Leefstijl My/Your day in food Persoonlijk Tussendoortjes Voeding

My day in food: Daniella #1

Door

mydayinfood

Door Daniella- Als beginnende diëtiste, weet je eigenlijk wat je hoort te eten per dag. Niet alle studenten houden zich echter aan dit advies, maar weten wel goed hoe ze moeten adviseren. Daarom heb ik mijn voeding voor 1 dag bijgehouden om jullie te laten zien wat ik allemaal eet en welke keuzes ik maak. Ik probeer wel gezond te eten, maar dit lukt niet altijd!

Mijn ontbijt
Brood kan ik moeilijk door mijn keel krijgen ‘s ochtends, daarom kies ik gauw voor Brinta of een lekker bakje yoghurt (dit keer Blanke Vla) met 4 eetlepels biologische Muesli(Aldi) met een hele banaan erdoor heen. Ook begin ik mijn dag graag met een lekker bakje koffie!

20140305_082133

Tussendoor
Aangekomen op het werk vind ik een bakje koffie erg lekker, daarbij heb ik twee rijstewafels genomen. Dit besmeerd met smeerkaas van ERU goudkuipje 48+(Ik ben een echte kaasliefhebster).Normaal kies ik voor de 20+ variant, dit omdat het minder zout en verzadigd vet bevat. De rijstewafels zijn een lekkere bite tussendoor.

20140305_110649

Lunch
Als lunch heb ik twee crackers genomen, dit uiteraard weer besmeerd met smeerkaas. De crackers bevatten net even wat meer voedingsvezels. Eerder gaf ik al aan dat ik liever geen brood eet, crackers passen dan ook makkelijk in de tas en neem dan meestal een mes met een kuipje smeerkaas mee. Ook hierbij heb ik een bakje koffie genomen.

lunchweb

Tussendoor
In de middag heb ik twee glazen thee gehad op het werk, dit drink ik altijd uit grote mokken(thuis en op het werk). Hierdoor hoef je hem minder vaak bij te vullen en kom ik toch aan mijn vocht.
Omdat ik laatst jarig ben geweest, heb ik afgesproken bij de IKEA om mijn verjaardag nog even klein te vieren. Hierbij heb ik gekozen voor een Carrotcake met verse muntthee en een klein cupje honing erdoor. Alleen door de thee gooi ik soms nog wat honing, mijn koffie drink ik altijd zwart. Zoals je misschien al ziet staat het taartje slechts voor de helft op de foto, ik vergat het bijna!

carrot

Avondmaaltijd
Omdat ik een hele drukke dag heb gehad, na het werk mijn zoontje opgehaald bij de gastouder en mijn man was later thuis. Hadden we een probleem, het vlees was er niet uitgelegd en je raad het al: hup met de mannen in de auto naar de winkel om gauw wat ‘makkelijks’ te kopen in de winkel. Mijn man kon niet kiezen en we hadden beiden beretrek, uiteindelijk gekozen voor Pizza (dit komt misschien 1x per maand voor!). Na mijn pizza heb ik nog een bakje blanke vla genomen.

20140305_184902

Tussendoor
Normaal na het avondeten ben ik al gauw vol en neem ik s’avonds niets meer, omdat het toch een drukke dag was had ik nog zin in iets. Dit zijn dan twee volkoren soepstengels geworden. Ook heb ik hierbij nog twee glazen thee gedronken zonder iets erin.

Dagplanning
6 uur ging de wekker, snel douchen klaar maken
8 uur mijn zoontje afgeleverd bij de gastouder
8:30 aangekomen op mijn stage tot 14:45 gewerkt
15 mijn zoontje weer opgehaald bij de gastouder
15:30 naar de IKEA, verjaardag klein gevierd.
18 thuis aangekomen, wachtend op mijn man
18:30 hup snel in de auto naar de winkel
19 eten opgehaald, zoontje snel een bakje poffertjes gebakken en onze pizza’s in de oven.
20 zoontje op bed en weer aan de administratie en aan het werk
22 onze kleine een beetje ziek+ de nacht vaak op geweest!

Iedereen kent het wel eens, wanneer je een druk leven hebt dat een gezonde leefstijl er bij in schiet. Toch probeer ik wel op de andere momenten van de dag goed op mijn voeding te letten. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen hoe mijn dag eruit zag.

Vinden jullie het leuk om te zien als ik het vaker bij ga houden?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (21)
 1. Willem vr 9 jarengeleden

  Leuk dat je zo relaxed om gaat met voeding. Het is heel goed om te laten zien dat af en toe wat minder ‘goed’ voedsel eten geen probleem is. Alleen de rijstwafels en crackers zou ik niet vaak nemen, die verhogen toch je glycemische index flink? Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor (brabants) roggebrood, zodat je insulinepieken in het bloed vermijd.

  Reageer
 2. Lianne 9 jarengeleden

  leuk om te zien, zelf zou ik geen rijstewafels nemen en ipv die crackers zou ik volkorenkrackers nemen. je lunch vindt ik ook wel weinig. Ik snap wel dat je het erg druk hebt zo’n dag en dan schiet het gezonde eten er soms een beetje bij in. ik heb zelf ook wel is zo’n dag.

  Reageer
 3. Daniella van Dijk 9 jarengeleden

  Hoi Willem,

  Bedankt voor je reactie, de glycemische index van producten kunnen niet verhoogd worden maar ik denk dat je bedoeld wanneer je bijvoorbeeld een krekker neemt dan het suiker gehalte in het bloed stijgt? Per krekker bevat het 25 kcal en slechts 0,2 gram suiker, voor de rijstewafel bevat het ongeveer 20 kcal en 0,1 gram suiker. Hierdoor zal het suikergehalte minimaal stijgen en kom ik na bijvoorbeeld een halfuur niet in een suikerdipje terecht. Brood ben ik liever geen voorstander voor maar roggebrood is ook een tip! Bedankt hiervoor maar rijstewafels en krekkers qua kcal gaat mijn voorkeur liever naar uit. De pizza waar ik voor gekozen heb zorgt er wel voor dat je de volgende dag vocht vast houdt en hierdoor wat zwaarder kunt zijn.

  Groetjes, Daniella

  Reageer
 4. Daniella van Dijk 9 jarengeleden

  Hoi Lianne,

  Doordat mijn ontbijt ervoor zorgde dat ik lang verzadigde raakte, had ik hierdoor minder trek bij de lunch. Wel vond ik het zelf ook wel erg weinig en zal erop letten meer te nemen ‘s middags. Tijdens de boodschappen zal ik even letten op de volkoren krekkers, zelf denk ik dat er ook wel rijstewafels op de markt moeten zijn zonder zout.

  Groetjes Daniella

  Reageer
  • Ellen 9 jarengeleden

   Bij Ekoplaza heb ik rijstewafels zonder zeezout gezien.

   Reageer
   • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

    Ellen, bedankt voor je tip dat word deze week even langs de Ekoplaza!

    Reageer
 5. Marion 9 jarengeleden

  Tsja, dit is inderdaad een voorbeeld van hoe het beter niet kan haha!
  Een tip voor de volgende keer dat je vergeet vlees eruit te halen, ga (alleen) vlees kopen in de supermarkt!
  ‘Sneller klaar’ kan geen excuus zijn, want tartaar/biefstuk/filetlapje is ook snel klaar 😉 En op een pizza moet je ook een kwartier wachten…
  Ik ben benieuwd naar je volgende your-day-in-food!

  Reageer
  • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

   Marion, je hebt gelijk in de tussentijd had ik ook snel iets kunnen koken. Alleen had ik na de lange dag geen zin meer om te koken maar ik beloof dat je volgende my day in food een stuk gezonder zal zijn;)

   Groetjes, Daniella

   Reageer
 6. Rianne 9 jarengeleden

  Hoi Daniella!
  Ik vind het juist leuk om te zien dat je gewoon een pizza pakt. Moet kunnen eens in de zoveel tijd, bovendien is het super lekker ;-). Ook leuk dat je er gewoon eerlijk over bent. Kan mij voorstellen dat mensen wanneer zij hun maaltijden bijhouden toch stiekem wat gezonder eten.

  Reageer
  • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

   Leuke reactie! Dankjewel, ik pak misschien 1 keer in de maand de pizza maar geniet er dan optimaal van;) je moet het af en toe ook eens ongezond maken dan houd je je gezonde voedingspatroon veel beter vol.

   Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Precies Rianne! Dat was ons hele punt! 🙂

   Reageer
 7. Laura 9 jarengeleden

  Ik wil graag meer day in foods zien!
  Ik vind het fijn om te lezen dat je van de pizza geniet 🙂

  Reageer
  • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

   Dankje laura!

   Reageer
 8. Lilian 9 jarengeleden

  Leuk onderwerp is dit toch! Bedankt voor het delen.

  Reageer
 9. Anouk 9 jarengeleden

  Groot gelijk wat bereft de pizza… als er 1 ding is wat ik heb geleerd sinds ik bezig ben met gezond eten dan is het wel dat je jezelf niets moet afnemen . De sleutel tot succes is het matigen/vergroten van je porties, regelmaat en variatie 🙂

  Reageer
  • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

   Anouk, dat klopt helemaal. Af en toe een pizza is heerlijk!

   Reageer
 10. marjolein 9 jarengeleden

  Leuk onderwerp blijft dit! Erg leuk om jouw day in food ook eens te lezen. 🙂 Ik probeer zelf, ongeacht mindere dagen waarin ik ook zeker wel eens minder gezonde keuzes maak, wel altijd te letten dat ik min 2 stuks fruit eet en t liefst ook mn groenten binnnen krijg. Evt dmv worteltjes/stukjes komkommer/stukjes paprika etc. 🙂 En je hebt gelijk hoor, ondanks dat je bijna diëtist bent, hoef je zelf niet 100% gezond te leven.

  Ik las laatst een mooie uitspraak wat er bij past; “Tussen perfectie en opgeven zit beter. Met beter bereik je veel meer dan met opgeven” 🙂

  Groetjes Marjolein

  Reageer
  • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

   Dat is zeker een mooie uitspraak marjolein, die zal ik gaan onthouden;)

   Reageer
 11. Pauline 9 jarengeleden

  Ja, leuk om te zien! Vaker doen!

  Reageer
 12. Kelly 9 jarengeleden

  Eindelijk -> EEN PIZZA!

  Soms, dan word ik er een beetje moe van om op voedings blogs alleen maar gezonde dingen te zien. Ik kan met niet voorstellen dat niemand ooit zin heeft in een Pizza, of in Friet.

  Ikzelf ben 36 kilo afgevallen (momenteel zit er iets van aan, ziek geweest/gestopt met roken, maar daar ben ik mee bezig) Door op mijn voeding te letten en te sporten, zonder hulp oid. En als je altijd alleen maar bezig bent met gezond eten, dan ga je op een gegeven moment te mist in. Dat heb ik zelf ook meerdere keren meegemaakt. Momenteel ben ik bezig alles met kleine stapjes te minderen. Bezig met gezond eten, zonder calorieen tellen (zeer gevaarlijk..) en het gaat super, dus die aangekomen 4 kilo gaat er vast zo weer af 🙂 Bovendien kies ik toch zeker iedere week wel voor een keer iets lekkers, of dat nu een pizza is of een frietje!

  Die Carrot Cake ziet er overigens heeerlijk uit, nu wil ik ook naar de IKEA 😉 Gezonde Carrot Cake maken kan natuurlijk ook, maarja, die Icing..

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Precies Kelly! Af en toe iets ongezonds eten moet kunnen. Veel succes met de kilootjes er weer af werken. Kleine stapjes zijn super!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: