Afvallen Voeding

My day in food #14

Door

3

Zo vlak voor de kerstdagen nog 1x een ‘My day in food’, de laatste van dit jaar. Vandaag (voor jullie gisteren) was een rommelige dag. Ik werkte ‘s ochtends op de sportschool en had ‘s middags tot 14:00 uur cliënten. Daarna werkte ik thuis en ‘s avonds luierde ik. Kijk mee hoe mijn voeding er uit zag.

Ik ontbeet met een banaan in stukjes gesneden, met een beetje muesli en een beetje bran flakes (Lidl) erdoor. Daaroverheen goot ik magere yoghurt. Ik dronk een flinke kop thee en slikte mijn vaste vitaminepil.

1

Tussendoor dronk ik 2 koppen thee en een kop koffie. Ik lunchte vrij vroeg, om even voor 12. Ik had daarna nog cliënten tot 14:00 uur en had al best trek. Ik besloot een niet al te grote lunch te nemen. Ik nam 2 speltboterhammen, eentje met gerookte ham en avocado en de andere met pindakaas. Ik nam een hartige ei muffin erbij en dronk een kop thee.

P1050001

Rond een uur of drie nam ik een klein handje nootjes. Ik dronk tussendoor een kop thee.

P1050003

We zouden die avond laat eten, Albert ging namelijk sporten van 18:30-19:30. Om 18:00uur had ik enorme trek, mede door mijn kleine lunch. Ik besloot op dat moment alvast een soort van toetje te nemen. Ik nam een kom met wat cruesli en magere kwark. Cruesli zit boordevol suiker, niet zo heel gezond dus…maar hey….ik ben ook maar een mens! Bovendien vind ik af en toe een beetje suiker niet zo erg. Ik dronk een kop koffie.

P1050014

Als avondeten maakte ik gehaktballen met gepofte aardappel en een groentenmengsel. We zijn beiden niet heel erg van simpele Hollandse pot, maar zo is het heerlijk! Na het eten dronken we een kop koffie en nog een kop thee. (Het is weer winter, dus ik ben weer een officiële theeleut!).

2

Voor mij is regelmaat in een dag ontzettend belangrijk. Het komt niet op een half uurtje, maar als er zo’n lange tijd tussen mijn lunch en mijn avondeten zit (8 uur), dan wordt de kans dat ik ga snacken ontzettend veel groter. Door een klein beetje cruesli te mengen met eiwitrijke kwark, kon ik voorkomen dat ik meer ging snoepen.

Groetjes, Marloes

Vind jij regelmaat  in je eetpatroon ook zo belangrijk, of niet zo?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
  1. Lilian 9 jarengeleden

    Ik hou voor de kinderen de regelmaat er erg in, dus doe dat voor mezelf dan automatisch ook

    Reageer
  2. Lianne 9 jarengeleden

    Voor mij is het ook heel erg belangrijk, als ik smorgens al niet goed begin dan gaat mijn hele dag meestal fout, dat gebeurde nog wel is in het weekend. ik probeer altijd op vaste tijden mn ontbijt luch en avondeten te nemen. fijne feestdagen marloes en albert!!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: