Mijn voedingsdagboek – Zondag 16 maart

image

En toen was het weekend alweer voorbij! Wat gaat dat toch altijd snel. Ik heb het de afgelopen (en de komende) tijd heel druk en eet daardoor vaak ergens anders. Vandaag at ik de lunch bij vriendin Rasheeda, want ik ging haar helpen met het sauzen van de muren in haar nieuwe huis!

Ontbijt: Ik werd wakker en nam een kom magere kwark met muesli en banaan. Ik dronk een kop thee as always en slikte een mutlivitaminepil.

Tussendoor: 2 koppen thee

Lunch: 3 speltboterhammen, eentje met filet americain, een met kalkoenfilet en een met komijnenkaas. Ik dronk een kop thee

Tussendoor: Een glas crystal clear en een kop thee. Ik at een klein schaaltje yoghurt met een paar amandelen, een paar rozijnen, een beetje kokosrasp en een lepel muesli. Hier verschijnt in de komende week een artikel over.

Warme maaltijd: Wraps met chinese roerbakgroenten en grote garnalen. Ik nam er twee. Het recept vind je hier.

Tussendoor: Een kop koffie en een kop thee. Een appel met rozijntjes uit de magnetron.

Een heel basic dagje voor mij, zonder speciale dingen.

Groetjes, Marloes

Wat at en dronk jij vandaag? Ben je bewuster bezig nu je het opschrijft?

17 reacties

  1. Die wraps zien er lekker uit zeg!
    Vandaag een goed dagje qua eten gehad:

    – ontbijt: havermoutpap met rozijnen en kaneel

    – tussendoor ( na het krachttrainen s’ ochtends) een whey shake (bodyenfit) met soja melk

    -lunch: boterham met pindakaas, 2 speltcrackers met kaas, rauwkost salade en wat aardbeien

    -tussendoor: aardbeien, handje noten en een eiwitreep ( smartbar van body&fit shop)

    -diner: mie met veel groenten en vega gehakt
    – toetje: magere kwark met muesli.

  2. Mijn zondag:

    O: yoghurt met muesli, lijnzaad, chia zaadjes, cacao nibs, goji bessen en een paar moerbeien
    T: niets
    L: 3 speltboterhammen. Dubbele met warme rauwe ham, tomaat en komkommer en 1 met kaas en komkommer. Ik dronk er een glas verse jus d’orange bij
    T: appel en banaan en een verse munt thee
    D: Uit eten. Dit doe ik niet vaak en omdat ik suikervrij probeer te eten was dit echt een verwenmomentje. Ik nam geen voorgerecht maar wel 2 stukjes stokbrood. Als hoofdgerecht nam ik tournedos met een klein beetje saus en een paar frietjes met mayo en rode kool. Na nam ik een kop verse munt thee en daarbij wat chocolade.
    Vandaag was ik bijna de hele dag onderweg en heb ik minder water gedronken dan ik zou willen.

  3. Vandaag was m’n broer jarig dus lekker gesnoept maar niet echt overdreven 🙂

    Ontbijt:
    25 gr havermout, 125 ml rijstemelk, 25 gr rozijnen, 1 el gebroken lijnzaad, 1 el honing, 2 glazen water

    Tussendoor:
    3 a 4 glazen thee, klein handje paprikachips, worteltjes

    Lunch:
    1 worstenbroodje
    Halve krentenbol met boter
    Glas thee

    Tussendoor:
    Glas thee tijdens de rust. Ik ben een wedstrijd voetballen gaan kijken van m’n broer.

    Avondeten:
    Lekker makkelijk en snel vanwege het bezoek. Friet gehaald met stoofvlees en een frikadel speciaal.

    Tussendoor:
    4 glazen thee, 2 glazen water, stuk kersenvlaai, 2 volkoren toastjes met brie, paar chocoladepinda’s en een klein handje partymix.

  4. Ik heb gisteren ook een verjaardag gehad en ook niets afgeslagen. Oeps, maar ik genoot er wel van. 🙂

    Ontbijt: 250 gr magere kwark, 1 banaan, 1 flinke tl pure cacaopoeder en 1 el honing in blender. Gegarneerd met 2 flinke el havermout, klein handje geroosterde amandelen. 1 kop thee, 1 glas water.

    Tussendoor: 1 koffie, 1 glas water, 1 mergpijpje (nu zijn ze op gelukkig!)

    Middag: 2 speltboterhammen met 1x halvarine en 1x appelstroop en plakje roggebrood er tussen. 1 volkorenbeschuit met jam zonder toegevoegde suiker. 1 kop groene thee, 1 glas water

    Tussendoor op verjaardag: 1 kop thee, 1 glas water. Stukje monchoutaart, 3 kaasstengels, 3 toastjes met eiersalade

    Avond: 2 tarwebolletjes met halvarine en kaas, 1 kom kippensoep. (Op terugweg van verjaardag nog een mc kroket gegeten…niet goed idd)

    Tussendoor: Schaal (meer dan de helft) van een verse ananas, kop groene thee, 2 glazen water

  5. O: 2 plakken bananenbrood met dun laagje appelstroop
    T: niets
    L: 1 volkorenboterham met lichtgezouten rookvlees, boter, rucola
    1 volkorenboterham met yorkham, boter, rucola, peterselie
    T: 5 stukjes gerookte makreel, een handje naturelchips, 1 minicakeje
    D: tijgergarnalen geroerbakt in zwarte bonensaus met rauwkost en 3 sneetjes bruin stokbrood
    T: koude pannenkoek van spelt met klein beetje nutella

    Ik dronk vandaag 2 liter water, 2 koffies verkeerd met magere melk en 2 Senseo koffies met cupje koffiemelk
    Geen dag om trots op te zijn qua voeding, maar hé, ik heb er wel van genoten 🙂

  6. ontbijt:
    2x speltbrood
    1x hummus
    1x gekookt ei
    2x thee

    Tussendoor:
    proteine shake (300 ml)

    Middageten:
    2x speltboterham
    1x boter
    1x 20+ kaas
    1x manderijn
    2x thee

    Tussendoor:
    2x rijstwafel
    1x ei
    1x thee

    Avondeten:
    gebakken aardappels(oven) met salade en een vega burger
    2x water

    Tussendoor:
    150 gram kwark met 1 kiwi
    2x thee

  7. Mijn eetdagboek voor vandaag:

    Ontbijt: Yoghurt, havermout, kokos en een blokje pure chocolade

    Tussendoor: 3 rijstwafels met daarop 2 kiwi’s

    Middageten: Boterham met kaas en tomaat en boterham met ham en augurk (beide met boter)

    Tussendoor: Appel met kaneel

    Avondeten: Volkorenpasta met zelfgemaakte tomatensaus met walnoten

    Tussendoor: Volkoren knäckebröd met boter en kipfilet

    Weer een gezond dagje dus :-).

  8. Ontbijt yoghurt met meusli zelf gemaakt thee. T chocolade cakeje lunch wortelsoep met olijven bolletjes en kaas. T weer een choco cake. En 2 cassis. Avone paella. Met exstra prei. En. Na het eten weer een cake. En 2 glazen water en thee

  9. Zondag 16 maart

    Ontbijt
    Havermout met paar rozijntjes en een glas optimel

    Tussendoor
    3 koppen thee

    Lunch
    3 spelt boterhammen (1 met kaas, 1 met kalkoenfilet en 1 met filet americain)

    Tussendoor
    Appel en een kop thee

    Avondeten
    Couscous met bruine bonen en kip. Na het eten nog een glas cola zero

  10. Komt ie dan mijn dagboekje van gister! 🙂

    Ontbijt:
    Magere yoghurt met een klein banaantje en aardbeien

    Tussendoor:
    Niks

    Lunch:
    2 sneetjes oerbrood met 2 plakjes geitenkaas

    Tussendoor:
    3 wortels met yoghurt/knoflookdip
    Bakje magere yoghurt met 1 kiwi, 1 sinaasappel, 2 aardbeien, 1 el ongeroosterde amandelen

    Diner:
    2 opscheplepels bami
    1 cappuccinomet magere melk

    Verder de hele dag 3 flesjes water en veel thee.
    Beweging 9,5km hardlopen in de duinen 🙂

  11. Ontbijt: alpro soya perzik gemengd met yoghurt en museli + beker alpro soya banaan

    Lunch: 4 rijstewafels belegd met pindakaas en banaan en 2 rijstewafels belegd met kipfilet + beker alpro soya bannaan

    Tussendoor: appel

    Avondeten: kant en klaar maaltijd gado gado met rijst. (ik weet het is verkeerd kant en klaar, maar had geen prakjes meer in de vriezer en soms is het makkelijk omdat ik naar stage moet)

    Snack-moment: zelfgemaakt mueslireep + gerookte amandelen. 2 glazen vruchtensap

    Tussendoor water gedronken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram