Sportvoeding Tussendoortjes Voeding

My day in food #3

Door

Collage 1

Alweer de derde ‘My day in food’! Ik vertel je wat ik donderdag 25 april heb gegeten en gedronken. Het was vandaag een drukke dag, ‘s ochtends werkte ik als fitnessbegeleider bij Sportrade. ‘s Middags deed in thuis administratie en ‘s avonds gaf ik sportlessen.

6:30 uur: Als onbijt nam ik vandaag een kom yoghurt met muesli met stukjes gedroogd fruit, ook deed ik er een appel in, die ik in kleine stukjes sneed. Dit is een flinke kom, zoals jullie weten houd ik van een stevig ontbijt. Ik dronk er zoals altijd een kop thee bij.

P1010065

Tussendoor ‘s ochtends ben ik druk geweest met het begeleiden van mensen in de fitnesszaal, ik heb daardoor geen tijd (en behoefte) gehad om iets te eten. Wel dronk ik een kop thee en een kop koffie. Na de koffie nam ik een pepermuntje.

12:00 uur: De lunch at ik thuis, dit is voor mij altijd dé kans om het iets specialer te maken dan anders. Ik maakte pannenkoekjes van ei en banaan. Daarnaast at ik een boterham met kaas, tomaat, komkommer en sla. De rest van de tomaat at ik ook op. Ik dronk een glas water.

P1010069

14:30 uur ‘s Middags dronk ik nog ongeveer een halve liter water en een glas rivella. Ik moest die dag vroeg avondeten, omdat ik ‘s avonds sportlessen moest geven. Toch had ik om 14:30 uur trek en ik nam 2 flinke wortels.

P1010070

Rond 16:30 uur at ik de warme maaltijd. Als ik minder dan 2 uur voor het sporten eet, krijg ik er last van. Ik kies er daarom voor om ruim van tevoren te eten. Omdat ik het druk had, ging ik voor gemakkelijk en lekker: Mie met roerbakgroentes, kip en sesamzaadjes. Het recept kunnen jullie binnenkort verwachten.

P1010083

Aangekomen op het werk nam ik een kop thee. Tijdens het sporten dronk ik een halve liter water en na het sporten nog eens een halve liter. Toen ik thuis kwam rond 22:00 uur nam ik een banaan in stukjes, besmeerd met pindakaas. I know…een beetje vreemd, maar wel erg lekker! Dit tussendoortje bevat zowel eiwitten, koolhydraten als goede onverzadigde vetten, daarmee is het voor mij een prima herstelsnack na het sporten.

P1010090

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien wat ik gegeten heb, ik vind deze artikelen erg leuk om te schrijven! Als je vragen hebt, kun je ze hieronder stellen. Een hele fijne dag verder en tot snel.

Groetjes, Marloes

Wat heb jij gegeten vandaag?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. Diedeke 9 jarengeleden

  Blijft een leuk artikel!

  Reageer
 2. Martine 9 jarengeleden

  Dit is de eerste keer dat ik op jullie blog ben en ik kan niet stoppen met lezen! Ik begon bij het nieuwste bericht en ik kan maar niet stoppen!
  Ik herken echt onwijs veel dingen mbt voeding:
  Banaan met pindakaas
  De wentelteefjes
  Banaan ei pannenkoekjes
  Havermout met walnoten en banaan

  Waar ik moeite mee heb met betrekking tot voeding is dat wanneer ik suiker eet ik ook onwijs veel trek krijg in méér suiker in de loop van de dag.. Koekjes en snoep zijn voor mij dus echt een taboe! En als ik het wel neem gaat het dus fout haha.

  Mbt sport herken ik me ook erg in jullie blog. Sinds mijn 6e tot mijn 12e ben ik lid geweest van een atletiekvereniging met als favoriete onderdelen speerwerpen en midden lange afstanden. Op mijn 12e ging werd ik uitgenodigd voor een schaatsselectie waar ik in trainde tot ik op mijn 17e de ziekte van pfeiffer kreeg. Na een jaar pakte ik het sporten (meestal iedere dag) weer op en kreeg ik (hoe bizar het ook klinkt) voor de tweede keer de ziekte van pfeiffer met een zware keelontsteking. Waarschijnlijk nooit goed uitgeziekt dus..
  Ik ben nu 20 en al een jaar lang sportte ik met weinig plezier, het hardlopen, wielrennen, schaatsen en inline-skaten ging me tegenstaan. Alleen van hardlopen in de duinen geniet ik onwijs. Ondanks dat ik het niet leuk meer vond pushte ik me om door te gaan tot ik mezelf afvroeg: voor wie sport ik nou eigenlijk? Waarom zou ik iets doen dat ik niet leuk vind?
  Daarom ben ik nieuwe dingen gaan uitproberen en wat ik onverwacht onwijs leuk vond was boksen.
  Sinds een maand ga ik met súper veel plezier twee keer per week naar de sportschool om te boksen, ik loop één keer in de week in de duinen en doe één keer per week krachttraining.

  Ik geniet nu weer van het sporten en leer me valkuilen mbt voeding kennen!
  Hier op jullie website lees ik zo veel interessante dingen, leuke workouts, recepten, tips en verhalen! Super leuk, ik blijf jullie volgen! Wat ik ook fijn vind is dat alle post ook zo persoonlijk zijn! Heel prettig =)

  Liefs,
  Martine

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Wow, wat een super leuke reactie Martine! Dank je wel voor je complimentjes en leuk dat je ook je eigen verhaal vertelt! Welkom op optimavita.nl, ik hoop dat je nog lang met veel plezier blijft kijken.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: