| 30 oktober 2013

My day in food #12

Collage

Soms heb je weken boordevol etentjes, verjaardagen, dagjes weg en andere gezelligheden. Dit betekent vaak ook lekker eten met meer extra’s dan normaal. Ik had dit de afgelopen weken! Erg gezellig, maar ik vind het na zo’n periode belangrijk om weer even wat extra op mijn voeding te gaan letten. Ik kom toch altijd in de verleiding om door te gaan met snoepen, maar nu is het weer even klaar! De feestdagen komen er namelijk ook alweer bijna aan :-D. Ik laat je zien wat ik gisteren (dinsdag) at en dronk.

Om de kans op lekkere trek de verminderen, at ik vandaag veel eiwitrijke producten. Deze geven me lang een verzadigd gevoel. Daarnaast dronk ik veel, omdat ik merk dat ik meer trek heb als ik onvoldoende heb gedronken.

Ik begon de dag met een kom magere kwark (+- 250ml) met een banaan in plakjes en een paar lepels muesli. Daarbij dronk ik een kop thee (hoe verrassend) en nam ik mijn vaste vitaminepil.

1

Tussendoor dronk ik twee koppen koffie, ik had het druk dus had geen tijd/behoefte om iets te eten. Als lunch maakte ik een omelet met ui, champignons, tomaat en 2 eieren. Ik legde deze op 2 speltboterhammen die ik ieder belegde met 1,5 plakjes kaas. Op de omelet deed ik wat rucola. Okรฉ…..ik geef toe…..ik snoepte tijdens het maken van de lunch een paar nootjes die nog in de keuken stonden. ๐Ÿ™‚ Tussendoor dronk ik een paar glazen water.

P1040643

Als avondeten maakte ik andijviestamppot met zongedroogde tomaten en walnoten. Het recept zal ik binnenkort plaatsen. Ik at vandaag weer eens vroeger dan normaal, omdat ik ‘s avonds ging sporten. Tijdens het sporten dronk ik water.

3

Na het sporten maakte ik een shake van een kleine peer, een pruim, melk en een lepel haverzemelen. Ik mixte dit met de staafmixer door elkaar. Ik dronk een kop thee.

4

Het voelde goed om vandaag even wat extra op te letten, de komende dagen neem ik bewust wat minder zoetigheid om uit het meer-snoepen-dan-normaal-ritme te komen.

Groetjes, Marloes

Wat doe jij na zo’n periode met veel speciale gelegenheden? Ik ben benieuwd!

9 reacties

  1. Hoi Marloes,

    Ik lees nu een paar weken mee en heb je recepten uitgeprobeerd!! Stuk voor stuk heerlijk en gezond. Makkelijk te maken en gewoon voor het hele gezin.
    Ga zo door, wij genieten ervan ๐Ÿ˜‰

    Groetjes Eva

  2. Oh ik zou zo graag weer de spirit te pakken willen krijgen met andere woorden de controle weer terug naar gebalanceerd eten, maar voorlopig laat ik me bijna dagelijks verleiden door verkeerd eten. Als ik jou lees is het zo makkelijk, maar niet voor mij. Een schop onder mijn kont is wat ik nodig heb! Ik blijf lezen en blijf hopen op de juiste inspiratie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram