| 8 januari 2014

My day in food #15

Collage

We zijn alweer bijna een week bezig met de 90 Dagen Challenge, als het goed is zijn jullie allemaal bezig met meer bewegen en gezond eten (en af en toe lekker genieten :-)). Om jullie wat extra inspiratie te geven, laat ik jullie zien wat ik gister gegeten heb.

Dit is voor mij ongeveer een standaard dag. Ik moest ‘s avonds 2 uur les geven in de sportschool (Zumba en Bodypump) en hield daar rekening mee door iets meer te drinken dan normaal, door voldoende te eten en door geen toetje te nemen na mijn warme maaltijd, maar het toetje te bewaren tot na het sporten. Natuurlijk snoep ik ook wel eens, zo at ik de avond daarvoor lekker een muffin bij de koffie. Ik probeer dit echter niet elke dag te doen, zodat het geen gewoonte wordt.

P1050079

Als ontbijt nam ik een kom magere yoghurt met muesli, ik deed er een halve appel en een halve banaan in (Albert had de andere helften). Ik dronk een kop thee en slikte zoals altijd een vitaminetablet.

P1050080

Tussendoor nam ik een paar lychees, ik vind deze heerlijk en ben dan ook altijd weer blij als ze weer in de winkel liggen. Ik dronk 2 koppen koffie en twee koppen thee.

P1050084

Als lunch at ik havermoutpannenkoeken, ik belegde er een met kaas, een met avocado en een met pindakaas. Ik dronk een glas water.

P1050086

Ik eet altijd vroeg als ik moet lesgeven, anders krijg ik last van mijn eten tijdens het sporten. Ik had daarom geen behoefte aan een tussendoortje. Ik dronk wel 2 glazen water. Als avondeten maakt ik volkoren pasta met tonijn en rucola. Ik plaatste al eerder een recept dat vrijwel hetzelfde is, ik gebruikte nu alleen sperziebonen in plaats van rucola.

P1050089

Tijdens het sporten dronk ik water.ย Toen ik thuis kwamย nam ik een schaaltje magere kwark met een paar walnoten en een beetje honing. Ik dronk een kop thee.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het gezond eten bij jou? Wat at jij gisteren?

12 reacties

  1. Gisteren was in de ochtend erg chaotisch, dus ik at om 8.00 uur eerst even een banaan en dronk flesje water. Thuis om 10.00 uur maakte ik havermoutpap met appel, rozijnen en kaneel. Voor de lunch at ik 2 volkoren boterhammen, 1 met schelplever en 1 met kipfilet, daarna nog 2 vitalu crackers waarvan ook 1 met schelplever en 1 met pindakaas. In de middag nam ik 2 handjes rozijnen. Als avondeten nam ik 2 turkse pizza’s (zonder knoflooksaus, wel beetje chilisaus) en daarbij salade met geroosterde groenten met zelfgemaakte pesto. ‘ s Avonds bij de tv een glas troebele appelsap met 2 dropjes. Over de hele dag drink ik veel thee en water. Achteraf had ik wel 1 pizza weg kunnen laten maar ondanks die rare start ben ik niet in de verkeerde compensatie eetgedrag gegaan, dus ik vind het goed.

  2. Leuk weer om te lezen! Bij mij gaat het gezond eten tot nu toe eigenlijk heel goed. Wat ik gisteren heb gegeten:
    Gisteren begon ik de dag met 3 volkorenbeschuiten met tahin. Als lunch 2 volkorenboterhammen met kaas, tomaat en komkommer en 2 mandarijntjes. Tussendoor had ik heel erg trek in iets zoets maar ik heb me kunnen beheersen en zelfs een slagroomtruffel weten te weerstaan die me tot 2 keer toe werd aangeboden ๐Ÿ™‚ . Als avondmaaltijd at ik een bordje pasta met groenten en gezeefde tomaten en later op de avond nog een klein schaaltje magere yoghurt met een handje rode druiven.
    Ik wens iedereen weer heel veel succes met gezond eten en bewegen, we can do this!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram