Leefstijl My/Your day in food Persoonlijk Voeding

My day in food #19

Door

Collage

Alweer editie 19 van ‘My day in food’! Ik ga je vandaag weer eens laten zien wat ik at en dronk, dit was op donderdag 14 augustus. Deze dag was echt ontzettend chaotisch en ik moet eerlijk bekennen dat ik rond lunchtijd zelfs even heb getwijfeld of ik wel zou doorgaan met het maken van deze My day in food, maar eerlijk is eerlijk, zulke dagen zijn er ook! Ik ging deze dag rond 10:30 uur naar mijn werk en bleef daar tot 20:30 uur, ik moest namelijk sportlessen geven.

Vandaag begon prima, ik at als ontbijt een kom met magere kwark met ‘Fruit muesli’ van het Albert Heijn basic merk. Daarbij deed ik een banaan. Ik dronk een kop thee en uiteraard mijn multivitaminetablet.

20140814_072654

Rond een uur of 10 kreeg ik trek. Meestal gebeurt dat als ik thuis ben, op het werk heb ik afleiding waardoor ik helemaal geen trek heb in een tussendoortje. Ik wilde nog een granenreep proberen voor de review van laatst, dus ik besloot dat direct maar te doen. Ik nam 1 reep uit het pakje van twee, wat ik best stoer vond van mezelf ;). Ik dronk een glas water.

P1060449

Toen maakte ik mijn lunch om mee te nemen naar het werk. Ik maakte twee speltboterhammen, eentje met kaas en eentje met pindakaas. Daarbij kookte ik een eitje en sneed een paprika in tweeën, om de helft mee te nemen. Maar……..ik vergat vervolgens deze heerlijke lunch mee te nemen. Op het werk had ik het druk, waardoor ik pas rond half twee tijd had om mijn lunch te halen. Daarnaast bedacht ik me dat ik ook geen avondeten had. Slim! Ik ging naar de Albert Heijn en haalde als lunch speltcrackers en hummus, ik at er drie. Ik dronk een kop koffie en een glas water.

Collage lunch

Tussendoor nam ik twee pepermuntjes. Rond 16:30 uur was het tijd voor ‘avondeten’, want ik moest om 18:30 uur gaan sporten en als ik vlak daarvoor eet, krijg ik last van mijn maag en darmen. Ik at de kant en klare salade die ik die middag ook bij de Albert Heijn had gehaald. Niet ideaal omdat er veel conserveermiddelen en zout aan wordt toegevoegd, maar op dat moment even de beste oplossing.

Collage avondmaaltijd

Tijdens het sporten dronk ik water. ‘s Avonds moest ik iets ophalen bij de baas van de sportschool waar ik werk, daar dronk ik gezellig een wijntje. Eenmaal thuisgekomen was ik helemaal over mijn trek heen, maar ik had gelukkig nog wat van de smoothie over die ik laatst maakte. Zo kreeg ik toch nog wat vitamines en eiwitten binnen om mijn lichaam te kunnen laten herstellen na het sporten.

Goed…dit was dus niet de meest ideale dag. Ik at niet eens zo ongezond, maar het ritme was compleet weg. Daardoor at ik vrij weinig, aangezien ik twee uur gesport heb. Mijn lunch is vrij eenzijdig en bovendien bevat de kant en klare salade nou eenmaal minder goede voedingsstoffen dan mijn gemiddelde warme maaltijd.

Totaal anders dan anders dus, maar ook deze dagen komen voor :).

Groetjes, Marloes

Wat eet jij als jij jouw lunch vergeten bent? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. Marion 8 jarengeleden

  Oh gelukkig, jij bent ook menselijk! Haha!
  Tot voor 3 jaar terug werkte ik bij verschillende klanten op kantoor. Als ik dan eens mijn lunch vergat (sporadisch), ging ik ook naar een supermarkt in de buurt. Dan kocht ik een halfje volkoren en iets er op en klaar! Maar ik had ook een autobedrijf als klant met een tankstation en bijbehorende shop….dan liep ik daar gauw naar binnen voor een voorverpakte sandwich of broodje. Ook niet echt gezond, maar hey, beter iets dan niets!

  Reageer
  • Marion 8 jarengeleden

   Oh, vergeet ik het nog, sinds 3 jaar werk ik thuis…dus mijn lunch kan ik niet meer vergeten! 😉

   Reageer
 2. Vera 8 jarengeleden

  Tja, soms loopt het anders dan je vooraf bedenkt!
  Het is mij wel eens gebeurd. En ik werk als orthopedagoog voor verschillende basisscholen, dus ik heb niet altijd de mogelijkheid om weer op kantoor of op een school te lunchen. Ik heb dan wel eens een zak krentenbollen gekocht, zodat ik er gauw eentje in de auto kan opeten. Ik vind het altijd vervelend om in de auto te eten, dan eet je als een automatisme en heb ik daarna een veel minder vol gevoel.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: