Voeding

My day in food #10

Door

Collage

Alweer de tiende editie van ‘My day in food’! Laatst kreeg ik de vraag of ik met deze artikelen vooraf bedenk wat ik eet en of ik gezonder eet dan normaal. Het antwoord is nee, ik probeer zo normaal mogelijk te eten. Ook als ik minder gezonde producten kies, zet ik ze neer. Zo zagen jullie al eens een loempia voorbijkomen en mierzoete merengue.

Vandaag (donderdag 5 september) is echter een tikje anders….it’s almost that time of the month! De vrouwelijke lezers herkennen misschien die af en toe vreselijke drang naar zoet, vlak voordat je ongesteld moet worden. Dat had ik vandaag! Ik heb een aantal trucjes om veel snoepen te voorkomen, die zie je terugkomen in deze ‘My day in food’. Tegelijk is dit artikel deze keer wel een soort stok achter de deur voor mij om niet teveel te gaan snoepen. Ik beloof jullie bij deze plechtig dat ik alles op schrijf!

Dat is gelijk mijn eerste tip voor als je een moeilijke dag hebt, waarop je meer lekkere trek hebt dan normaal: schrijf een dag alles op wat je eet en drinkt! Je zult merken dat je automatisch iets minder gaat snoepen, als je weet dat je het op moet schrijven. Mits je niet smokkelt natuurlijk!

Mijn ontbijt was om +- 7:00uur, ik ging voor een kom met bran flakes naturel met een banaan in stukjes erdoor en goot er halfvolle melk overheen. Albert wilde een klein beetje cruesli bij zijn muesli en ik snoepte hier een paar stukjes van mee tijdens het maken van het ontbijtje. Ik dronk een kop thee en slikte mijn vaste multivitaminepil

P1030612

Ik werkte de ochtend thuis en dat is ‘gevaarlijk’ op zulke dagen. Je kunt namelijk lekkers pakken wanneer je wilt. Om de zoete trek te stillen nam ik een glas limonade van suikervrije siroop. Een uur later stopte ik een stukje kauwgom met fruitsmaak in mijn mond. Door het kauwen op de kauwgom met de zoete smaak hield ik het prima vol tot 12:00 uur!

P1030614

Als lunch wilde ik een goed vullend gerecht maken, waardoor ik lang een vol gevoel zou houden. Vriendin Ati vertelde gister dat ze de havermoutpannenkoekjes had gemaakt. Dat vond ik ook weer eens lekker! Het recept vind je hier. Ik belegde de pannenkoeken met kaas, gerookte ham en pindakaas. Een pannenkoek heeft het bakken niet helemaal overleefd, ik was te ongeduldig met bakken :-). Ik dronk een halve liter water. Drink voldoende op zo’n ‘snaaidag’, dat zorgt ervoor dat je dorst niet verward met trek.

P1030615

‘s Middags had ik cliënten gepland staan in mijn praktijk, waardoor ik niet in de verleiding kwam om iets te gaan eten. Een andere tip is dan ook om afleiding te zoeken! Als je bezig bent verdwijnt je lekkere trek vanzelf. Ik dronk twee koppen thee en een kop koffie.

Ik at mijn avondmaaltijd op mijn werk, ik had een restje meegenomen van de vorige dag, dat nog ruim voldoende was om een extra keer van te eten. Het was couscous met geitenkaas en doperwtjes, je vindt het recept hier. Ik deed er alleen deze keer rozijntjes in in plaats van nectarine. Ik ben vergeten een foto te maken, daarom de oude foto (waar dus wel nog nectarine op staat) Toen mijn eten gezakt was, ging ik sporten.

P1000863

Na het sporten dronk ik op de sportschool een kop koffie en at er een stukje nougat bij. Thuisgekomen at ik een beetje kwark met druiven, een klein handje rozijnen en een beetje kokosrasp. Ik dronk een kop thee.

P1030619

Ik heb door een aantal trucjes vandaag mijn zoete trek prima kunnen weerstaan! Ik kies er ook wel eens bewust voor om wel iets lekkers te nemen, dan probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten. Ik heb echter vrijdag (voor jullie gister) een bruiloft, zaterdag een etentje en zondag een verjaardag. Lekkere dingen komen dus nog genoeg!

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien.

Groetjes, Marloes

Wat heb jij gegeten vandaag? Dat vind ik ook wel eens leuk om te weten.

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
  1. Jaleesa 9 jaargeleden

    De kwark met cocos rasp ga ik zeker uitproberen heerlijk!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.