Mijn Koelkast en Voorraadkast!

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik jullie een kijkje gaf in mijn koelkast en voorraadkast. De laatste keer dat ik dat deed, woonde ik nog samen. Inmiddels ben ik al weer een hele tijd verhuisd, woon ik alleen en heb ik dus ook een andere indeling van mijn producten. Ik laat het jullie vandaag zien!Natuurlijk zijn niet alle producten die ik je laat zien gezond. Ik probeer echter wel zoveel mogelijk gezonde producten in huis te halen die ik lekker vindt, dat motiveert me om gezond te blijven leven. Als ik de koelkast open trek op zoek naar iets eten, wil ik gemakkelijk een gezonde maar lekkere maaltijd kunnen maken.

Ik ben jullie nog vergeten te laten zien wat er in mijn vriesvakje zit. Dat zijn vooral diepvriesgroenten en momenteel een pakje diepgevroren bosbessen. Op deze manier weet ik altijd zeker dat ik groenten in huis heb en kan ik direct een maaltijd maken als ik geen tijd heb om boodschappen te doen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Wat heb jij altijd in je koelkast/voorraadkast liggen?

10 reacties

 1. Leuk om te zien weer!
  Ik vraag me alleen af of mensen misschien nog tips hebben voor als je eten over hebt.
  Vaak gebruik ik bijvoorbeeld maar een half potje pesto of zelf nog minder, en wanneer een verpakking open is kan je het vaak nog maar een paar dagen bewaren.
  Kliekjes probeer ik wel zoveel mogelijk op te eten hoor, maar soms komt het er gewoon niet van.
  Dus als iemand tips heeft daarvoor, die zijn hartstikke welkom šŸ™‚

  1. Er direct een gerecht mee maken dat je kan invriezen!

   Pesto over? Maak een pasta saus en vries deze in (in bijv. cupcake vormpjes, super handig voor de dosering)

   wat groentes over? Maak een soep en vries deze in! Of snij ze fijn en maak er home made “wokgroente pakketen” van

 2. Echt …ik schrik ervan..!! Wat veel dierlijke producten en eiwitten staan er in je koelkast.

  Onderstaande moet je toch wel weten als diĆ«tiste/voedingsdeskundige? šŸ™

  Tegenwoordig zijn veel mensen ziek, Hierdoor zijn zij gedwongen om voeding waar dierlijke eiwitten inzitten te vermijden.Dit betekent vaak een grote verandering in hun dagelijkse voedingsgewoonten, aangezien een groot gedeelte van de voeding in de westerse wereld bestaat uit dierlijke producten.

  Daartegenover is het zo dat in veel delen van Aziƫ, er helemaal geen dieren en hun producten geconsumeerd mogen worden dit vanuit religieus oogpunt. Vreemd dat je in Europa eerst een ongeneselijke ziekte moet hebben voordat je de beslissing maakt om werkelijk afstand te doen van dierlijke eiwitten en je andere eetgewoonten wilt aanleren.

  Zo is er werkelijk een rij van ziekten, die als ongeneselijk worden beschouwd. Of men denkt dat het in de genen zit. Maar door afstand te doen van dierlijke eiwitten, kunnen ook deze ziekten worden geheeld. Dit geld voor vier grote groepen, namelijk:
  1 Bepaalde ziekten van het bewegingsorgaan, Reuma, Osteoporose,
  2 Huidziekten, Eczeem, Psoriasis, Acne,
  3 Allergieƫn, Hooikoorts, Astma,
  4 Vaatziekten & Hoge bloeddruk.

  Ik wil je echt niet neerhalen maar zou mijn diƫtiste me zoveel verkeerde eiwitten willen laten eten zou ik diegene echt niet serieus nemen.

  1. Ehm oke?…

   Marloes heeft toch helemaal geen ziekte en wij wonen niet in Azie?
   Waarom zou zij dan geen eiwitten mogen?
   Al die dingen die jij suggereert zijn nooit wetenschappelijk bewezen, het zijn slechts theoriƫn.
   Ik denk dat Marloes hier zelf wel meer verstand over heeft dan jij.

  2. Ik vind je reactie aardig aanvallend Sil. Over voeding zal nooit iedereen het eens worden, ik denk dat iedere voedingsdeskundige advies geeft naar zijn/haar eigen overtuigingen. Aan vrijwel ieder product zitten zowel voordelen als nadelen. Net zoals iedere leefstijl zowel positieve als negatieve verhalen kent. Zelfs wetenschappelijke artikelen spreken elkaar regelmatig tegen. Naar mijn mening kan het geen kwaad om dierlijke eiwitten te gebruiken, zeker als je het combineert met andere producten. Zoals ik al zei, meningen verschillen! Ik geloof dat het vinden van een balans het belangrijkst is. Super veel dierlijke eiwitten eten is nooit goed, maar superveel appels eten is ook niet goed :).

 3. Ik heb de tip gekregen dat als je een potje pesto of tapenade open hebt gemaakt je er een paar druppels olijfolie op moet gooien. Dan kun je het langer goedhouden. En het werkt!

 4. ik zie dat je heel erg gezond eet enzo,ik doe dat zelf ook ik mag geen gluten dus ook geen pasta etc …,nou ben ik dol op pasta,maar ik vervang de pasta nu door slierten van courgette,even olie in de pan teentje knoflook en de slierten courgette heel even bakken tot de zacht zijn! misschien dat je het wat vind!x

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram