| 23 maart 2015

My day in food #24

Bovenaan my day in food 24

Wat blijft het toch leuk om te zien wat een ander eet en drinkt op een dag! Ik ga daarom vrolijk verder met de ‘my day in food’ artikelen. Vandaag lezen jullie wat ik at en dronk op dinsdag 18 maart. Een super zonnige lentedag, waarop ik de hele dag op mijn kantoor aan het werk was. ‘s Middags nam ik even pauze voor een drankje in het zonnetje met een vriendin! Kijk snel mee…

Iedereen is anders, daarom verschilt de behoefte aan hoeveelheid voeding ook ontzettend per persoon. Zelfs per dag kan je behoefte ontzettend verschillen. Mijn dagen zien er daarom ook nooit hetzelfde uit. Ik probeer te eten omdat ik trek heb en niet uit automatisme. De laatste tijd heb ik tijdens de hoofdmaaltijden best veel trek, terwijl ik niet zoveel behoefte heb aan tussendoortjes. Om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, probeer ik lekker te variëren met ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Ik sportte deze dag niet.

Ontbijt

Ik nam vandaag als ontbijt een flinke kom kwark (+- 300ml kwark), daar deed ik een banaan en een halve appel doorheen. Ik roosterde wat pompoenpitten (momenteel een favoriet!) die ik eroverheen strooide en maakte het af met kaneel. Ik dronk een kop thee en ik slikte een multivitaminetablet. Dit doe ik iedere ochtend, ik vertelde al eens eerder waarom.

Lunch

Tussendoor ‘s ochtends at ik niets. Ik dronk (HEEL slecht!) ook niets! En dat op de dag dat we een artikel hadden over te weinig drinken! Bij de lunch kwam ik daar achter, ik dronk daarom eerst twee glazen water. Ik at twee speltcrackers met hüttenkäse en avocado, ik strooide daar een beetje peper over. Daarnaast at ik een gekookt ei. Deze lunch beviel me perfect! Lekker én voedzaam.

Met Annelies

‘s Middags had ik heerlijk even 1,5 uur pauze. Ik ging met vriendin Annelies genieten van het lentezonnetje op het terras. Ik dronk een kop verse muntthee, een cappuccino en een glas cola light. Bij de cappuccino en de thee zat een klein koekje, die at ik op.

Tussendoortje

Toen ik weer op het werk kwam, nam ik een flinke hand druiven. Ik zou pas laat avondeten, een healthy snack was dus erg welkom! Ik dronk een glas water.

Avondeten

Als avondmaaltijd maakte ik wraps. Ik belegde ze met een mix van gehakt, paprika, champignons, maïs en kidneybonen. Daar bovenop ging tomaat, komkommer, sla en een beetje geraspte kaas. Ik had veel trek en nam twee goedgevulde wraps.

‘s Avonds dronk ik een kop thee en een glas cola light. Ik had geen trek meer na de flinke avondmaaltijd.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien!

Groetjes, Marloes

Wat at en dronk jij gisteren?

14 reacties

  1. Hoi Marloes.

    My day in food is ook voor mij favoriet.
    Ik ben bij de 3 hoofdmaaltijden ook bewust bezig dat ik een vol gevoel heb en tussendoor minder trek heb in iets anders.
    Mijn vraag is nog of je ook af en toe een halve maaltijdreep tussendoor kan nemen, of is dit uit den boze?
    Af en toe toch iets lekkers, in plaats van direct een snicker of een mars.

    Groetjes Saskia

    1. Waarom neem je dan niet gewoon een cracker met beleg? Of een boterham? Of een paar rijstwafels? Een stuk fruit? Ik zou dat eerder doen dan een halve maaltijdreep. 🙂

  2. Leuk om te lezen! Ik vroeg me nog wel iets af. Is er zoiets als te veel groente of te veel fruit eten op één dag?

    Groetjes

    1. Groente eigenlijk niet, fruit wel. Ik zou maximaal 4 stuks fruit per dag aanhouden. Als dat één dag iets meer is, is dat niet zo’n probleem. Maar consequent meer dan 4 stuks fruit per dag, zou ik niet aanraden.

  3. Leuk om te zien 🙂 kunnen jullie misschien ook een artikel maken over gezonde dingen die je eventueel zou kunnen eten met de pasen 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram