alcohol en jouw lichaam
Challenge Voeding

Optima Fit de Zomer in #7 – Groenten, Alcohol en jouw Lichaam

Door

Heel cliché, maar wat gaat de tijd snel! Nog maar twee updates voor de challenge komen eraan, daarna zijn de twee maanden alweer voorbij. Ik ben dus zooooo ontzettend benieuwd hoe het met jou gaat. Dit zal echt een punt zijn dat veel mensen afhaken. Ik hoop van harte dat jij stug blijft volhouden, ook al gaat het niet altijd zoals je wilt.De opdrachten van de vorige keer mag je blijven volgen, maar ik vind het belangrijker dat je de focus legt op die van deze week:

 • Eet dagelijks 250g groenten. Je kunt groenten ook als snacks of bij de lunch eten!
 • Drink 7 dagen achter elkaar geen alcohol. Geen uitzonderingen!
 • Sport intensiever of beweeg meer, als dat nog niet zo goed gaat.

fit de zomer in #7

De fitspiration gaat over hoe jij kijkt naar je eigen lichaam. Het is soms zo ontzettend moeilijk om jezelf niet te gaan vergelijken met alle mooie dames en heren op Instagram en andere social media. Kijk maar gewoon het stukje even in de video…:)

Hier nog even kort op een rijtje hoe je de hele challenge kunt volgen. Abonneer je op mijn YouTube kanaal, dan zie je alle video’s voorbij komen. Volg me op Instagram en gebruik #optimafitdezomer in bij je foto’s. Zo blijf je op de hoogte van waar iedereen mee bezig is. Ook kun je me volgen op Facebook, ook daar zul je updates vinden. Bezoek dagelijks optimavita.nl voor nieuwe tips en ideeën.

Heel veel succes verder!

Groetjes, Marloes

Are you still in? Hoe gaat het bij jou?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Kim 5 jarengeleden

  Heb erg veel aan de fitspiration van deze week, voel me stukken beter na het bekijken van bovenstaand filmpje van jou Marloes. Ik doe niet heel erg fanatiek mee met de challenge (want 85% deed ik zelf al) maar haal er zeker wel tips en tricks uit. Ga zo door.
  Mijn doel: iets meer spieren opbouwen, gezond blijven eten en vooral niet te weinig gaan eten (anorexia-verleden)

  Reageer
 2. Sandra 5 jarengeleden

  De tussendoortjes zijn niet helemaal gelukt, maar ik heb wel een roadtrip gemaakt (2x 10u gereden) met enkel gezond eten! Volgende week ben ik weer veel onderweg, dus dan moet ik wel moeite doen om aan de groenten te komen!

  Reageer
 3. Roos 5 jarengeleden

  Ik drink al nooit alcohol dus dat wordt een makkelijke ;). Mensen zijn altijd jaloers op mijn slanke taille maar daarentegen heb ik wel weer wat stevigere benen.. Maar ik probeer dan maar gewoon blij te zijn met mijn taille en dat lukt me wel aardig.. Ik vind ook dat mijn taille juist nóg slanker lijkt doordat mijn benen wat steviger zijn.

  Reageer
 4. Leen 5 jarengeleden

  Alhoewel je heel inspirerend bent is het me de laatste twee weken totaal niet gelukt, behalve dan het sporten, daar ben ik nu eenmaal verslaafd aan! Mij probleem,is dat ik weinig slaap, soms een nacht helemaal niet en dan compenseer ik dat met eten. En vooral alles wat veel suiker bevat, heel slecht dus. Ik eet ook omdat ik dan zenuwachtig ben en hoe meer moe ik ben hoe meer ik nog eet. Vreselijk soms. Bovendien heb ik voor deze challenge gedurende ongeveer drie jaar een zeer strikt regime aangehouden, allemaal regimes omdat ik het prikkelbare darmsyndroom heb (ik voel me eigenlijk slecht bij eender wat ik eet) heb waarbij ik soms helemaal of grotendeels alles wat suiker bevat of vet bevat moest mijden. Ondanks dat en al het sporten en het vele bewegen (ik doe zo goed als alles met de fiets of te voet) ben ik toch aangekomen en een oorzaak vond men niet. Zo frustrerend.
  Mijn doel is strakker en gespierder worden, maar er is nog zo veel werk aan de winkel! Maar hopelijk helpen je insprerende en motiverende video’s.
  De challenge deze week zal waarschijnlijk een beetje beter gaan.. ik raak nooit een druppel alcohol aan
  . En groenten eet ik met hopen, ook eenverslaving. Ik eet minimum 250 g s middags en ook nog eens s avonds… of ik eet tussendoor wortels en snoeptomaatjes (veel te lekker), of soms zelf sla… dus dat wordt een vrij gemakkelijke opdracht

  Reageer
 5. isabelle saeys 5 jarengeleden

  Ik doe nog aktijd goed mee!mooi gesproken over de fitspiration…you are the best Marloes!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: