My/Your day in food Voeding

My day in food #26

Door

Bovenaan.jps

Ik heb weer eens een dag bijgehouden wat ik at en dronk. Vandaag is een dag dat ik ‘s avonds sportlessen moest geven. Overdag had ik het heel druk met werken. Ik weet dat ik dan vaak geen tijd heb (of tijd maak) voor tussendoortjes, dus ik eet wat grotere hoofdmaaltijden. Ook vind ik het op zo’n sportdag belangrijk dat ik voldoende eiwit binnen krijg. Kijk mee hoe ik dat vandaag deed.

Ik startte met een kom magere kwark met een nectarine en kokoschips. Daarbij dronk ik een kop thee en ik slikte mijn vaste multivitaminepil.

Ontbijt

Ik had tussendoor niet echt veel trek, maar op dagen dat ik twee uur sport, vind ik het toch belangrijk om iets te nemen. Ik nam daarom een klein handje amandelen. Lekker voedzaam en je hebt toch even iets te knabbelen. Ik dronk een groot glas water.

Tussendoor1

Mijn lunch was een omelet van 3 eieren, met champignons, paprika, paksoi en tomaat. Ook deed ik er wat kaas overheen. Hij kwam helaas niet helemaal heel uit de pan, maar daardoor was hij niet minder lekker :). Ik nam weer een groot glas water.

Lunch2

‘s Middags had ik nog steeds niet echt veel trek, wat trouwens uniek is voor mij! Ik pakte een handje rozijnen en dronk een groot glas limonade, van siroop zonder suiker.

Tussendoor2

Als warme maaltijd ging ik voor couscous met kip, paprika, tomaat, paksoi en champignons. Ik houd van dit soort simpele maaltijden. Couscous is binnen een paar minuten klaar, dus super makkelijk en ook nog eens heel voedzaam.

Avondeten

Na het sporten nam ik een eiwitshake. Ik zal binnenkort een artikel plaatsen over het gebruik van eiwitpoeders en -shakes. Om je alvast even kort een uitleg te geven: ik neem dit op dagen dat ik niet de mogelijkheid heb om direct na het sporten iets te eten. Om mijn spieren de gelegenheid te geven om goed te herstellen, moeten ze 20g eiwit hebben. Zo’n shake is dan ideaal!

Tussendoor3

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien. Dit was een dag dat ik het super druk had met werken. Eten schiet er dan snel bij in. Ik zorg dan dus voor grotere maaltijden en dwing mezelf om wel even iets te nemen tussendoor. Als je niet sport, is dat niet zo belangrijk. Maar omdat ik twee uur sportlessen moest geven, kon ik mijn energie goed gebruiken!

Groetjes, Marloes

Wat at jij vandaag/gister?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Agnes 7 jarengeleden

  Wat verantwoord en weinig?
  Ik at overdag wel prima. Ontbijt een bak havermout met appel en kaneel, tussendoor ontbijtkoek, lunch een broodje frikandel met mayo, tussendoortje was een handje chips maar savonds helemaal losgegaan op ons Mexicaanse eet thema. Dat hadden we met het gezin georganiseerd, iedereen een deel. Super leuk, super lekker, iets minder gezond haha
  Succes met de 4-mijl vandaag ??

  Reageer
 2. Danielle 7 jarengeleden

  Wat weinig eigenlijk! Maar je zegt zelf inderdaad dat je het druk had en aan het sporten was, dan schiet het er natuurlijk wel eens bij in :)!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Tjah…soms eet je wat weinig en soms wat veel op een dag 😉

   Reageer
 3. Janneke 7 jarengeleden

  Ik hou zo erg van amandelen dat ik het nooit bij een handje kan laten.. Dus ik koop ze maar niet meer haha!
  Heel leuk artikel weer.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dank je wel!! Amandelen zijn inderdaad érg verslavend, hihi.

   Reageer
 4. Ellen 7 jarengeleden

  Lekker! Verkopen ze bij ‘jou’ Lidl nog wel de magere Kwark?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: