| 7 april 2015

My Day In Food

Schermafbeelding 2015-04-05 om 09.01.21

Door Anneloes: Het is weer tijd voor een “my day in food”. Op vrijwel alle ‘my day in food’ artikelen komen veel reacties om dit vaker te doen. Vandaar dat ik jullie vandaag weer meeneem in mijn dag wat ik laat zien aan de hand van foto’s van wat ik eet. De dag dat ik dit artikel schrijf, is het vrijdag….bijna weekend!

 Schermafbeelding 2015-04-05 om 08.30.44

Zoals elke morgen start ik mijn dag met een heerlijk kopje koffie. Even lekker wakker worden om vervolgens de dag te beginnen. Als ontbijt at ik vanille yoghurt met wat muesli en all-bran vlokken. Dit combineer ik omdat toevallig alle twee nog in de kast had staan.

Schermafbeelding 2015-04-03 om 13.41.17

Omdat ik wat later ontbeten heb, heb ik tussendoor geen trek. Wel vind ik het heerlijk om de hele dag door thee te drinken. Naast dat het lekker warm is (ik ben een echte koukleum), drink ik ongemerkt toch voldoende door de grote koppen die Marloes in haar praktijk heeft.
Schermafbeelding 2015-04-03 om 13.40.34

Als lunch at ik twee boterhammen met halvarine en kipfilet. Ik ben helemaal geen vleeseter, maar vind het wel belangrijk om iets van vlees binnen te krijgen. Vandaar dat ik er meestal voor kies om dit op brood te doen en compenseert dat een klein beetje voor bij de warme maaltijd en hier drink ik een lekker kopje thee bij.

Schermafbeelding 2015-04-05 om 08.57.57

Tussendoor heb ik een appel gegeten. Ik ben gek op fruit, en het maakt me niet uit wat voor fruit het is, ik vind het een perfect tussendoortje. Het ene fruit is wat makkelijker mee te nemen dan het andere dus meestal voor door de week is het een appel, peer of banaan en als ik thuis ben is het vaak druifjes, kiwi of andere fruitsoorten. Ik dronk daarvoor ook nog een kop thee.

Schermafbeelding 2015-04-05 om 08.27.37

Omdat ik laat warm ga eten, neem ik nog iets kleins rond 17.00uur. Dit was voor mij 2 rijstwafels met een plakje kipfilet en komkommer. Heerlijk fris en het stilt even de eerste trek. Ik drink hier ook een groot glas water bij. 

Schermafbeelding 2015-04-05 om 08.29.04

Als warme maaltijd heb ik vandaag iets wat nog vrij nieuw is, namelijk witte volkoren pasta. Ik heb er al een paar keer over gehoord van cliënten die dit als tip hadden. Dit is pasta dat eruit ziet als de reguliere pasta en ook deze smaak heeft, maar waar veel vezels in zitten, wat langer een  verzadigend gevoel geeft. Ook heb ik een salade met veel verschillende groenten gemaakt en een klein beetje gerookte kip aan toegevoegd. Een theelepeltje pesto erdoor en smullen maar.

Schermafbeelding 2015-04-05 om 08.30.01

‘s Avonds heb ik afgesproken met een vriendin om even lekker bij te kletsen. Om het weekend te vieren werd er een wijntje ingeschonken en een zak M&M’s erbij getoverd. Het voordeel van chocolade vind ik, dat het erg lekker is, maar ik ook heel snel genoeg ervan gegeten heb. Dus het schaaltje ging niet leeg.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te zien. Ik vond het in ieder geval weer erg leuk om te doen. Het maken van foto’s van alles wat je eet maakt dat je je nog meer bewust wordt van datgene wat je eet. Aan de hand van foto’s vind ik dat altijd erg leuk om te zien en te maken.

Groetjes, Anneloes

Vier jij het begin van het weekend? Hoe doe je dat?

 

8 reacties

 1. Nee ik vier het begin van het weekend niet. Komt denk ook omdat het weekend voor mij niet heel speciaal is omdat ik niet werk. Wel vind ik het heerlijk de zaterdag een dagje met mijn dochtertje alleen te hebben en dan doen we soms eens wat lekkers bij de koffie of een lekker broodje als lunch.

 2. Ik vier het begin van het weekend vaak met een middag dutje.. haha heel erg maar ik vind dutjes zo lekker alleen door de weeks is er geen tijd voor en is het ook niet handig (s’avonds kom je dan ook weer moeilijker in slaap..) Dus dat is hoe deze luilak hier het weekend viert 😉

 3. Altijd leuk die “my day in food”-artikelen.
  Ik vier het weekend niet echt, maar het weekend betekent voor mij wel tijd hebben om meer tijd te steken in lekkerDER te koken en eens wat specialere dingen op tafel te toveren dan simpel wat vlees bakken en groenten koken 🙂

 4. Ik vier het begin van het weekend meestal niet! Ik eet pas laat op vrijdag omdat ik na mijn werk meteen doorga naar training. Als ik niet train op vrijdag, is dat vanwege een vrijdagmiddagborrel of feestje, dan vier ik het natuurlijk wel.

 5. Drink jij de hele dag door thee Anneloes en welke dan?
  Ik drink dat ook het liefste totdat het weer echt beter weer word en het tijd word voor zelf gemaakte ijsthee en veel water meestal in de zomer pas.

  Ik zelf zou het liefste twee liter thee per dag drinken, maar dat schijnt niet zo goed te zijn i.v.m. de cafeïne die in veel thee soorten zit. Overdag op het werk drink ik rooibos en allerlei soorten vruchtenthee, als ik dan thuis nog een kan thee maak is dat meestal kruiden thee. Waar kan ik dan het beste op letten want je kunt er wel veel van op internet lezen maar zie vaak door de bomen het bos niet meer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram