| 2 december 2015

My day in food #28

Collage my day in food

Ik neem jullie weer eens een dagje mee in mijn eetpatroon! Vandaag is het donderdag, wat voor mij een sportdag is. Ik geef op donderdagavond een uur Zumba en een uur Bodypump in de sportschool. Op deze dagen houd ik er altijd rekening mee dat ik iets meer eet (wat ik overigens totaaaalll geen probleem vind ;)). Kijk mee naar ‘My day in food’!

Mijn ontbijt was 300ml magere kwark met een banaan erdoor. Ook roosterde ik 10g zonnebloempitten die ik erover strooide en tenslotte een beetje kaneel. Ik dronk een kop thee en slikte een multivitaminepil en en tabletje vitamine D. Waarom ik dit doe, zal ik binnenkort in een artikel toelichten.

Ontbijt

Tussendoor nam ik een video op, die jullie binnenkort zullen zien verschijnen. Ik maakte gezonde apple crumble en at een beetje met 200ml kwark. Ik dronk 500ml water.

Snack2

Vriendin Rasheeda kwam even snel langs om te lunchen. Ik had niet zo veel in huis, dus we improviseerden een lunch van wat ik nog wel had. Het resultaat was een omelet, per persoon gebruikte ik 1 ei, 75ml eiwit, 2 plakjes gerookte ham, +- 75g sperziebonen, +- 50g spinazie, +-10g parmezaanse kaas en kruiden. We dronken een kop thee.

Lunch

Tussendoor nam ik een rijstwafel met pindakaas en een paar plakjes banaan. Ik at ook nog twee rijstwafels zonder beleg. Ik dronk een kop thee en water.

Rijstwafel banaan

Mijn warme maaltijd nam ik mee naar de sportschool, ik had namelijk voor het lesgeven nog een aantal cliënten. Ik eet dan ongeveer 2 uur voordat ik ga sporten. Dit keer was het zilvervliesrijst met gehakt en sperziebonen. Ik deed er een beetje Italiaanse kruiden overheen.

Warme maaltijd

Voor na het sporten nam ik eiwitpoeder mee in een shaker. Dit poeder helpt mijn spieren herstellen. Omdat ik na het sporten naar mijn vriend zou gaan, wist ik dat ik niet direct iets kon eten. Meer over eiwitpoeder vind je hier. Bij mijn vriend at ik nog een giant sinaasappel. Ik dronk tijdens het sporten aquarius zero, daarna nam ik een grote mok thee.

Snack3

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien! Als je vragen hebt, kun je die hieronder kwijt.

Groetjes, Marloes

Wat at en dronk jij vandaag/gister?

12 reacties

 1. Ik nam voorheen mijn vitaminepil altijd pas s’ avonds in, tijdens mijn warme maaltijd.
  Pas las ik dat ik dit beter s’ morgens kon doen, zodat je er de hele dag wat aan hebt.
  Maar dan vraag ik me af of een gezond ontbijt wel voldoende vetten bevat om de vetoplosbare vitamines te verwerken…..

  1. Ja daar heb je zeker een punt! Wat dat betreft is bij de avondmaaltijd gunstiger. Ik doe het in de ochtend zodat ik het dan niet vergeet, ik krijg toch vrijwel voldoende binnen met mijn normal voeding….dus een klein beetje extra vind ik genoeg 🙂

 2. Hee Marloes!
  Leuk artikel weer, ik vind het altijd leuk om te zien wat je zoal eet op een dag.
  Ohja, op een of andere manier kan ik de apple crumble video al zien als ik op je kanaal kijkt. Klopt dat wel?

  1. Ik had hem op ‘niet vermeld’ staan….maar misschien dat er iets fout ging. Was iig niet de bedoeling haha! Thanks voor het melden, heb hem nu op privé gezet!

 3. sorry maar ik denk dat je veel te weinig calorieeen binnen krijgt voor iemand die zo actief is als jij. kan nooit goed zijn om zo weinig te eten.

 4. Ik hoop op een “My week in foods”, zo kan ik beter zien hoe je varieert en wat je vaker per week mag/kan eten. Misschien ook slim om er bij de zetten, hoeveel calorie inname per dag & hoeveel je ongeveer hebt verbruikt per dag (Draag je een activity tracker?, want dan kun je dat heel goed zien). Trouwens een top site, ben er echt super blij mee! Ga zo door!

  1. Dank je wel Elize! Ik houd helemaal niet van calorieën tellen, dit doe ik dan ook niet. Ik houd zo af en toe mijn gewicht bij, zo weet ik dat ik niet te veel of te weinig binnen krijg 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram