Afvallen Gezonde producten Ontbijt Overig ontbijt Recepten Voeding Voedingstips

Ontbijt: Fuel Your 10K Hours Protibricks!

Door

Protibrick

Jullie weten dat ik altijd in de supermarktschappen aan het neuzen ben, op zoek naar interessante producten. Deze doos wekte mijn aandacht in het schap met ontbijtgranen! Ik vind het haast een soort energie-drankje in een doos lijken. De verpakking beloofde me super veel goeds, dus dit product verdween in mijn mandje. Vandaag vertel ik jullie meer over dit product dat ik totaal niet kende én ik geef mijn oordeel.

Biscuits

Het product
In het begin was ik totaal in de war gebracht door het uiterlijk van de doos. Wat zou dit toch zijn? Als je beter leest, dan zie je het staan: ‘wheat biscuits’. Toen ik de verpakking open maakte, zag ik inderdaad een graanproduct in een soort biscuitvorm, dat me direct aan weetabix deed denken! Ik ging verder op zoek naar het idee achter het product, zeker ook omdat de naam niet heel alledaags is. Ik vond op de website meer over het idee achter dit merk, ik zet hieronder even een (hele) vrije vertaling:

De theorie van Dr. Anders Ericsson is dat je 20 uur per week, dus 1000 uur per jaar gedurende 10 jaar aan oefening nodig hebt om perfectie te bereiken in datgene wat je wilt doen. Oftewel 10.000 uur (10K Hours). Dit merk speelt hierop in, omdat je volgens hen aan de start van de dag voldoende energie en motivatie nodig hebt om die 10.000 uur te kunnen volbrengen. Daarom maken ze ontbijtproducten rijk aan eiwit, die jouw helpen op jouw weg naar perfectie. 

Ik vind het altijd leuk als een merk werkt met een bepaalde visie of een verhaal. Ik vind dit dus een leuke toevoeging, al kun je er natuurlijk verder niets mee ;). Je kunt deze blokken mengen met melk, zoals de verpakking aangeeft. Ik gebruik persoonlijk liever kwark of yoghurt, omdat dat meer vult.

Verpakking

Wat belooft de fabrikant?
Kort gezegd, een heleboel! Daarom was ik ook zo geïnteresseerd in dit product. Op de verpakking vind ik de volgende claims (vertaald naar het Nederlands:

 • Rijk aan vezels
 • 100% volkoren granen
 • Verrijkt met eiwit (er is extra eiwit toegevoegd)
 • Weinig suiker
 • Weinig vet

Dit klinkt me als muziek in de oren, dit is namelijk PRECIES wat ik zoek in een ontbijt! We gaan snel verder met beoordelen.

De ingrediënten 
Hieronder zie je links de lijst met ingrediënten. Volkorentarwe, sojabloem, moutextract, suiker, zout, niacine (vitamine B3), Ijzer, Riboflavine (vitamine B2), Thiamine (vitamine B1) en Foliumzuur (vitamine B11). Zeer weinig schokkends dus, ik ben alleen benieuwd hoe veel suiker erin zit. Dat gaan we hieronder bepalen.

Ingrediënten

De voedingswaarde
In de tabel rechts, zien jullie de voedingswaarde. Ik vind dat deze getallen veel meer zeggen, als je ze vergelijkt met een product dat je als alternatief zou gebruiken. In dit geval vind ik dit product het meest lijken op Weetabix, een ontbijtproduct dat in vrijwel iedere supermarkt goed te verkrijgen is. Daarom hieronder de tabel met voedingswaarde van weetabix:

Tabel Weetabix

Wetabix beoordeelde ik als heel goed ontbijt in dit artikel. Zoals je kunt zien, bevatten de Protibricks dezelfde hoeveelheid energie (kcal), een heel klein beetje minder koolhydraten, iets minder suiker, meer eiwit, iets minder verzadigd vet en iets meer vezels. Wow! Een super goed product dus.

De prijs 
Ik betaalde bij de Jumbo €3,49 voor dit pak, waar 24 biscuits in zitten. Dit is best prijzig, maar niet super veel duurder dan Weetabix, daarvoor betaalde ik namelijk €2,99 voor 24 biscuits. In de tijd dat ik het Weetabix-artikel schreef, nam ik 3 biscuits als ontbijt. Tegenwoordig heb ik ruim voldoende aan twee.

Protibricks klaar

De smaak
De protibricks smaken hetzelfde als Weetabix! Een neutrale graansmaak. Ik vind het lekker om er vers fruit aan toe te voegen voor wat extra smaak. Anders mis ik iets. Gemengd met fruit en kwark vind ik het echter heerlijk! Als jij een zoetekauw bent, dan is dit product misschien wat te ‘hardcore’ voor je, maar geloof me….dat went!

Mijn conclusie
Ik vind dit een ontbijtproduct dat perfect past in mijn gezonde leefstijl. Een nadeel is, dat het denk ik moeilijk verkrijgbaar is. De Jumbo heeft het dus in ieder geval in het assortiment, maar laat me zeker even weten als je het ergens anders ziet. Het bevat inderdaad weinig suiker en vet en veel eiwit en vezels, waardoor het super goed vult. Na mijn ontbijt met 2 Protibricks, 250ml kwark en 1 banaan in stukjes, had ik de hele ochtend geen trek meer!

Ik ben enthousiast en zal dit product zeker af en toe in huis halen. In vind Weetabix een perfect alternatief, ik zou niet omrijden naar een Jumbo om Protibricks te halen. Toch zou ik denk ik wel voor de Protibricks gaan, als ik de keuze had. Ik vind €0,50 meer betalen niet zo erg en de voedingswaarden zijn toch nog nét iets beter. Maar dat is meer psychologisch, dan dat je het echt zult merken in je hongergevoel denk ik :).

Groetjes, Marloes

Ga jij dit product proberen? Of neem je toch liever een ander ontbijtje?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (17)
 1. Roeline 7 jaargeleden

  Voor mij niet dit ontbijt. Ontbijten doe ik altijd met brood omdat dit toch het makkelijkst en snelst is. Omdat ik met mijn dochtertje ontbijt is dat wel handig omdat ik haar anders eerder wakker zou moeten maken en dat vind ik niet nodig.

  Reageer
 2. Bea 7 jaargeleden

  Dit product is helaas niet te vinden in de Belgische supermarkten, anders had ik het graag eens geprobeerd 😀

  Reageer
 3. Danielle 7 jaargeleden

  Als dit op weetabix lijkt laat ik het links liggen 😉 Voor mij is dat gewoon te “droog?” hoe ik het ook meng de structuur is gewoon niet heel aangenaam..

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Dat verschilt inderdaad per persoon. Ik vind het eigenlijk precies hetzelfde smaken (en dezelfde structuur hebben) als weetabix.

   Reageer
 4. Cynthia 7 jaargeleden

  Leuk artikel!!

  Reageer
 5. Marvin 7 jaargeleden

  Dit kende ik nog helemaal niet! Ziet er wel veelbelovend uit. Hier in Harderwijk hebben we 3 Jumbo’s, dus ik ga eens even kijken. Leuk om te proberen 🙂

  Reageer
 6. Theodoortje 7 jaargeleden

  Heel interessant!
  Ik heb een paar maanden in Engeland gewoond en daar was mijn favoriete ontbijt Weetabix. Wel met melk, omdat het dan uit elkaar valt. Maar… met kwark heb ik nooit geprobeerd, dus dat is zeker het proberen waard.
  En deze ziet er qua voedingswaarden inderdaad erg goed uit, dus misschien ga ik het ook eens zoeken in de supermarkt!

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Leuk 🙂

   Reageer
   • Theodoortje 7 jaargeleden

    Heb het inmiddels, een half jaar later, in huis 🙂
    Ik vind het inderdaad lekker smaken, niet erg dat het niet zo zoet is en wel goed vullend.
    (Ik moet toegeven dat toen ik in Engeland woonde ik de chocoladeweetabix at, als je dat dan in melk eet wordt het soort van weetabix in chocolademelk, hmmm – maar ja wel minder goed)
    Ik vind het qua structuur niet zo lekker met kwark.
    Maar vanochtend gegeten met wat noten, kiwi en melk en dat bevalt goed!
    Ga het echter niet vaak eten ivm de prijs denk ik…

    Reageer
 7. Alia 7 jaargeleden

  Ik heb deze zien staan bij de Jumbo in mijn stadje Oldenzaal. Misschien probeer ik deze eens, waneer het in de aanbieding is.
  Zo’n 1x per week eet ik Wheatabix als ontbijt met melk en zonnebloempitjes. Erg lekker! Juist ook omdat het slechts een beetje gezoet is.
  Ik zou willen dat meer producten deze zoetheid hadden. Het is veel makkelijker om zelf zoet toe te voegen, dan eruit te halen.

  Reageer
 8. Mike 7 jaargeleden

  De eiwitten in dit product spreekt mij zeer aan.
  Heb totaal geen moeite met eten maar wel met aankomen. Alhoewel ik geen ochtend eter ben.
  En heb me laten vertellen dat veel eiwitten belangrijk zijn om aan te komen.

  De moeite waard om te proberen?

  Reageer
 9. Erik 4 maandengeleden

  Ooit gekocht in 2015, enkele blokken ervan gebruikt en toen verhuisd.
  Recentelijk het pak Fuel-10K weer teruggevonden in één van de verhuisdozen. De aangebroken zak destijds (7 jaar geleden!) met een plastic (Ikea-)clip dichtgeklemd.
  Benieuwd naar de smaak een hapje afgeknabbeld, prima hard en kruimelig nog en niks muffigs o.i.d. Heerlijk gewoon, in melk samen met een handje Brinta. Helaas nergens meer te krijgen dus nu maar verder met de Weetabix.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.