Afvallen Gezonde producten Leefstijl My/Your day in food Persoonlijk Voeding Voedingstips

My day in food #17

Door

Collage

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik een ‘My day in food’ plaatste! Ik weet dat jullie het leuk vinden om te zien, daarom vandaag weer eentje! Ik werkte in de ochtend thuis en van 15:00 uur tot 22:00 uur was ik op de sportschool voor cliënten, groepslessen en een groepsbijeenkomst van mijn project. Een chaotisch dagje dus, gezond eten moet ik dan altijd goed plannen!

Ik startte de dag met een kom met daarin druiven, bran flakes en muesli. Ik goot er melk overheen. Ik nam er een kop thee bij, zoals altijd ‘s ochtends. En slikte mijn vaste vitaminepil.

20140610_075029

Tussendoor dronk ik een kop koffie en een halve liter water. Het was erg warm, ik heb dan altijd minder trek. Ik neem vaak een tussendoortje ‘s ochtends als ik thuis werk, maar ik had er nu totaal geen behoefte aan.

Als lunch maakte ik een warme maaltijd, omdat ik wist dat ik daar ‘s avonds niet aan toe zou komen. Ik maakte hem super simpel, want ik moest nog veel doen en vond het daarom zonde om veel tijd aan koken te besteden. Ik kookte aardappels in de schil en at er een vegetarische burger bij en spruitjes (uit de diepvries, die ik even opbakte). Over de spruitjes strooide ik wat kruiden.

20140610_122140

Mijn avondeten at ik om 16:00 uur, omdat ik om 18:00 uur moest lesgeven. Ik nam 3 boterhammen, ik belegde er twee met oude kaas, avocado en tomaat en eentje met pindakaas. Ik dronk gedurende de middag water en thee.

20140610_130003

20140610_130245

Toen ik thuis kwam na het werken nam ik een kom magere kwark met een klein handje amandelen, een appel en een theelepel honing. Ik dronk een kop thee. Tijdens het lesgeven dronk ik een isotone sportdrank. Ik neem normaal water, maar met deze warmte zweet ik veel meer en heb ik behoefte aan een sportdrank.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen!

Groetjes, Marloes

Wat heb jij vandaag gegeten? Verandert jouw eetlust met warm weer?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
 1. Lotte 6 jaargeleden

  Blijf de ‘ my day in food’ artikelen leuk vinden 🙂
  Laatst schreef je e.a. over het fodmap dieet. Zou je hier eens een artikel over willen schrijven? Met bijv. recepten, handige vervangers, voorbeeld menu’s etc. Zou echt super welkom zijn :D!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Dit is te specifiek voor mijn blog Lotte, ik raad het FODMaP dieet maar voor héél weinig mensen aan. Er is veel over te lezen op http://www.fodmapdieet.nl!

   Reageer
   • Anoniempje 6 jaargeleden

    ik ben een meisje van 12 en vind mezelf te dik, ik wil afvallen en doe iedere dag een work out. heb je nog tips of een aanrader als workout.
    ik hoop snel een reactie.
    alvast bedankt

    Reageer
   • Lotte 6 jaargeleden

    Dat kan ik me voorstellen 🙂 Bedankt voor je reactie!

    Reageer
 2. Annette 6 jaargeleden

  Hoi, ik vind je site superleuk. Ik kijk elke dag even. Ik doe regelmatig een work out. En ik loop 3 keer per week hard. Ik wist niet dat sporten zo leuk was. Ik heb een beetje een domme vraag maar welke kruiden heb je over de spruitjes gedaan?

  Groetjes, Annette

  Reageer
 3. Ati 6 jaargeleden

  Lotte, in het Womens Health Magazine van deze maand (juni) staat een heel stuk over het Fodmap dieet. In het artikel staan ook links naar meer informatie

  Reageer
  • Lotte 6 jaargeleden

   Aaah oke, zal er eens naar kijken. Bedankt!

   Reageer
 4. Roeline 6 jaargeleden

  Omdat dit over dagelijks eten gaat plaats ik mijn vraag maar hierbij: Hoe eet jij sperziebonen? Als groente of als peulvrucht? Dit maakt namelijk wel uit waarmee je het vervolgens combineerd.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: