What I Eat in a Day #5 – Minder Gezond eten op Vakantie!

Als het goed is, hebben jullie mijn vakantievlog al gezien. Daarin vertelde ik al dat ik even niet op gezond eten ging letten, maar een week heerlijk ging genieten. Dat heb ik ook gedaan! Het leek me leuk om jullie ook eens te laten zien wat ik dan op een dag eet. Dit keer dus niet gezond, maar wel super leuk en lekker :).Wat ik je met deze video vooral wil meegeven, is dat je goed nadenkt over wat je doel is tijdens jouw vakantie. In mijn ogen heb je twee keuzes:

  • Je blijft gezond eten en veel bewegen en je gewicht blijft gelijk, of je valt misschien iets af (al zie ik niet vaak dat mensen afvallen op vakantie).
  • Je let even niet op gezond eten en bewegen maar geniet volop en je komt aan.

Ik was inderdaad aangekomen na mijn vakantie. Dat is ook niet gek als je 7 dagen lang eet zoals in de video. Ik was 2,5kg zwaarder dan toen ik weg ging. Ik heb toen ik thuis kwam gewoon mijn gezonde leefstijl weer opgepakt. Nu (twee weken later) ben ik dat gewicht gewoon weer kwijt.

minder gezond eten vakantie

Ik heb absoluut geen spijt dat ik gewoon lekker ben gaan genieten. Ik nam de aangekomen kilo’s voor lief, die zijn er immers toch zo weer af. Bedenk voor jezelf goed wat jij wilt. Als je besluit te gaan genieten, heb er dan vrede mee dan je iets aankomt. Als je 3 weken of langer weg gaat, is het misschien niet zo verstandig om zo veel te snoepen als ik deed in mijn vakantie ;).

Ik merk dat ik tijdens de hoofdmaaltijden automatisch niet hele ongezonde keuzes maak, omdat ik dat vaak ook minder lekker vind. Ik houd nu eenmaal van kwark, fruit, salades en vis. Dat ik dan even een weekje flink snoep, maakt me niets uit.

Ik ben heel benieuwd wat jouw plannen zijn voor jou vakantie. Ga je nog weg? En ga je dan op je voeding letten, of ga je ook eten wat je wilt?

Groetjes, Marloes

Ga jij gezond leven op vakantie? Of niet?

9 reacties

  1. Wat heerlijk relativerend om te zien dat je gewoon geniet en ‘alles’ eet wat je lekker vindt.
    Ik wil op vakantie wel rekening houden met mijn voeding, maar zal absoluut ook gaan genieten van lekkere hapjes en drankjes ๐Ÿ™‚

  2. Toch mooi, je zei het zelf ook al, dat je alsnog veel gezonde keuzes erbij maakt. Door in je dagelijkse leven gezond te eten, neem je die gewoonte toch een beetje mee op vakantie en krijg je nog gevarieerde voeding en goede vitamientjes binnen. En extra suiker en vet. Maar daar is het inderdaad vakantie voor. Zo ben ik zelf ook. Mijn avondmaaltijd en warme lunch zijn niet compleet zonder groente erbij

  3. Wij gaan 2 weken weg en ik denk dat ik ga voor de tussenweg. De basis gezond, maar wel losser in de tussendoortjes en daar ook enorm van genieten. Ik zal vast wat aankomen,want sporten gaat em niet worden daar,maar die extra kilo (s) verdwijnen dan wel weer als de regelmaat van sporten er weer is na de vakantie.

  4. Leuke vlog! ๐Ÿ™‚

    Ik ben op vakantie meestal zo actief, dat ik juist afval terwijl ik ook gewoon van al het lekkers geniet dat de vakantie te bieden heeft. Nu moet ik wel toegeven dat ik altijd naar de bergen ga en dan meerdere uren per dag wandelingen maak waarbij je meer dan duizend hoogtemeters moet overwinnen. Dat kost volgens muj zoveel energie dat alle koekjes,.kaas, pizza’s enz meteen weer verbrand worden hihi

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram