Persoonlijk Tussendoortjes Voeding

My day in food #2

Door

Bovenaan

Het is weer tijd voor een ‘My day in food’. Ik laat je zien wat ik maandag 8 april heb gegeten. Op deze dag heb ik buiten de deur gewerkt, ik maak op zulke dagen altijd ‘s ochtends mijn lunch en zorg dat ik hem gemakkelijk mee kan nemen. Ook een tussendoortje neem ik mee van huis. Kijk maar mee…

Ik begon vandaag met brinta met rozijnen. Ik maak hiervoor een grote kom melk met een handje rozijnen warm in de magnetron en voeg brinta toe tot het de dikte heeft die ik wil hebben. Meestal maak ik dit gerecht met stukjes banaan in plaats van rozijnen, maar de bananen waren op! Zoals altijd dronk ik er een mok thee bij.

P1000853

Op mijn werk aangekomen nam ik een kop thee. Rond 10:30uur dronk ik een kopje koffie en nam er een koekje bij. Op de sportschool hebben we cafe noir koekjes, klein maar fijn!

P1000876

Om 13:00 nam ik mijn lunch, die ik had meegenomen van huis. Ik maakte ‘s ochtends 2 volkoren boterhammen, één met gerookte ham en één met pindakaas. Daarnaast smeerde ik een snee roggebrood met kaas. Roggebrood bevat veel voedingsvezels, waardoor het verzadigend werkt. Bovendien houd ik van afwisseling! Ook nu dronk ik een kop thee.

P1000868

‘s Middags had ik weinig tijd tussendoor en at ik even snel een appel. Ik dronk verspreid over de middag een halve liter water en een kop koffie.

P1000867

Rond 17:30 kwam ik thuis en begon direct aan de warme maaltijd, couscous met geitenkaas, doperwtjes en nectarine. Ik had best trek en snoepte tijdens het klaarmaken wat van de paprika en de nectarines die ik verwerkte in het gerecht. Het precieze recept vinden jullie later deze week op optimavita.nl

P1000863

Na de warme maaltijd dronk ik twee koppen koffie. Om 19:30 nam ik mijn toetje, een perenijsje! Ik vind het altijd erg lekker om iets zoets te eten na de warme maaltijd. Een waterijsje is voor mij ideaal, omdat het een niet te groot toetje is waar ik toch lekker lang mee doe.

P1000873

Later op de avond dronk ik een glas cola light en een kop thee.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat ik vandaag heb gegeten en dat je er wat inspiratie hebt kunnen uithalen. Blijf kijken voor het recept van mijn warme maaltijd!

Wat heb jij vandaag gegeten? Heb je nog tips voor anderen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
  1. Diedeke 10 jarengeleden

    Super leuk artikel! Zeker vaker doen!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: