| 20 december 2014

My day in food #22

Bovenaan

Om jullie wat inspiratie te geven voor jullie eigen gezonde eetpatroon, neem ik jullie vandaag weer eens een dagje ‘mee’. Ik laat je zien wat ik at en dronk en leg uit waarom ik die keuzes maakte. Deze dag was een donderdag. Ik werkte ‘s ochtends thuis en had ‘s middags gesprekken met cliënten.
‘s Avonds gaf ik twee sportlessen op de sportschool.

Als ontbijt sneed ik een banaan in plakjes. Hierover deed ik wat bran flakes en wat muesli. Daarover schepte ik 250ml kwark. Ik dronk een kop thee, mijn favoriete rooibos chai thee! Ik slikte een multivitaminepil, zoals ik iedere ochtend doe.

Ontbijt

Tussendoor at ik een volkoren cracker met pure chocoladepasta. Ik had zin in iets zoets :). Ik dronk nog een kop thee en een glas water.

Cracker

Als lunch nam ik een warme maaltijd, omdat ik wist dat ik daar ‘s avonds geen tijd voor zou hebben. Ik rulde wat gehakt met wat kruiden, kookte spruitjes en pofte twee aardappeltjes in de magnetron. Ik dronk een glas water.

P1070356

‘s Middags nam ik niets tussendoor, omdat ik al weer vroeg moest eten omdat ik sportlessen moest geven. Ik smeerde thuis al twee boterhammen om mee te nemen. Ik nam twee zelfgesneden speltboterhammen (dikke plakken dus!), eentje met light roomkaas met bieslook en gerookte zalm en eentje met kaas en mosterd. Op het werk dronk ik een kop koffie en twee glazen water. Ik snoepte een klein stukje noga.

Lunch

Tijdens het sporten dronk ik een halve liter water. Later nog een glas rivella en een kop thee. Toen ik thuis kwam at ik een mugcake met kaki, waar jullie binnenkort het recept van zullen zien in een video!

Kaki Mugcake

Ik ben erg tevreden over vandaag! Ik vond al mijn maaltijden super lekker en heb ondanks mijn chaotische dag mijn voeding goed kunnen verdelen.

Groetjes, Marloes

Wat at en dronk jij vandaag/gisteren?

7 reacties

  1. hoi marloes,

    Je eet twee stuks fruit; maar voor iemand die intensief sport zou dat wel meer kunnen/mogen zijn toch???

    Groet

    PS: vandaag je pizza maken die je een heeeeele tijd terug geplaatst had… Ben benieuwd; ik ga wel speltmeel proberen te gebruiken 🙂

  2. Laat ik mijn eetpatroon maar niet vermelden, dat is weer prut met peren de laatste tijd…….. :-p Die van jou ziet er goed en verantwoord uit! Hoewel we soms wat verschillen in opvattingen over wel en ‘niet zo’ gezond 🙂 Maar laat ik niks zeggen, mijn eten is even niet best. Het blijft een valkuil!

  3. Wanneer komt er weer een ‘Your day in food’ van een bezoeker? Ik ben namelijk na december weer de gezonde weg ingeslagen, maar heb het idee dat ik te weinig eet. Mag ik een keertje op je site? Alvast bedankt! Groetjes Lianne

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram