clean eten e nummers
Challenge Voeding

Optima Fit de Zomer in #5 – Clean eten en E-nummers

Door

Maandag…dat betekent een nieuwe opdracht, een nieuw weetje van de week EN nieuwe fitspiration. Ook deel ik weer 4 van jullie Instagram foto’s in mijn video. Ik vind deze door te zoeken op #optimafitdezomerin. Ik ben heel benieuwd of jij nog in de race bent! We zijn alweer bijna op de helft van de challenge. Nog 1 maand te gaan guys!Hier kun je op mij stemmen voor de FiAwards. Ik zou het ontzettend waarderen als je dat zou willen doen.

De opdrachten van de vorige keer mag je blijven volgen, maar ik vind het belangrijker dat je de focus legt op die van deze week:

 • Eet zo ‘clean’ mogelijk. Dat betekent zo veel mogelijk verse producten zonder toevoegingen en zo min mogelijk pakjes en zakjes. Neem je deze wel? Kijk dan eens even op de verpakking wat er precies in zit.

Mijn doel met deze opdracht is je iets bewuster maken van wat je naar binnen werkt. Sommige verpakkingen bevatten namelijk een heleboel onnodige toevoegingen.

De fitspiration van vandaag gaat over de reden waarom jij gezonder wilt gaat leven of fitter wil worden. Ik merk namelijk dat veel mensen dit doen voor anderen. Ze willen bijvoorbeeld mooi gevonden worden, niet meer gepest worden, erbij horen of aantrekkelijk zijn voor hun partner. Naar mijn idee moet iedereen je nemen zoals je bent! Ongeacht je gewicht of gezondheid. De enige goede reden om gezonder te leven is dat je het doet VOOR JEZELF! Bovendien houd je het dan ook langer vol.

Hier nog even kort op een rijtje hoe je de hele challenge kunt volgen. Abonneer je op mijn YouTube kanaal, dan zie je alle video’s voorbij komen. Volg me op Instagram en gebruik #optimafitdezomer in bij je foto’s. Zo blijf je op de hoogte van waar iedereen mee bezig is. Ook kun je me volgen op Facebook, ook daar zul je updates vinden. Bezoek dagelijks optimavita.nl voor nieuwe tips en ideeën.

Heel veel succes verder!

Groetjes, Marloes

Are you still in? Hoe gaat het bij jou?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Patricia 5 jarengeleden

  Ik zit dan bij een FBgroep wij van die groep eten suiker en E-Nummervrij, met E-Nummervrij bedoelen we dan ook de rode verkeerde E-Nummers 😉 niet de groene (goede) E-Nummers ik denk dat de meesten die zeggen ik eet E-Nummer vrij de rode dus verkeerde E-Nummers vermijden en dus niet allemaal 😉

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Mijn ervaring is dat de meeste mensen denken dat je alle e-nummers beter kunt vermijden. Ik hoor het heel vaak om me heen.

   Reageer
   • Patricia 5 jarengeleden

    Echt? nee alle is niet nodig inderdaad..

    Reageer
 2. Joane 5 jarengeleden

  Vorige week was pittig zeg! Het niet-staand eten was echt een drama voor mij, haha. Telkens als ik weer wat staand in mijn mond stopte dacht ik er weer aan, maarja, dan is het al te laat. Gelukkig is het gezonde broodbeleg wel gelukt.
  Deze week moet lukken, ik kook eigenlijk altijd al zonder pakjes en zakjes, dus dat scheelt alweer!

  Reageer
 3. Sandra 5 jarengeleden

  Genoeg fruit eten lukt elke dag wel, maar met groentes wordt het soms lastig. Doordeweeks vind ik het makkelijker dan in het weekend. De challenge van deze week sluit prima aan bij hoe ik het liefst eet, namelijk veel groentes en koken “from scratch”. Omdat ik vegetarisch eet let ik sowieso goed op wat in producten zit, vaak zit in producten waar je het niet verwacht namelijk dierlijke ingredienten (bv in toetjes en snoep)

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: