| 28 februari 2016

My day in food #29

Collage voeding

Jongens wat vliegt de tijd! De laatste my day in food is alweer bijna 3 maanden geleden! Ik weet hoe leuk jullie deze artikelen vinden, dus hoog tijd voor een nieuwe! Ik laat je zien wat ik vandaag at en dronk. Ik sportte deze dag niet, dan eet ik altijd wat minder dan als ik wel sport. Sowieso probeer ik altijd heel erg te luisteren naar mijn lichaam. Als ik veel trek heb eet ik meer, heb ik geen trek dan neem ik wat minder. Let’s go!

Mijn ontbijt was 250g magere kwark met een banaan, 10g zonnebloempitten en pompoenpitten en een beetje kaneel. Ik dronk een kop thee en slikte mijn vaste multivitaminepil.

Ontbijt

Tussendoor dronk ik 500ml water (drink-challenge!). Ik nam geen tussendoortje omdat ik daar geen behoefte aan had. Dat is bij mij vaak ‘s ochtends zo, terwijl ik ‘s middags vaak meer trek heb.

Als lunch nam ik een grote kom (400g) magere zelfgemaakte erwtensoep. Ik bakte daarbij een meergranenwrap even aan in een koekenpan zodat deze krokant werd, die dipte ik in mijn soep. Ongelofelijk hoe lekker ik dit vind en het vult ook echt mega goed! Grappig ook…die oerhollandse snert met mediterraanse wrap :). Ik dronk een kop thee.

Lunch

Zoals verwacht kreeg ik toch weer trek tussendoor. Ik belegde nog een wrap met twee plakjes schouderham en een beetje mosterd. Ik dronk weer 500ml water, ik merk echt dat ik me goed voel door meer te drinken!

Snack

Op de sportschool aangekomen (ik moest cliënten begeleiden) nam ik een kop koffie en ik at het befaamde nougaatje! Ik vind dit zoooo lekker! Even iets kleins zoets vind ik heerlijk tussendoor. Ik dronk ook nog een kop thee.

Snack3

Toen mijn avondmaaltijd, die ik mee had genomen naar mijn werk. Ik at quinoa met paprika, champignons, tomaat en 50g fetakaas. Ik dronk een glas water.

Warme maaltijd

Thuis na mijn werk at ik nog 250ml kwark met wat druiven en een lepeltje honing. Ik ben echt een kwark-monster en het fruit en de honing maken het heerlijk zoet. Zo kan ik mijn snacktrek prima onderdrukken!

Snack2

Ik dronk tenslotte ‘s avonds nog een glas cola light. Ik vind dit heerlijk als afwisseling op koffie, thee en water en ik kleine hoeveelheden kan dat absoluut geen kwaad!

Ik hoop dat je het weer leuk vond om mijn dag in voeding te zien. Misschien dat het je inspiratie geeft voor je eigen maaltijden.

Groetjes, Marloes

Wat at en dronk jij vandaag/gisteren?

8 reacties

 1. Heerlijk Marloes! Jouw recept van de erwtensoep wil ik snel eens proberen, lijkt me echt heerlijk!

  Gisteren at ik dit:
  Ontbijt: 300 ml magere kwark, ongeveer 5 eetlepels muesli, hand rozijnen, gebroken lijnzaad en een sinaasappel
  Lunch: een meergranenwrap belegt met hüttenkäse, 1/2 gekookt ei, 40 gram gerookte kipfilet, gewokte groenten, en 3 rijstwafels belegt met hüttenkäse en 2 plakjes kipfilet per rijstwafel
  Tussendoor: een banaan en 4 havermout-dadelkoekjes (zelfgebakken
  Avondeten: dezelfde belegde meergranenwrap als vanmiddag, met daarnaast een rijstsalade met zilvervliesrijst, bloemkool, ook gewokte groenten, snijbonen en wat hummus erbij
  Tussendoor: een appel
  Late night snack: 300 ml yoghurt met 3 eetlepels zelgemaakte granola, en een eiwitreep

  Ik nam in de avond wat meer, omdat ik vroeg heb gegeten in de avond, en ik had een avonddienst waardoor ik lang op bleef. Qua drinken: in de ochtend vaak 2/3 koppen (groene) thee, daarna vaak water, en tussendoor ook wat koppen thee!

 2. Ik ben ook een echte yoghurt/kwark fan. Ik eet elke dag zeker een bak kwark (500gram) en ook nog eens 500ml yofhurt. Vaak met banaan of muesli. En sinds kort met de nieuwe Glutenvrije Granola van Eat Natural.

 3. Ik vind kwark ook super lekker, maar ik probeer me altijd een beetje in te houden. Ik eet vaak 250 gram kwark als ontbijt en na het eten soms 150 gram magere yoghurt. Is dit dan teveel kwark/yoghurt producten? Hoeveel mag je maximaal op een dag?

  X

  1. Nee hoor! Ik eet ook vaak een hele bak op een dag :). Maximaal is moeilijk om te zeggen, dat ligt er aan wat je verder eet. Maar het is een heel gezond product, dus je krijgt niet snel teveel binnen.

 4. Hoi Marloes, ik heb je site en youtube kanaal een paar dagen geleden ondekt en ben nu alles aan het lezen en kijken en ik vind het helemaal geweldig en leerzaam, maar heb een vraagje

  Hoe bewaar jij aangebroken spullen die snel bederven zoals sla, wraps enz?
  Ik ben alleen en merk dat ik daar best moeite mee heb, ik weet niet goed hoe ik dit moet doen
  Ik hoop dat je me kunt vertellen hoe jij dat doet of dat je me een goede tip kunt geven

  Lieve groetjes Angela

   1. Oke dankjewel, en hoelang kun je de sla dan bewaren?
    Ik heb ze ook wel eens in een bakje met water gelegd, maar sla bederft altijd zo snel en meestal zijn het van die groot verpakkingen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram