bij ons sportte dan ook nog vrijwel iedereen.
     Nu ik ook meedoe kom ik soms geeneens aan de 1200 kcal en daar doe ik dan echt niets bijzonders voor, buiten snoep/gebak/chips ed laten staan.

 5. Ik ben n paar dagen weggeweest met vrienden. Veel genietmomentjes gehad maar wel elke avond zo’n 2 tot 3 uur gedanst. Mijn doel was mij daar niet schuldig onder te voelen. Is gelukt. Nu weer goed eten veel drinken en sporten. Lekker de challenge weer opgepakt. fijn

 6. Bij mij gaat het met de challenge eigenlijk best goed.
  Ik dronk eigenlijk altijd best weinig, maar drink nu op dagen dat ik niet sport 2 tot 2,5 liter.
  Het gezonde ontbijt gaat ook prima, ik wissel alleen niet af en ontbijt elke dag hetzelfde, misschien moet ik wat meer afwisselen zodat het niet “saai’ wordt.
  Volkoren eten was voor mij een makkie, want of ik nu boterhammen, crackers, beschuiten etc. eet, dat was eigenlijk altijd allemaal al volkoren.
  Het stukje van het opschrijven van je eten heb ik even overgeslagen. Ik heb eerder al tot in den treuren mijn eten opgeschreven, dus ben me inmiddels al heel bewust van wat ik eet en drink, maar dit is voor mensen die dit normaal niet doen zeker een hele goede!
  De groenten vind ik soms best lastig. Ik eet elke dag wel groente, maar om aan 200 tot 300 gram te komen vind ik wel moeilijk. Dit heb ik dan ook bij de psychologische opdracht van vandaag opgeschreven bij het verbeterpunt.
  Vanavond ga ik al een nieuw recept proberen, namelijk (gezonde) appelcompote. En morgen weer, dan ga ik zeevruchtensoep maken als avondeten, ik ben benieuwd of het lekker is!

 7. Hier gaat het boven mijn eigen verwachting goed! Drinken haal ik gemakkelijk, had ik niet gedacht. Groenten eigenlijk ook, doordat ik als tussendoortje bijvoorbeeld tomaatjes of worteltjes neem. Ben verder al 1,7 kg kwijt sinds 1 januari en schrok hier zelf in eerste instantie van, maar toch heb ik ook mijn genietmomentjes gehad en eet gezond ontbijt, lunch en avondeten. Maar wel iets om te blijven letten op voldoende inname. ook sporten gaat goed, heb al een actief beroep en ook het sporten weer lekker opgepakt.
  Maar voel me nu al veel fitter en beter in mijn vel!

  1. Super hoor! Je kan in het begin ook een hoop vocht verliezen, dus wat meer afvallen. Blijf inderdaad gewoon logisch nadenken en je lichaam aanvoelen, dan komt alles goed.

 8. Hier gaat het goed, ik kan de zoetigheid alweer helemaal weerstaan en heb de nodige feestjes en recepties achter de rug. Gelukkig wordt er tegenwoordig door heel veel mensen water gedronken dus daar doet niemand meer moeilijk over.
  Groente lukt inmiddels maar ik moet wel heel bewust tussendoor wat rauwkost nemen.
  Volkoren doe ik waar mogelijk maar toevallig een keer lasagna en een keer hartige tart, dus geen volkoren optie. Ook niet heel slank, maar ik merk dat ik dan wel voor de hele avond verzadigd ben. Dus ik heb er vrede mee. Afvallen is meegenomen maar geen doel meer…
  Wat niet goed gaat is de portie grootte tijdens het avond eten en het tweede keer opscheppen voor het lekker, Nog tips hoervoor marloes?
  Over de calorien, ik sport 2/3 keer pw meestal groeplessen of Pilatus en ik fiets naar mijn werk (3 km). Verder pak ik meestal de fiets en doe ik een groot deel van het huishouden. Ik kan makkelijk 2300 kcalorie eten zonderr aan te komen, bij 2000 val ik al af. Dus dat scheelt echt enorm per persoon!

  1. Bij het avondeten: pak een lunchbord in plaats van een normaal bord! Dan schep je minder op, maar op het oog lijkt het meer. Hierdoor heb je sneller een vol gevoel. 2x opscheppen is dan minder erg 😉

 9. wat er goed gaat? Ik geniet van lekker gezond eten. Ook beweeg ik redelijk, al is het voiral stevig wandelen (maar dan wel een uur per dag)

  Wat ik moeilijk vind is dat ik stiekem 2 kg per week wil afvallen, o ja en de eerste week 3 ?
  Ja ik weet dat dit niet realistisch is, maar dat wil ik stiekem.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram