Afvallen Leefstijl My/Your day in food Persoonlijk Voeding Voedingstips

My day in food: Daniëlla #2

Door

eteeee

Door Daniëlla- Het is inmiddels al weer een hele poos geleden dat ik jullie mijn voedingspatroon heb laten zien. Dit was namelijk in maart, inmiddels zitten we alweer in mei. Daarom zal ik jullie vandaag vertellen hoe mijn voedingspatroon eruit heeft gezien. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Mijn ontbijt
Mijn ontbijt is de afgelopen tijd bijna altijd hetzelfde geweest, vandaar dezelfde foto als mijn vorige ‘My day in food’. Hierin varieer ik nog wel veel met Brinta. Dan pak ik meestal een schaaltje magere yoghurt met een geprakt banaantje en drie eetlepels Brinta erdoorheen. Ook begin ik nog de dag met een lekker bakje koffie.

breakfast

Mijn lunch
Mijn lunch varieert heel erg, vandaag heb ik gekozen voor twee kaiserbroodjes met een gebakken eitje verdeeld over twee broodjes. Meestal neem ik één keer per week afbakbroodjes. Voor de rest van de week neem ik dan grof volkoren brood, omdat mij dit een langer verzadigt gevoel geeft voor de rest van de middag.

lunch

Mijn avondmaaltijd
Mijn avondmaaltijd bestond uit zelf gemaakte aardappelschijfjes. Ik kook dan begin van de middag aardappelen en laat deze afkoelen en zet ze in de koelkast. Vlak voordat ik begin te koken maak ik van de schijfjes aardappelen en bak ze met een beetje olijfolie in de pan. Zo worden de aardappelschijfjes voor mijn idee niet zo droog. Hierbij heb ik gestoofde groenten gemaakt en heb ik de Pangasiusfilet met citroensap en dille gebakken in de pan. Jammmmiiee!

avoneteee

Tussendoortje
Later op de avond heb ik gekozen voor een schaaltje Galia meloen met een banaantje erdoorheen. ‘S avonds heb ik lekker genoten van een paar glaasjes Chardonnay.

tussendoortje

Omdat ik de laatste tijd graag een paar kilo wil afvallen (voor de bruiloft;)), heb ik ervoor gekozen om andere tussendoortjes te laten staan. Hierbij pak ik dan na mijn avondmaaltijd nog wel een schaaltje met minimaal twee stuks fruit. Een avond in de week vind ik het heel goed mogen om lekker van een paar glaasjes Chardonnay te genieten;) Ik drink gemiddeld 6 koppen koffie per dag en vul dit aan met een paar glaasjes water en een paar koppen thee op het werk samen met Marloes. Ik raad personen met darmproblematiek niet aan, om alle tussendoortjes in middag te laten staan. Want hierbij kunnen de darmen nog wel eens in de problemen komen door een andere stoelgang. Ik vind het op dit moment echter wel prettig voor mijzelf om af en toe even in de vetverbranding te komen;).

Groetjes, Daniëlla

Vonden jullie het leuk om mijn voedingspatroon te zien? Wat voor artikelen willen jullie de aankomende weken nog van mij zien?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (16)
 1. Marion 8 jarengeleden

  Leuk artikel weer, maar dat laatste stukje over darmproblemen, overslaan van tussendoortjes, stoelgang en vetverbranding is een beetje wazig. Zou he dat wat duidelijker uit kunnen leggen misschien?

  Reageer
  • Daniella van Dijk 8 jarengeleden

   Ja natuurlijk. Personen met PDS, een spastische darm of een andere darm aandoening zou ik niet aanraden om maar gebruik te maken van drie of vier maaltijden per dag. Hierbij is het belangrijker dat de personen over de dag meerdere maaltijd momenten hebben om verstopping in de darmen tegen te gaan.
   Voor mijzelf sla ik alle tussendoortjes over zoals bijvoorbeeld tussen ontbijt en lunch en tussen lunch en avondmaaltijd over. Hierbij wanneer ik trek krijg, mag het lichaam wel even in de vetverbranding komen;)

   Groetjes, Daniëlla

   Reageer
   • Marion 8 jarengeleden

    Kijk, nou snap ik het 😉 Ik heb een spastische darm, dus neem je advies ter harte en sla maar geen tussendoortjes over!

    Reageer
 2. lonneke 8 jarengeleden

  Leuk om te zien!

  Reageer
  • Daniella van Dijk 8 jarengeleden

   Dankje 🙂

   Reageer
 3. Julia 8 jarengeleden

  Ik vind my day in food altijd interessant om te zien! ben wel benieuwd hoeveel glaasjes je bedoelt met een paar glaasjes chardonnay :)?

  Reageer
  • Daniella van Dijk 8 jarengeleden

   Twee glaasjes;)

   Reageer
 4. Linda van der Laan 8 jarengeleden

  Hoi Daniella,

  Ik heb probelemen met mijn darmen en eet daarom gluten en lactose vrij. Ik heb de diagnose PDS. Wat voor tussendoortjes raadt je aan om te eten om de stoelgang op gang te houden? Ik heb nl weer gluten gegeten en ben daardoor verstopt geraakt.

  Groeten Linda.

  Reageer
  • Daniella van Dijk 8 jarengeleden

   Hoi Linda,

   Ik zal morgen hierover een artikel gaan maken, als ik hem ingepland heb zal ik je even een berichtje sturen wanneer die online komt;)

   Groetjes, Daniëlla

   Reageer
 5. Maaike 8 jarengeleden

  laatst zij je in de vragen dat je 61 kg bent vind ik al een keurig gewicht 😉

  Reageer
  • Daniella van Dijk 8 jarengeleden

   Scherp Maaike;) op mijn heupen mag er nog iets van af. En probeer nu het gewicht wel vast te houden. Ook zal ik het sporten weer oppakken de aankomende tijd. Het mag wel ietsje strakker, na mijn zwangerschap merk ik wel dat het allemaal wat losser is geworden

   Reageer
 6. Esther 8 jarengeleden

  Ik begrijp je reactie niet helemaal. Je wilt je gewicht vasthouden maar bij je heupen mag er nog iets af…en 61 is prima gewicht zeg je? Ik merk dat dit vanalles bij mij oproept en irriteert maar het kan heel goed gewoon aan mij liggen hoor door mijn eetstoornis.

  Reageer
  • Daniella van Dijk 8 jarengeleden

   Esther,

   Ik zal het proberen uit te leggen. Ik ben vroeger altijd topsporter geweest en was daardoor altijd strak in mijn vel en had hierbij meestal een gewicht van rond de 54 kilo. Sinds ik moeder ben is bij alles wat slapper geworden. Zo is bijvoorbeeld alles op mijn heupen gaan zitten. Omdat ik een korset draag op mijn bruiloft probeer ik dit wat strakker te laten worden. Tuurlijk ben ik tevreden met 61 kilo maar ik heb altijd een ander gewicht gehad waarbij ik me prettiger voelde. Ik begrijp dat het irritatie bij je oproept ivm eetstoornis. Maar dat is niet mijn intentie. Het gaat erom dat ik jullie wil laten zien wat mijn voedings patroon momenteel is en anders wat meer eet.

   Reageer
 7. wendy 8 jarengeleden

  Esther ik snap wat jij bedoelt. Ik heb zelf een eetstoornis gehad ben er zo goed als vanaf. Maar ik als mezelf weer eens te dik vind ga ik toch letten op me voeding en extra keer sporten. Vriendinnen van mij roepen alsmaar ik ben te dik moet afvallen masr trekken vervolgens wel een zak chips open. Ik kan me hier vreselijk aan ergeren roep dan gewoon niet dat je te dik ben en wilt afvallen. Laatst een heel gesprek gehad met vriendin die zei kijk wen door wat jij hebt mee gemaakt heb je een soort disipine van je zelf om heel ver te gaan met iets. En dat hebben wij gewoon niet we willen het heel graag we willen er ook wel wat voor laten maar een dag later denken we ach waarom ook eigenlijk ik ben prima zoals ik ben

  Reageer
 8. danielle 8 jarengeleden

  Hi! Ik heb een vraagje, ik weeg altijd rond de 62 kilo als ik gezond eet. Soms eet ik dan 2 dagen achter elkaar zonder op te letten, en dan weeg ik meteen al 64 kilo! Als ik niet oplet kom ik dus meteen ontzettend veel aan. Het kost me altijd weer 1 a 2 weken om dan weer terug op die 62 kilo te komen. Ik ben best wel klein, 1m65 en zou het liefst onder de 60 wegen. Hoe kan het dat ik zo snel aankom? En wat kan ik eraan doen?
  X

  Reageer
 9. Esther 8 jarengeleden

  Hoi Danielle en wendy

  Beter een late reactie dan nooit 😉 maar thnx voor je uitleg. je hoeft jezelf natuurlijk niet te verantwoorden maar wel fijn!
  En Wendy, ik snap ook helemaal wat je bedoeld.
  Ik heb dat ook hoor, dan denk ik jullie roepen van oh ik ben dik maar vervolgens wel lekker snacken om daarna weer te klagen. Maar ik denk dat dat een beetje vrouw eigen is. En wel gezonder als doorslaan in een eetstoornis en volgens strikte regels leven.
  Heel fijn en knap dat je er (zo goed als) vanaf bent.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: