Oppo ijsjes gezond
| 14 mei 2020

Review: Zijn de Oppo ijsjes gezond?

Het is geen geheim dat ik fan ben van de calorie-arme soorten ijs die tegenwoordig op de markt zijn. Mijn favorieten zijn Albert Heijn huismerk, Halo Top en Oppo. Ik zag al een tijdje dat Oppo tegenwoordig ook ijsjes op een stokje heeft, a la de stijl van Magnum. Ik was heel benieuwd en besloot ze speciaal voor jullie (totaal geen eigenbelang natuurlijk) grondig te testen. Vandaag lees je mijn eerlijke review: Zijn deze Oppo ijsjes gezond?

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord. Dat zou echter nooit een verschil maken wat betreft mijn mening.

Het product

We bespreken vandaag de ijsjes op een stokje van het merk Oppo. Ze lijken een beetje op Magnum ijsjes. Bij de Albert Heijn vond ik twee smaken, Saltes Caramel en Madagascan Vanilla & Roasted Almond. In een verpakking zitten 3 ijsjes.

Wat belooft de fabrikant

Voorop de verpakkingen staat duidelijk hoeveel calorieën de ijsjes bevatten namelijk 110kcal (Salted Caramel) en 120kcal (Madagascan Vanilla & Roasted Almond) per stuk. Verder vind ik de vermelding ‘source of protein’ op de voorkant.

Achterop staat nog: ‘Temptation you never need to resist’. Verder vind ik geen claims over de gezondheid. Ik vind dat wel fijn, er worden op deze manier niet zo veel verwachtingen geschept. Alleen dat de hoeveelheid calorieën die deze ijsjes bevatten, waarschijnlijk lager is dan normaal.

De ingrediënten

We gaan eens kijken naar de ingrediënten van deze ijsjes. Voor de duidelijkheid vergelijk ik ze met de ingrediënten van een Magnum classic ijsje.

Oppo Salded Caramel: Magere melk, zoetstoffen: appelextract, maltitol, erythritol, steviolglycosiden, volle melkpoeder, magere melkpoeder, cacaoboter, room (6%), oplosbare maisvezel, zetmeel, kokosolie, gebrande suikerstroop, natuurlijke aroma’s, lucumapoeder, cacaomassa, zout, emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren, sojalecithine, stabilisatoren: guarpitmeel, johannesbroodpitmeel, pectine, carrageen.

Oppo Madagascan Vanilla & Roasted Almond: Magere melk, zoetstoffen: appelextract, maltitol, erythritol, steviolglycosiden, volle melkpoeder, magere melkpoeder, cacaoboter, amandelen (5%), room (5%), oplosbare maisvezel, zetmeel, kokosolie, natuurlijke aroma’s, cacaomassa, gemalen vanillezaden, emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren, sojalecithine, stabilisatoren: guarpitmeel, johannesbroodpitmeel, carrageen, saffloerextract, citroenextract.

Magnum classic: Gerehydrateerde magere melk, suiker, cacaoboter, water, cacaomassa, kokosolie, glucosestroop, glucose-fructosestroop, volle melkpoeder, boterconcentraat, emulgatoren (E471, sojalecithine, E476), gemalen vanillestokjes, stabilisatoren (E410, E412, E407), natuurlijk vanille aroma, aroma, kleurstof (E160a).

Zowel het Oppo ijs als de Magnum bevatten veel toevoegingen en ingrediënten die niet het meest voedzaam zijn voor je lichaam. Maar wat verwacht je ook van ijs!? Het grootste verschil is denk ik dat Oppo gebruik maakt van vooral magere ingrediënten in plaats van de boter-achtige ingrediënten van Magnum. Ook gebruiken ze zoetstoffen in plaats van suiker.

De voedingswaarden

Laten we kijken naar de voedingswaarden van de verschillende ijsjes. Je ziet ze hieronder per ijsje.

Ik vind het een flink verschil! Oppo ijs bevat ongeveer de helft van de calorieën en het verzadigd vet van Magnum en ongeveer 1/4 van de hoeveelheid suiker.

De claim ‘source of protein’ op de Oppo ijsjes vind ik een beetje overdreven. Er zit inderdaad wat eiwit in, maar om nou deze ijsjes te gaan eten voor het eiwit….nee! Bovendien bevatten ze niet heel veel meer eiwit dan een Magnum.

De prijs

Vervolgens gaan we kijken naar de prijs. De Oppo ijsjes zijn €3,99 voor een pakje van 3 stuks. Magnum classic ijsjes vind ik momenteel alleen in een verpakking van 6. Daar betaal je ongeveer €4,39 voor.

Magnum is dus absoluut veel goedkoper dan Oppo. Mocht je gaan voor een huismerkvariant van deze ijsjes, dan ben je uiteraard nog voordeliger uit.

De smaak

Hier kan ik kort over zijn, ik vind de Oppo ijsjes heerlijk! De binnenkant van de Salted Caramel variant vind ik super lekker, maar ik houd ook zo van de buitenkant met stukjes amandel van de Madagascan Vanilla & Roasted Almond. Als ik een favoriet moet kiezen, dan ga ik toch voor de Salted Caramel!

Magnum ijs vind ik ook lekker, maar niet veel lekkerder dan de variant van Oppo. De binnenkant van vooral het Oppo vanille ijsje is wel duidelijk iets minder romig dan die van een Magnum. Mij stoort dat echter niet zo. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen wel absoluut een Magnum zouden verkiezen boven de Oppo ijsjes. Smaken verschillen :).

Mijn conclusie

Ik ben fan van deze ijsjes! Aangezien ik een Magnum zeker niet veel lekkerder vind, zou ik eerder kiezen voor een Oppo ijsje. Het grote nadeel is de prijs, maar aangezien ik niet zo vaak ijs eet, vind ik dat geen probleem.

Echt ‘gezond’ kan ik dit ijs niet noemen. Net als verreweg de meeste ijsjes bevatten ze weinig nuttige voedingsstoffen voor ons lichaam. Ik zie ze dan ook meer als ‘minder calorie-, suiker- en vetrijke variant’. Prima voor af en toe!

Een ander nadeel aan het Oppo ijs is dat de zoetstoffen die erin zitten kunnen zorgen voor darmklachten bij relatief veel mensen. Ik zelf merk ook een opgeblazen gevoel en winderigheid als ik veel Oppo ijs eet. Bij 1 ijsje geeft het bij mij echter niet of nauwelijks klachten, dat heb ik er zeker voor over…want MAN wat vind ik ze lekker :).

Groetjes, Marloes

Heb jij deze ijsjes wel eens gehad? Ga je ze proberen?

3 reacties

  1. Ziet er goed uit, deze zou ik wel willen kopen! Maar wat ik me afvroeg: vind je deze lekkerder dan het Oppo-ijs uit een pot?

  2. Fijne review! Dat scheelt echt en als ze ook nog lekker zijn is het top. Ik neem nu weleens een klein bolletje van ijs dat ik super lekker vind.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram