| 12 juli 2015

My day in food #25

Collage my day in food 25

Volgens mij krijgen jullie nooit genoeg van de ‘My day in food’ artikelen. Jullie blijven constant om meer vragen, super leuk! De laatste die ik schreef, stamt uit maar dit jaar. Anneloes heeft er daarna nog twee gedaan, maar het is hoog tijd dat ik ook weer eens zo’n artikel schrijf! Ik laat je zien wat ik at en dronk tijdens een warme zomerdag.

Zoals ik al zei, was het ontzettend warm deze dag. Mijn eetpatroon is dan altijd een klein beetje anders dan normaal. Ik heb vaak minder honger, maar let er extra op dat ik voldoende drink! Vandaag werkte ik ‘s ochtends thuis, ‘s middags had ik cliënten en werkte ik aan artikelen en ‘s avonds moest ik twee groepslessen geven.

Ontbijt

Mijn ontbijt was een kom met ongeveer 350ml magere kwark met 1 banaan in stukjes en 1 Protibrick-biscuit. Ik reviewde dit product laatst al voor jullie. Daarbij dronk ik een kop thee en ik slikte een multivitaminepil, die niet op de foto staat.

Tussendoor dronk ik een halve liter water, ik moet mezelf op zulke warme dagen echt dwingen om veel te drinken, zeker omdat ik wist dat ik ‘s avonds twee sportlessen moest geven. Ik at niet echt een tussendoortje. Ik maakte een video over ijsjes van kwark met aardbeien en had nog twee lepel van het mengsel over, dat at ik op :).

Lunch

Als lunch maakte ik een salade van sla met tomaat, komkommer, paprika, ongeveer 1/4 avocado, 40g hamblokjes en 25g noten. Ik deed hier een beetje balsamicoazijn overheen. Zoals ik hierboven al zei, heb ik nooit veel trek op warme dagen, brood eten vind ik dan niets. Een salade vind ik wel heerlijk! Ik dronk een halve liter water.

Tussendoor

‘s Middags nam ik een kopje koffie en een schaaltje aardbeien als tussendoortje. Ook snoepte ik een stukje nougat, die we bij de sportschool altijd bij de koffie serveren. Ik vind dat zo ontzettend lekker! Ik dronk ook nog een halve liter limonade van siroop met 0% suiker.

Warme maaltijd

Als avondmaaltijd koos ik voor kip met kipkruiden. Op de een of andere manier heb ik altijd niet zo’n zin in aardappels/pasta/rijst als het warm is, dus ik nam een groot stuk kip (200g), veel groenten (+-300g) en vier kleine krieltjes (70g), die ik even snel in de magentron opwarmde. De groenten zijn lente-ui, doperwtjes, sperziebonen en tomaat. Ik heb gewoon een mix gemaakt van dingen die ik nog in mijn koelkast/vriezer had liggen. Ik vond het wel belangrijk om in ieder geval een paar aardappeltjes te eten, omdat ik bij mijn lunch ook al weinig koolhydraten at. Op een ‘normale’ dag vind ik dat niet zo erg, maar als ik twee uur ga sporten, gaat dat beter met een beetje koolhydraten.

Tijdens het lesgeven dronk ik 750ml isotone sportdrank. Op zo’n warme dag vind ik het fijner om dit te drinken in plaats van water. Ik zweet altijd best veel en verlies daardoor veel mineralen. Als je vervolgens alleen water drinkt, kan je hoofdpijn krijgen en je spieren kunnen minder goed herstellen.

Na het lesgeven dronk ik een glas water en een glas crystal clear en ik at een appel en een sinaasappel.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien!

Groetjes, Marloes

Wat at en dronk jij vandaag/gister?

7 reacties

 1. Leuk om te lezen. Begrijp ik t goed dat je gewoon rauwe aardappels in de magnetron hebt gedaan ipv koken? Hoe lang doe je ze dan in de magnetron? Ik dacht namelijk dat je aardappels altijd gaar moest koken.

  1. Aardappels worden gaar IN de magnetron! Heerlijk is dat, je krijgt het effect van een gepofte aardappel. Het is een beetje afhankelijk van de grootte van de aardappel. Ik begin meestal met 5 minuten. Ik leg ze op een velletje keukenpapier. Vooraf prik ik met een vork een paar gaatjes erin. En na 5 minuten check ik of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als dat makkelijk gaat, zijn ze gaar. Anders nog even wat langer erin. Een dikke aardappel moet wel 10 à 15 minuten.
   Lekker met een beetje kwark met knoflook erdoor…..hmmmm….!!! Ik ga ze morgen weer maken!

  2. Inderdaad zoals Vera zegt even gaatjes erin prikken en gewoon een paar minuten in de magnetron. Deze krieltjes hadden aan 3 minuten genoeg om gaar te worden 🙂

 2. Ik ben helaas nogal een moeilijke eter, mijn hele leven al geweest overigens. Gelukkig merk ik wel dat je smaak verandert in de loop der tijd, dus ik lust nu al wel meer dan ‘vroeger’ en probeer ook gewoon meer. Het grootste probleem waar ik tegenaan loop is het feit dat ik geen fruit lust. Toen ik nog baby was en mijn moeder mocht beginnen met fruithapjes ging dat goed, tot er kleine stukjes in de fruithapjes kwamen, toen kreeg ze het al niet meer bij mij naar binnen. Een van mijn eerste bijbaantjes (3,5 jaar lang) was nota bene bij een groenteboer. Maar zelfs als ik daar fruitsalade aan het maken was met mooie, kleine, gepelde/geschilde stukjes fruit, kan ik niet aan de smaken wennen. Nu zeggen heel veel mensen dat het haast onmogelijk is, omdat er zo veel verschillende soorten fruit zijn, maar ik proef echt heel veel en de structuur en de (in mijn ogen tegenvallende) smaak blijf ik echt vies vinden.

  Nu lees ik op jullie website en in de reacties van lezers vaak dat fruit handig is als tussendoortje of bij je ontbijt, maar dat valt voor mij dus helemaal weg.. Verder lust ik wel groenten, maar net de ‘snack’ groenten vind ik rauw niet lekker, zoals tomaat en paprika en voor komkommer ben ik allergisch…

  Wat is aan te raden bij een fruit-loos ‘dieet’?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram